Stage Mat & dryck

Mat och dryck

I mat- och dryckesindustrin är snabbhet, flexibilitet och hygien avgörande faktorer inom logistikprocesser. För att du ska kunna producera och effektivt distribuera mat, drycker och djurfoder i tid, erbjuder vi intralogistiklösningar för alla behov och företag, från manuella truckar till automatiserade system.

AVO, the spice specialist

‘Smak och Teknik’ är hemligheten bakom framgången hos AVO, en av Europas ledande kryddspecialister. Viljan att ständigt förnya sig gjorde att AVO optimerade sin intralogistik med hjälp av modern teknik.

Greater efficiency due to compact storage systems

Det fanns inte plats för de 25 miljoner kilo brödsmulor som producerades varje år. Vi kunde tillgodose behovet av lagringsutrymme och öka effektiviteten med ett djuplagringssystem. 

Ecologically conceived warehouse

Vid Ricola Herb Center har den ekologiska företagsfilosofin förverkligats. Hallen är gjord av lera - ett naturligt byggmaterial. Byggnadens "hjärta" är ett lagerkoncept baserat på korta avstånd tillsammans med 23 av våra energieffektiva gaffeltruckar.

Complete solution for the Arla Foods warehouse

Arla Foods är en av världens största mejeriföretag, med ett brett sortiment av mjölk, ostar, yoghurt, smör och margarin. Logistikprocesserna i det danska lagret i Holstebro optimerades för bästa möjliga platsutnyttjande. 

Satsa på kompetens: Lösningar för anspråksfulla

Livsmedelsbranschen med områdena livsmedel, drycker och foder är en av världens största marknadssegment inom logistik. Och den är anspråksfull. Vid en stark livsmedelslogistik, som vi som en av de mest erfarna och innovativa leverantörerna av logistik- och intralogistiklösningar har utvecklat, satsar vi för livsmedelskedjor på sömlösa informations- och leveranskedjor, innovativ teknik och högsta servicekvalitet. 

Vad står på din dagordning: Vill ni uttömma potentialen hos digitalisering optimalt? Satsar du på konnektivitet, transparens och maximalt effektiva processer på lagret? Vill du veta hur internet of things kan ge din affärsmodell vingar? Redan nu ger automatisering och maximal hastighet svaren. Vi tillhandahåller individuellt konfigurerbara, effektiva och flexibla lager- och plockningslösningar. Och det oavsett företagsstorlek och vid behov även helautomatisk och intelligent styrda från vårt lagerstyrningssystem Jungheinrich WMS. Det spelar ingen roll vad du bestämmer dig för. Resultatet blir 100 procent hygien, renhet och säkerhet. Allt från en och samma leverantör. 

One-Stop-Shop: Kompletta lösningar från teknikledaren.

Speciella lösningar automatiska smådelslager (AKL) ger en snabb och direkt åtkomst till livsmedelssmådelar, medan automatiskt körande elektriska truckar i pallställ utöver en stor tidsbesparing ger ett optimalt utnyttjande av utrymmet. Detta gäller för livsmedel med kort hållbarhet även i kylutrymmen där du tack vare Jungheinrichs pallställsystem kan använda varenda kvadratmeter. De höga pallställen som används i livsmedelsindustrin inom framför allt e-handel är perfekta för högre arbetskapacitet med stora mängder artiklar – och dessutom kan förloppet skötas helautomatiskt. Ett brett urval av kraftfulla pallyftare och truckar kompletterar produktsortimentet. Om så önskas kan de köras automatiskt och kopplas ihop via nätverk med hela logistikinfrastrukturen och den centrala administrationen. 

Flexibilitet trumfar allt: Livsmedelslogistik för alla behov

Automatiseringen är positiv för logistiken i din bransch. Eftersom du sparar tid, energi och pengar. Och den ökar flexibiliteten i fråga om säsongsvariationer i utbud och efterfråga. Även inhyrda gaffeltruckar, staplare och annan lagerteknik förbättrar din affärsmodell och ökar din konkurrenskraft.

Har du några frågor?