040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
Stage Detaljhandel & partihandel

Detalj- och partihandeln

Högt tempo och hög flexibilitet kombinerat med optimal kostnadseffektivitet är de grundläggande kraven för logistikprocesserna inom detalj- och partihandeln. Framför allt kräver den blomstrande e-handeln intelligenta skräddarsydda lösningar för varje företag. Och det handlar bokstavligt talat om varje minut.

Keller & Kalmbach

Keller & Kalmbach är en av de ledande leverantörerna i hantering av C-parts. Med 800 anställda och en omsättning på 270 miljoner euro år 2016, är detta en dubblering gentemot år 2009 då den första delen av byggnationen var klar.

JORDBÄVNINGS-SÄKERT OCH EFFEKTIVT

Birner är den största återförsäljaren av reservdelar till bilar i Österrike. Efterfrågan från marknaden gjorde att företaget behövde bygga ett modernt distributionscenter - i jordbävningszon 4. 

Högre produktivitet med snabbare processer

Vår kund DS Produkte är en stor leverantör i Europa av konsumentvaror som inte är livsmedel. Företaget lade sin tillit till vårt egenutvecklade lagerstyrningssystem Jungheinrich WMS. Framgången det lett till har visat att det var rätt beslut: högre produktivitet, snabbare processer och färre fel.

FRAKTPROCESS INOM E-HANDEL EFFEKTIVT AUTOMATISERAD

För en amerikansk pionjär inom e-handel, automatiserade vi godstransporterna och ökade processtillförlitligheten.

Optimerad distribution av reservdelar

Under hela sin historia har detta företag handlat med originalutrustning för produktion av fordon och släpvagnar. Under senare tid har sortimentet kompletterats med delar för reparationer som återspeglar fordonets nuvarande värde.

Lagerkapacitet för över 18 000 pallar.

Som helhetsleverantör byggde vi två automatiserade höglager med 1 000 ton stål för våra kund Continental i Slovakien. Resultatet: Platsutnyttjande på högsta nivå, högre produktivitet och maximal flexibilitet inför framtiden. 

Mobilt hyllsystem för maximal effektivitet

För introduktionen av ICE 4 utökade DB Fernverkehr AG sin befintliga tåghall i Berlin Rummelsberg. Tack vare en platsbesparande lösning för maximal lagringskapacitet med mobilt ställ och en smalgångstruck kan reservdelarna till alla ICE-serier enkelt förvaras där.

Automation 2.0 för Banner i Linz.

Den österrikiska batteritillverkaren Banner var en av de första av våra första kunder att implementera autotruckar för snabb materialtransport, detta redan för 10 år sedan. För att öka effektiviteten ytterligare, ersätter den nya generationen EKS 215a nu den gamla flottan.

Rent hus med automationslösning för Kärcher.

Kärcher, marknadsledande inom rengöringsprodukter, har växlat upp tempot med en flotta av 17 Automated Guided Vehicles (AGV) av typen EKS 215a  vid sitt nya lager i Bühlertal. Den högteknologiska automatiserade logistiklösningen har tillfört snabbhet, flexibilitet och effektivitet i produktionen.

Materialtillförsel i exakt rätt tid

Europas största tillverkare av kabel-, rör- och ledningsgenomföringar, Hauff Technik, förlitar sig på just-in-time-principen i sin produktion: ett exakt tidsinställt dragtågssystem som består av en EZS 350 litiumjontruck och tre industritåg som säkerställer maximal produktivitet.

Miljövänlig lösning för AG Barr

Säkrare, effektivare och grönare: Två litiumjontruckar märkta med den berömda Irn-Bru-logotypen representerar den nya helt elektriska truckflottan på AG Barr. Läskedryckstillverkaren samarbetade med Jungheinrich för att öka produktiviteten och förbättra miljön för sina lager.

MER NYTTJANDE AV UTRYMMET OCH MAXIMAL EFFEKTIVITET

Ett familjeägt brasilianskt företag förlitade sig på Jungheinrich professionella råd för att anta moderna intralogistik 4.0-lösningar. Projektet innebar ökning av lagringskapaciteten samtidigt som produktskador och plockfel eliminerades.

Bohus Norge förlitar sig på en ASRS-lösning

Från ljus till soffor – varje föremål från Bohus enorma möbelsortiment hittar sin plats i det nya centrallagret. Perfekt interaktion mellan hyllsystem, transportörsteknik och programvara garanterar att alla produkter hittar till kunden i tid.

Världen snurrar allt snabbare, liksom omsättningen på dina varor.

Våra detalj- och partihandelskunder förväntar sig, med tanke på den växande e-handeln, snabbare intralogistikprocesser för allt kortare leverans- och returtider samt ytterligare skalbarhet för säsongs- eller reklamförsäljningstoppar. Detta kräver högsta möjliga anpassningsbarhet hos lagerprocesserna och högteknologi vid orderplockning.

Letar du efter en enhetlig och skalbar lösning? Eller behöver du kanske en omnichannel distributionscentral för alla inkommande ordertyper? Då har du kommit till rätt ställe! Vi erbjuder skräddarsydda logistiklösningar för detalj- och partihandeln.

Intralogistik 4.0 – i förarsätet med Jungheinrich.

I tider av Logistik 4.0 erbjuder vi er en komplett lösning med vårt lagerstyrningssystem Jungheinrich WMS som superhjärnan. Det kartlägger alla processer från varuingång till varuutgång och kan till exempel leda ett (delvis) automatiserat smalgångslager med förarlöst transportsystem med största effektivitet. Detta sparar dig både tid och pengar.

Ytterligare fördelar med våra logistiklösningar, speciellt utvecklade för detalj- och partihandel, är det driftspecifika tillhandahållandet av full- och blandpallar, hantering av Same-Day/Next-Day Delivery och den professionella hanteringen av stora returvolymer. Dessutom säkerställer våra ergonomiska orderplockningslösningar ett optimalt utnyttjande av plats och en förbättrad säkerhet i ditt lager. 

Vårt erbjudande kompletteras av ett brett sortiment av kraftfulla och energieffektiva pallyftare och truckar. Den innovativa smalgångstrucken EKX 516 är okänslig för dåliga golv och ger ökad säkerhet och arbetskapacitet för ditt smalgångslager. I tider av grön logistik kommer naturligtvis alla våra truckar med innovativ litiumjonteknik, för ännu mer kraft och effektivitet. Allt detta så att du ska kunna handla och utvecklas ännu snabbare inom detalj- och partihandeln.


Har du några frågor?