040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
Stage Kemikalier & läkemedel

Kemikalier och läkemedel

Högsta hastighet med högsta säkerhet – det är viktiga krav för intralogistikprocesser inom kemi- och läkemedelsindustrin. Vi erbjuder våra kunder från dessa branscher optimala lösningar som passar deras individuella behov, allt från lagring av farligt gods med explosionsskydd till automatiseringslösningar.

Ett flexibelt hyrkoncept för maximal effektivitet

Mer hållbar, framtidssäker och maximalt effektiv: För modernisering av en omfattande truckflotta med över 250 truckar, förlitar sig Orafol på en långsiktig hyreslösning med omfattande service, digital styrning av truckflottan och litiumjon som den viktigaste drivtekniken.
REN, SÄKER OCH HÄLSOSAM DRIFT.

En global leverantör inom vatten, hygien och energiteknologier som skyddar människor och vitala resurser sökte vår hjälp att tillförlitligt kunna leverera till över 170 länder. De fick en skräddarsydd helhetslösning med truckar och pallsystem.

Dynamisk lagerdrift dygnet runt

Ett effektivt distributionscenter byggdes under vintriga förhållanden i Perm, Ryssland. Med kortare leveransvägar får företaget nu en ökad hållbarhet.

Automatiserat höglager

Vårt förslag att implementera ett automatiserat höglager innebar att öka materialflödeskapaciteten med snabba åtkomsttider, låga felmarginaler och högt platsutnyttjande.

Högsta höglagret i Schweiz

Det nya höghöjdslagret når 44 meter upp över staden Domat vilket betyder att kemiföretaget har det högsta lagret i Schweiz. Vårt team fick uppdraget och projektet stod klart på rekordtid. 

Säkerhet är allt

Logistiken för kemi- och läkemedelsindustrin är en utmaning. Stränga lagstiftade föreskrifter och högsta prioritet gällande säkerhet och hygien vid hantering av känsliga och ofta också farliga produkter. Detta gäller för transporten, förvaringen och korrekt hantering av farliga ämnen, såväl som för prioriteringen av arbets- och miljösäkerhet. 

Trots detta förväntar kunderna inom kemilogistik en allt snabbare leverans av dina produkter – samtidigt som alla lagstadgade säkerhetsstandarder måste uppfyllas. Inom kemi- och läkemedelsbranscherna  får fel inte inträffa. Jungheinrich är optimalt rustade för de här krävande utmaningarna. Vi erbjuder omfattande lösningar som optimerar och utformar dina materialflöden effektivt samtidigt som de uppfyller höga kvalitets- och säkerhetskrav. 

Skydd för människa och miljö

Ett bra exempel för kemilogistiken är våra truckar med explosionsskydd. Vi levererar specialanpassade truckar och system för kemi- och läkemedelsindustrin, som gör det möjligt att använda el- och dieseltruckar på ett säkert sätt utan risk för gnistbildning i närheten av brännbara gaser, ångor, pulver och damm. Du skyddar såväl medarbetarna och miljön. Vårt skyddssystem uppfyller även kraven i det europeiska ATEX-direktivet 2014/24/EU (ATEX = Atmosphères Explosibles). 

Vi brukar utrusta våra truckar för kemi- och läkemedelsbranschen med ytterligare säkerhetslösningar som t.ex. lastskydd, kollisionsskydd och särskilda stabilitetselement. Ännu högre säkerhet på lagret från varuingång till varuutgång ger hallv- eller helautomatiska logistiklösningar med förarlösa truckar  (AGV). Med vårt lagerstyrningssystem Jungheinrich WMS kan de styras intelligent och exakt vilket minimerar risken för mänskliga fel. 

Dessutom ökar lönsamheten av den potentiella "dygnet-runt"-driften . Som kund från kemi- och läkemedelsindustrin får du därigenom tillgång till en framtidssäker flerkanalslösning. I kombination med våra effektiva lagersystem innebär detta en optimerad, hög plockkapacitet för dig så att du logistiskt klarar att bearbeta en allt större produktmångfald. För övrigt: WMS tilldelar farliga ämnen eller hygieniskt särskilt känsliga produkter speciella området på lagret vid behov så att lagstadgade föreskrifter gällande hantering och förvaring av dessa produkter automatiskt garanteras. 

Har du några frågor?