Call4Service
Kontaktformulär
040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Nyhetsbrev
Red dot 2021 bild

Red Dot Award till ERD 220i – ny banbrytande litiumjontruck från Jungheinrich

Jungheinrich har just släppt en ny litiumjontruck – dubbelpallsstaplaren ERD 220i. Trucken har utmärkts med “Best of the Best” inom Red Dot Design Award.


Red dot 2

Åkstaplaren är drygt 25 procent kortare i chassilängd än sin föregångare. Detta tack vare det nya batterikonceptet med litiumjonteknik. Trucken övertygade juryn med sin innovativa och banbrytande design, kombinerat med avancerad teknik och optimal funktionalitet. Staplaren är en pionjär på marknaden enligt juryn.


Andreas Knie, industridesigner för Jungheinrich, förklarar: “God produktdesign som svarar mot konkreta kundbehov och skapar passande lösningar. Med nya ERD 220i, kombineras de mest kompakta truckdimensionerna, intuitiv styrning, påtaglig smidighet och pålitlig säkerhet. Truckföraren får en ergonomisk, mångsidig och säker förarplats, samt den drastiskt förkortade chassilängden skapar utrymme och rörelsefrihet på lagret.”


Istället för att installera ett stort batteri mellan plattformen och gafflarna som gjorts vid föregående truckmodeller, har Jungheinrich nu istället valt att inhysa batterimodulerna inom truckchassit på nya ERD 220i. Att staplaren inte behöver en tung batterikåpa har ytterligare förbättrat dess prestanda. Med det insparade utrymmet, erbjuds trucken nu i två rymliga plattformsversioner utan att tappa kompakthet eller rörlighet. Båda plattformarna har fasta sidoskydd på tre sidor och säkerställer både att föraren kör säkert och står komfortabelt. Samtidigt är ERD 220i den mest kompakta trucken på marknaden i sin klass, med chassilängd (L2 dimension) på bara 1 065 mm. Med dess korta dimensioner, krymper vändradien till under två meter. Det ger exakt manövrering även i trånga utrymmen och frigör plats på lagret.


Varje år – sedan 1955 – har Red Dot Award för produktdesign valt de bästa och mest innovativa produkterna över världen i över 50 kategorier. En internationell jury av oberoende designers, designprofessorer och branschjournalister väljer ut produkter från tusentals nominerade som utmärker sig för sin designkvalitet.


Läs mer om trucken:

ERD 220i
Dubbelstaplare (2,0t)

Den lättmanövrerade ERD 220i dubbelstaplaren är det perfekta valet för krävande drift vid omlastningszon eller för långa transporter med en eller två pallar. 

Läs mer här
Pressreleaser:

01/19/2024
Mikkel Sort ny försäljningsdirektör

Mikkel Sort har den 1 januari 2024 tillträtt som ny försäljningsdirektör för Sverige och Danmark på Jungheinrich.

Läs mer
11/01/2023
EcoVadis hållbarhetscertifikat 2023: Jungheinrich "Topp 1%"

EcoVadis platinacertifikat 2023: Jungheinrich tillhör fortsatt den översta procenten av världens mest hållbara företag.

Läs mer
10/14/2022
EcoVadis hållbarhetscertifikat 2022: Jungheinrich "Topp 1%"

EcoVadis platinacertifikat 2022: Jungheinrich tillhör fortsatt den översta procenten av världens mest hållbara företag

Läs mer

Har du några frågor?