040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
Stage Logistik

Logistik

Vid dagens globaliserade logistik är kostnadseffektiv outsourcing av tjänster standard. Vi stödjer dig med skräddarsydda automatiseringslösningar. Vi optimerar dina varuflöden och leveransskedjor.

Dragtruckarna som spelar i högsta division.

Aviator levererar markservicetjänster inom luftfart i Norden och Manchester, England. Jungheinrich hjälpte Aviator med högpresterande dragtruckar till bagagehantering i Sverige. Höga krav ställdes även på ergonomi och säkerhet.

Säkra processer, enkel integration

Det familjeägda transport- och logistikföretaget Wahl GmbH & Co i Bielefeld erbjuder logistiktjänster för industrier och detaljhandeln. När Wahl byggde nytt höglager, valde man våra truckar och assistanssystem.

Stark truckflotta för effektivt materialflöde

På det 20 hektar stora logistikcentret ägd av Pfenning Logistics, finns vår truckflotta som bas för effektiva materialflöden. Vid arbetstoppar utökas den redan 88 truckar starka flottan med ytterligare hyrtruckar. 

Rudolph Logistik

Rudolph Logistik är en tillförlitlig serviceleverantör för kunder inom en mängd branscher. Investerandet I två AGV-system har optimerat lagarprocesserna.

Ett lager, 600 ton stålhyllor

Migros Verteilbetrieb Neuendorf AG tillhandahåller hela Migros Group med icke-livsmedel och frysta produkter. Våra truckar och ställage ger jämn drift i deras nya lager för icke-livsmedelsvaror.

Optimerat orderplock

Modern helhetslösning för intralogistiken hos GLX Global Logistic Service eliminerar flaskhalsar och ökar väsentligt lagringskapaciteten.

PALL- OCH PLOCKLAGER UNDER ETT TAK.

Jungheinrich’s logistikexperter fick ett spännande uppdrag: centraliseringen av lagersystemet hos den globalt verksamma pumptillverkaren KRACHT. Lösningen innefattar ett höglager med automatiskt smådelslager och WMS anslutning över 3500 kvadratmeter.

Optimerad logistik för RedMart Singapore.

För att lyckas med leveranser av det breda utbudet valde man en lösning från Jungheinrich. Truckar med topprestanda liksom en ekonomisk och platsbesparande kyllagerutrustning blev resultatet för onlinehandeln.

En boost i produktionen för Samdistribution.

Hastghet är nyckelfaktorn! Sedan man tog hjälp av två nya smalgångstruckar av modell EKX 516 , med patenterad Floor Pro vibrationsdämpning, sker nu driften säkert och effektivt. 

Årets logistiketablering

Atea utsågs till Årets logistiketablering 2019 för sitt nya innovativa logistikcenter i Växjö med fullt fokus på hållbara logistiklösningar. Truckarna beslutade man skulle vara litiumjondrivna – samma teknik som vann Nobelpriset i år. Atea tycks ha fingertoppskänsla för modern logistikutveckling.

med Jungheinrich som partner

Med Jungheinrich som partner har ICA genomfört ett lyckat projekt vid sin lagerenhet i Borlänge. Idag rullar ca. 200 truckar med litiumjonbatterier istället för de tidigare med bly-syra-batterier. Med satsningen har ICA ökat effektiviteten väsentligt.

Grifols: Innovativ lagerlösning.

Grifols är en läkemedelsjätte baserad i Barcelona med global export. Med vår hjälp skapades en automatiserad lagerlösning i Dublin med kontrollerad temperatur mellan +5 och -35 grader för säker lagring och transport av känslig blodplasma.

Ledande logistikföretag väljer Jungheinrich

Logic har ambitiösa framtidsmål:  3 000 pallpositioner har utökats till 15 000 på bara några år. Antalet förväntas öka ytterligare. Jungheinrich's kraftfulla smalgångstruckar spelar en nyckelroll i den effektiva lagerprocessen. 

