Li-ion

Litiumjonteknik ger kraften som
gör dig till en vinnare.

Litiumjonteknik från Jungheinrich.

Litiumjonbatterier utklassar traditionella blysyrabatterier – du får bästa prestandan, snabb laddning och noll timmars underhåll. Våra batterier säkerställer kontinuerlig drift och tack vare långt serviceliv kan du utnyttja dem till max. 
Vi är så övertygade om att litiumjondriften är rätt för ditt företag, att vi vill ge dig en nöjdhetsgaranti. Du kan snabbt och enkelt ändra dig och byta tillbaka till den gamla tekniken, om du inom sex månader av någon orsak inte är nöjd. Dessutom ger vi dig en 5-årsgaranti på litiumjonbatterier. Vill du springa ifrån konkurrenterna? Byt idag!

Dina litiumjonfördelar.

Hög prestanda, korta laddningstider, inget underhåll och särskilt långa driftsliv – läs infografiken till höger för att få reda på hur du maximerar både lagrets effektivitet och produktivitet med litiumjonbatterier.

Läs infografik ›

Nya uthållighetsexperten för högre produktivitet.

ETV 216i - världens första skjutstativtruck med litiumjonbatteri

Skjutstativtrucken Jungheinrich ETV 216i är den senaste innovationen inom vår egenutvecklade litiumjonteknologi. Världens första skjutstativtruck med fullt integrerat litiumjonbatteri. Med full kraft och långvarig prestanda förbättrar denna uthållighetsexpert signifikant effektiviteten och produktiviteten för ert interna materialflöde.

 

Mer om ETV 216i

Alltid maximal prestation.

Konstant hög prestanda.

Litiumjonbatterier ger högre prestanda än blysyrabatterier. Ett högre urladdningsdjup och en konstant spänningsnivå ger ett mer högpresterande batteri, även när det håller på att laddas ur. Med regenerativ inbromsning och effektivare energihantering kan litiumjonbatterier spara upp till 20% energi jämfört med blysyrabatterier. Den kontinuerliga kommunikationen mellan batteriet och laddaren säkerställer dessutom snabb och effektiv laddning.

Snabbt tillbaka på banan.

Extremt korta laddningstider.

Litiumjonbatterier är alltid laddade och redo för drift – oavsett när under ett skift trucken behövs. Efter en mellanladdning på endast 30 minuter är ett 24 V-batteri laddat till 50%. För ett batteri på 80 V tar det endast 53 minuter. Batterierna är fulladdade efter 80 (24 V) eller 105 (80 V) minuter. Möjligheten att mellanladda batterierna, exempelvis under lunchpauser eller andra driftuppehåll, säkerställer driftberedskap 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan och ger maximalt flexibel lagerdrift.

Alltid redo.

Inga väntetider.

Litiumjonbatterier är alltid redo för arbete. Utan pauser. De är helt underhållsfria och producerar inga avgaser. Det gör att du inte behöver lägga varken tid eller pengar på service, batteriunderhåll eller att anpassa lagerutrymmet för laddningsprocesser. Med litiumjonbatterier är stillestånd historia.

Orka tre gånger så långt.

Med särskilt långt serviceliv.

Precis som en riktigt duktig löpare, imponerar litiumjonbatterier under hela loppet. Inte minst eftersom att de håller tre gånger så lång tid som traditionella energilagringssystem. Deras omfattande hållbarhet och konsekvent högre energieffektivitet både höjer din investeringssäkerhet och sänker din energiförbrukning.

”Det finns ingen annan intralogistikleverantör som har lika många litiumjontruckar i drift som Jungheinrich. Vi är ledande – och sätter standaren – inom litiumjonteknik.”

Dr. Lars Brzoska, försäljningschef och medlem i Jungheinrichs koncernledning.

Topprestation från ett toppteam.

Ett perfekt synkroniserat system.

Även en toppresterande löpare behöver stöd för att nå sin fulla potential. Detsamma gäller för litiumjonbatterier. Bäst resultat uppnås endast när alla delar fungerar tillsammans. Jungheinrich är en helhetsleverantör inom intralogistik, vilket gör att vi kan erbjuda dig ett komplett, integrerat system med batteri, laddare och truck där alla delar kommunicerar med varandra, vilket märkbart sänker energibehovet. Vi var den första intralogistikleverantören på marknaden som började med egen tillverkning av litiumjonbatterier och vi har anpassat tekniken optimalt till dig och din verksamhet. Vårt lagtänk innebär också att vi är med dig genom hela ditt litiumjonprojekt. Oavsett om du vill utrusta en enda truck med litiumjonteknik eller om du vill byta ut hela din truckflotta hjälper vi dig med hela processen – från planering till driftsättning.

Perfekt koordination för maximal framgång.

Kompletta lösningar från Jungheinrich.

Jungheinrich ger dig allt du behöver för ett komplett litiumjonsystem från en och samma leverantör:

batterier (1),laddare (2),truckar (3),och rådgivning (4).

En föregångare inom litiumjonteknik. Serieproduktion av litiumjontruckar sedan 2011.

I jakten på elektromobilitet inom intralogistik har Jungheinrich tagit ledningen. Vi behärskar litiumjonteknik som få andra: Redan år 2011 var vår ledtruck EJE 112i den första litiumjontrucken att serieproduceras. Sedan dess har vår avdelning för Energi och Drivsystem (EDS) jobbat hårt för att utveckla tekniken och dess användningsområden, och vi har kontinuerligt utökat vårt utbud inom eltruckar drivna med litiumjonteknik. Idag kan så gott som hela vårt truckutbud beställas med litiumjonbatteri.

Se filmen om Jungheinrich EDS

Nå dina mål med säkerhet. Varje gång.

Driftsäkra litiumjonbatterier från Jungheinrich.

Med litiumjonbatterier från Jungheinrich är du alltid säker. Våra batterier är tillverkade med marknadens säkraste battericeller, innehållande litiumjärnfosfat. De är inte giftiga och släpper inte ifrån sig några avgaser. Dessutom övervakar vårt egenutvecklade batteristyrsystem varje battericell och stänger effektivt och försiktigt av batteriet vid risk för fara. Vi hanterar både leverans och bortförsel av våra litiumjonbatterier, vilket säkerställer maximal säkerhet för både dina truckar och din personal.

Några av våra litiumjonfavoriter

Ökar lagets prestanda.

Vår EFG utrustad med litiumjonteknik.

Så gott som hela vårt truckutbud kan beställas med litiumjonbatterier - bland annat vår serie eldrivna motviktstruckar: EFG-serien. Det innebär att du kan utföra samma intensiva arbete och tunga lyft med både våra väl beprövade blysyrabatterier och våra kraftfulla litiumbatterier på 80 V (500Ah). Med korta laddningstider, minimalt underhåll och ett långt driftsliv säkerställer våra litiumjonbatterier att din EFG är effektivast i flottan.

Läs mer om vår EFG

Maximal plockprestanda.

Vår EKS med litiumjonbatteri.

Vi utökar hela tiden vårt utbud av truckar drivna med litiumjonteknik. Nu kan 3-serien av vår högplockande plocktruck EKS beställas med ett litiumjonbatteri på 48 V, vilket säkerställer högpresterande, säker och energieffektiv plockning. Detta tack vare den snabba laddningen, det minimala underhållet och det särskilt långa serviceliv du endast kan få med litiumjonbatterier från Jungheinrich.

Läs mer om vår EKS

En flygande start med litiumjonteknik.

Vi hjälper dig effektivisera lagerdriften.