040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
Stage Industri

Tillverkningsindustrin

Med oss är du väl rustad för utmaningarna med Industri 4.0, till exempel inom metallbearbetning, tung industri och maskinteknik. Från manuella truckar och truckar för processäker materialtillförsel till förarlösa truckar (AGV) och omfattande digitalisering.

Digitalisering av det manuella lagret hos Gasser

Hos Gasser GmbH, en österrikisk leverantör inom metallbearbetning, går lagerprocesserna lika smidigt som klockan – tack vare vårt egenutvecklade WMS (Warehouse Management System).

Holistisk lagerplanering för Internorm

Skräddarsydda ställagesystem gör att Internorm utökar sin förvaring av högkvalitativa plastprodukter med 4 000 pallplatser.

Tydlig struktur med lagernavigering

Den moderna produktionsanläggningen för Eppendorf Zentrifugen i Leipzig ökar produktiviteten på lagret och eliminerar onödiga materialsökningar.

Tillsammans kan vi uppnå vad som helst

Elektronikbranschen blomstrar: Med ett nytt halvautomatiskt smalgångslager och Jungheinrich WMS Series 2 fortsätter den ledande kabelproducenten PSZ Electronic sin dynamiska tillväxt.

Förarlösa truckar transporterar material

ThyssenKrupp har automatiserat sina interna transporter med ett AGV-system. Det förflyttar skendelar för trapphissar mellan olika arbetsstationer. Optimal flexibilitet och minimalt platsbehov var nyckelfaktorerna bakom detta val.

Mobil ställagelösning för Tegola Canadese

Tegola Canadese levererar taksystem i runt 60 länder. Tillförlitliga och snabba leveranser, samt optimerat godsflöde är nycklar bakom framgången. Jungheinrich har implementerat ett jordbävningssäkert, integrerat kompaktlagringssytem.

Effektiv non-stop produktion hos RIKA.

Vid den automatiserade produktionen hos RIKA samarbetar människa och maskin så effektivt att olycksrisker och felaktig lagring minskat till ett minimum, med hjälp av nio förarlösa truckar av typ EKS 215a.

LOGOCOS förlitar sig på zoneCONTROL

Ständiga behov av lastning och lossning på ramper, osäkra korsningar och stor risk för kollision – genom att använda assistanssystemet zoneCONTROL på fyra olika områden kunde vi effektivt minska riskerna i den dagliga lagerverksamheten för naturkosmetiktillverkaren LOGOCOS.

Industri 4.0: Konnektivitet sparar tid och pengar

Visionen om industri 4.0 beskriver ett paradigmskifte inom den industriella tillverkningen till flexibla strukturer med autonoma, automatiskt styrande enheter. Automatiserade och sammankopplade intralogistiklösningar som t.ex. förarlösa transportsystem (FTS) och intelligent programvara som Jungheinrichs lagerstyrningssystem (WMS) spelar här en avgörande roll.

Det går inte längre att komma förbi en omfattande sammankoppling på alla nivåer. Det står redan klart – och det helt oberoende av bransch. Sammankoppling eller konnektivitet är lika intressant för små, mellanstora och stora företag vilka ofta vill automatisera processerna också stegvis. Är du redo för industri 4.0? Vill du komma dit med rätt steg? Då är du exakt rätt hos oss med all vår expertis. Vi kan erbjuda våra kunder från industri skräddarsydda lösningar från en leverantör oavsett om det handlar om metallbearbetning, annan tung industri eller maskintillverkning.

Optimera och automatisera: Din väg till industri 4.0 

Allt fler företag inom industrin försöker dra nytta av optimeringspotentialer genom automatisering av sitt materialflöde med hjälp av förarlösa transportsystem. Särskilt vid standardiserade rutinuppgifter sparar användning av ett förarlöst transportsystem tid och kostnader och reducerar dessutom transportskador. Därutöver kan du dra nytta av effektiva och processäkra transportförlopp och en kort implementeringstid. 

Oroa dig inte: Du slipper emellertid veckolånga omställningsproblem på ditt lager – på kortast möjliga tid fungerar (del-)automatiseringen. Och du upptäcker snart att investeringar i våra intelligenta industri 4.0-tillämpningar betalar sig om och om igen: Tack vare framstegen inom kommunikation, navigation och säkerhetsteknik kan förarlösa transportsystem användas mycket flexibelt dygnet runt i blandad drift med manuella truckar.

Med det mångfaldigt belönade logistikgränssnittet har vi dessutom skapat ett gränssnitt mellan lagertekniken och vårt lagerstyrningssystem (WMS). Logistikgränssnittet skickar t.ex. rutterna från lagerstyrningssystemet till ett förarlöst transportsystem och återkoppling till lagerstyrningssystemet när ordern har slutförts. På så sätt kan du optimera dina lagerprocesser inom metallbearbetning, annan tung industri eller maskintillverkning.

Har du några frågor?