DHL effektiviserar med litiumjonteknik.

När DHL flyttade distributionscenter för Ricoh Europe till Bergen op Zoom (NL), beslöt de uppgradera truckflottan till litiumjonteknik. Jungheinrich’s säkra och effektiva litiumjontruckar var den optimala lösningen: Snabbladdning, slippa batteribyte, underhållsfria batterier - spar pengar.

CEVA Venray gör gröna val i logistiken.

CEVA Venray ville sänka sina kostnader. Jungheinrich’s litiumjontruckar med underhållsfria batterier blev det självklara valet även ur miljöhänsyn. Personalen slippar nu lägga tid på batteribyten och riskmoment i arbetet minimeras.

Knivskarp intralogistik med nya säkra lösningar

För vår kund Maso Profit, en leverantör av tillbehör till köttindustrin och gastronomisektorn, byggde vi ett helautomatiserat smådelslager med en STC 2B1A staplingskran – inte bara för att flytta knivar inom lagret på ett säkert sätt men också för att maximera produktiviteten. 

ETT STÄLLAGESYSTEM SOM ÄR BÅDE KOMPAKT OCH MOBILT

Tillsammans med våra experter installerade vi ett mobilt pallställssystem för Talokaivo Oy enligt deras önskemål i nya lokaler. Allt för att underlätta lagring av råvaror och slutprodukter.

Bauerschmidt sätter kurs mot automation.

Sedan 1966 har företaget Bauerschmidt varit kända för sina innovativa produkter av hög kvalitet, när det gäller paketering och skyddande film. Med hjälp av en ERC 215a Automated Guided Vehicle System (AGV) med litiumjonteknik sker materialflödet smidigt i den nya produktionsanläggningen. 

Automation 2.0 för Banner i Linz.

Den österrikiska batteritillverkaren Banner var en av de första av våra första kunder att implementera autotruckar för snabb materialtransport, detta redan för 10 år sedan. För att öka effektiviteten ytterligare, ersätter den nya generationen EKS 215a nu den gamla flottan.

Flexibel och framtidssäker lagerlösning

För effektiv och platsbesparande lagring av reservdelar valde logistiktjänstleverantören Syncreon Jungheinrich för att fullt utrusta sitt nya distributionslager i Venray, Nederländerna. I samarbete med META inkluderade detta ett fyra våningar högt manuellt plocktorn med tillhörande lagringssystem.

Huettemann utökar samarbetet med Jungheinrich.

Huettemann Logistics täcker hela leveranskedjan för sina kunder. Vid anläggningen i Isernhagen har ställage och truckar från Jungheinrich använts sedan 2014, med ISM Online fleet management. Hög säkerhet och trucktillgänglighet gör att man kan uppfylla kundernas behov och behålla flexibiliteten.

Succén är ett faktum med 2 shift 1 charge.

VFS, Victorian Freight Specialist, är en välkänd aktör inom snabba "over-night"-leveranser i hela Australien. Med Jungheinrich har de lyckats öka effektiviteten i driften och dragit ner på kostnaderna. Detta med en litiumjondriven truckflotta styrd av ett smart digitalt system för truckhantering.

Full litiumjonkraft boostar HOK-Plastics lager

Runt 600 våningar med material ska hanteras i HOK-Plastics lager, en ungersk förpackningstillverkare. Lösning: Förarlösa truckar i kombination med automatiska laddstationer och logistikgränssnitt. 

Hållbara dragtruckar för bagagehantering

Tack vare en helhetslösning bestående av sex dragtruckar av typen EZS 7280, litiumjonbatterier och laddningsteknik sparar transporten av resväskor på Köln-Bonns flygplats en stor mängd koldioxid varje dag, samtidigt som de anställda har en hög sittkomfort och maximal säkerhet.

