040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
Stage Mat & dryck

Mat och dryck

I mat- och dryckesindustrin är snabbhet, flexibilitet och hygien avgörande faktorer inom logistikprocesser. För att du ska kunna producera och effektivt distribuera mat, drycker och djurfoder i tid, erbjuder vi intralogistiklösningar för alla behov och företag, från manuella truckar till automatiserade system.

Kompaktlager för Arla Foods i Danmark

Arla Foods är en av världens största mejeriföretag, med ett brett sortiment av mjölk, ostar, yoghurt, smör och margarin. Logistikprocesserna i det danska lagret i Holstebro optimerades för bästa möjliga platsutnyttjande. 

Kryddspecialisten AVO

‘Smak och Teknik’ är hemligheten bakom framgången hos AVO, en av Europas ledande kryddspecialister. Viljan att ständigt förnya sig gjorde att AVO optimerade sin intralogistik med hjälp av modern teknik.

Högre effektivitet med kompaktlager

Det fanns inte plats för de 25 miljoner kilo brödsmulor som producerades varje år. Vi kunde tillgodose behovet av lagringsutrymme och öka effektiviteten med ett djuplagringssystem. 

Ekologiskt framtaget lager

Vid Ricola Herb Center har den ekologiska företagsfilosofin förverkligats. Hallen är gjord av lera - ett naturligt byggmaterial. Byggnadens "hjärta" är ett lagerkoncept baserat på korta avstånd tillsammans med 23 av våra energieffektiva gaffeltruckar.

med Jungheinrich som partner

Med Jungheinrich som partner har ICA genomfört ett lyckat projekt vid sin lagerenhet i Borlänge. Idag rullar ca. 200 truckar med litiumjonbatterier istället för de tidigare med bly-syra-batterier. Med satsningen har ICA ökat effektiviteten väsentligt.

Automation för Nutkao.

Det italienska företaget Nutkao har de senaste fem åren haft en stark försäljningsutveckling för sina nötchokladkrämer. För att kunna möta den ökande förfrågan och utöka utbudet implementerades en genomgripande automatiseringslösning av Jungheinrich. 

Processäkert vid högsta kapacitet.

Pasta, därmed basta! I Tysklands äldsta och största pastafabrik, Erfurter Teigwaren GmbH, har vi skapat smarta logistiklösningar genom att kombinera manuella och automatiska varuflöden. Därmed kommer din favoritpasta alltid finnas i butikshyllan när du behöver.

Storskalig konvertering av truckar.

Att minska koldioxidutsläppen med cirka 80% år 2020 var Lantmännen Unibakes ambitiösa mål. Jungheinrich levererade en grön truckflotta för samtliga kyllager som styrde dem på rätt väg, vilket minskade driftskostnaderna och skapade årliga energibesparingar på 20%.

Norska Ølbrygging expanderade

Från 2018 till 2020 gjorde norska ölbryggningsspecialisten Ølbrygging AS ett drastiskt hopp i omsättning. Den magiska formeln är dels en ny återförsäljare och dels upprensning, omstrukturering och effektivisering av lagret. Jungheinrich har supportat företagets resa mot framgång, i två omgångar.

Lyckad satsning på ön

Keges Grosshandel såg fördelar för miljön, personalen och effektiviteten i sin verksamhet med Jungheinrichs nya litiumjontruckar och tog steget att förnya sin truckpark. Beslutet togs i enlighet med framtidsvisionen om att arbeta för en bättre miljö och ha hög trucktillgänglighet.

HelloFresh fixar biffen - med våra hyrtruckar

För HelloFresh som levererar över 21 miljoner måltider årligen är det avgörande att ha tillgång till flexibel truckuthyrning och service. Som ledande leverantör av matlådor med färska, lokala råvaror prisar kunden Jungheinrich för vårt responsiva och flexibla partnerskap. 

Satsa på kompetens: Lösningar för högt ställda krav

Livsmedelsbranschen med områden som livsmedel, drycker och foderproduktion är en av världens största marknadssegment inom logistik. Och den har högt ställda krav. Som en av de mest erfarna och innovativa leverantörerna av logistik- och intralogistiklösningar, satsar vi på livsmedelskedjor med sömlösa informations- och leveranskedjor, innovativ teknik och högsta servicekvalitet. 

Vad står på din dagordning? Vill du uttömma potentialen hos digitalisering optimalt? Satsar du på konnektivitet, transparens och maximalt effektiva processer på lagret? Vill du veta hur internet of things kan ge din affärsmodell vingar? Vi tillhandahåller individuellt konfigurerbara, effektiva och flexibla lager- och plockningslösningar. Och det oavsett företagsstorlek och vid behov även helautomatisk och intelligent styrda från vårt lagerstyrningssystem Jungheinrich WMS. Det spelar ingen roll vad du bestämmer dig för. Resultatet blir 100 procent hygien, renhet och säkerhet. Allt från en och samma leverantör. 

One-Stop-Shop: Kompletta lösningar från teknikledaren.

Speciella lösningar med automatiska smådelslager (AKL) ger en snabb och direkt åtkomst till smådelar. Automatiska elektriska truckar i pallställ ger dessutom en stor tidsbesparing och ett optimalt utnyttjande av utrymmet. Detta gäller för livsmedel med kort hållbarhet,  även i kylutrymmen där du tack vare våra pallställsystem kan använda varenda kvadratmeter. De höga pallställen som används i livsmedelsindustrin inom framför allt e-handel är perfekta för högre arbetskapacitet med stora mängder artiklar – och dessutom kan förloppet skötas helautomatiskt. Ett brett urval av kraftfulla pallyftare och truckar kompletterar produktsortimentet. Om så önskas kan de köras automatiskt och kopplas ihop via nätverk med hela logistikinfrastrukturen och den centrala administrationen. 

Flexibilitet trumfar allt: Livsmedelslogistik för alla behov

Automatiseringen är positiv för logistiken i din bransch. Eftersom du sparar tid, energi och pengar. Och den ökar flexibiliteten i fråga om säsongsvariationer i utbud och efterfråga. Även inhyrda truckar, staplare och annan lagerteknik förbättrar din affärsmodell och ökar din konkurrenskraft. 

Har du några frågor?