Hållbar logistik för idrottsjätten Puma

För att transportera sportartikeltillverkarens stora utbud av artiklar på ett effektivt och hållbart sätt installerade BLG Logistics en truckflotta bestående av 60 litiumjontruckar från Jungheinrich, vid PUMA:s europeiska centrallager. Ett grönt logistikkoncept för framtiden.

En helhetslösning från en enda källa

GLX är specialist på reservdelslogistik och produktionsförsörjning. Det nya lagret ska till stor del automatiseras och möjliggöra en effektiv verksamhet. Lösningen kommer från en enda källa: från lagerinfrastruktur till truckteknik till mjukvaruanslutning till kundens eget WMS.

Från manuell till automatiserad produktion

Trumpf ville hitta det optimala arbetsflödet för människa och maskin när lagerdriften skulle reformeras. Man valde våra AGV:er till sin Smart Factory för automatiserad drift. Med intelligent mjukvara och precision i navigeringen ser autotruckarna till att arbetsflödet fungerar på topp varje dag. 

Bohus Norge förlitar sig på en ASRS-lösning

Från ljus till soffor – varje föremål från Bohus enorma möbelsortiment hittar sin plats i det nya centrallagret. Perfekt interaktion mellan hyllsystem, transportörsteknik och programvara garanterar att alla produkter hittar till kunden i tid.

ORIGINALRESERVDELAR FÖR HELA VÄRLDEN

Som helhetspartner inom intralogistik har vi planerat och konstruerat vårt eget reservdelslager: med lageryta på  20 000 kvadratmeter för över 65 000 artiklar i 110 000 lagerplatser.

Vinnande effektivitet med lysande utsikter.

För intern transport och effektiv förvaring av skidtillbehör och sportartiklar är Atomic beroende av ett högpresterande smådelslager. Paketavläsning på transportörsystemet garanterar precis produktdistribution till de cirka 58.800 lagringsplatserna - för maximalt utnyttjande av utrymmet.

Allt för felfria och framtidssäkra processer

Allt kortare leveranstider, kraftig priskonkurrens, allt mer komplexa krav på distributionen – logistikenstår inför anspråksfulla utmaningar. År efter år måste man hitta nya besparingspotentialer för att kunna klara konkurrensen i den globaliserade världen. Med vår hjälp kan ni ställa om inför framtiden.

Vi hjälper dig att införa kostnadseffektiva, tidsbesparande och flexibla processer. Premissen är alltid att hitta en så sömlös och felfri logistikprocess som möjligt som aldrig förlorar fokus på dina medarbetares säkerhet. Vår kraftfulla IT-infrastruktur garanterar effektivitet och transparens för t.ex. en komplett process för att spåra försändelser.

Behöver du klara av olika lastbärare och en allt fler olika produkter? Vi erbjuder dig och alla dina partner från logistiken skräddarsydda lösningar och är på så sätt alltid tillgängliga för dig tack vare vårt finmaskiga servicenätverk.

Från automatisering till energibesparing

Logistik är mångsidigt och präglar alltid branschspecifika lösningar. På så sätt är utbudet av den tekniska och procesuella omsättningen närmast outtömligt. För vissa kunder ger våra lager med höga pallställ eller smalgångslager ett optimalt utnyttjande av utrymmet och en snabb plockning. För andra kunder inom logistik blir våra automatiskt smådelslager vägen till framgång. Kombinerat med vårt lagerstyrningssystem (WMS) och framtidsklara IT-lösningar kan många processer (del)automatiseras. 

På så sätt kan du köra din logistik med minimal personalanvändning dygnet runt – till en lägre kostnad och säkrare än innan och alltid maximalt effektivt. Även våra kraftfulla, elektriska truckar och förarlösa transportsystem (FTS), som vid behov kan köras helt på el, hjälper dig att optimera dina processer. Allt detta gör vi för att göra dina processer klara för logistik 4.0: lönsamt, säkert och maximalt effektivt.

Har du några frågor?