Coca cola
09/24/2021

Jungheinrich automatiserar för Coca-Cola

Jungheinrich bygger en automationslösning för Coca-Cola HBC vid företagets fabrik i Radzymin i Polen. Det nya lagersystemet utökar den befintliga anläggningen och erbjuder toppmodern teknik. Vissa byggåtgärder kommer att slutföras under pågående drift och idrifttagning planeras till 2022.

• 42 meter högt palllager i silokonstruktion

• Monorail-lösning med bro skapar nya transportvägar

• Alla lösningar från en och samma leverantör

Utnyttja tillgängligt utrymme till fullo, skapa ny lagringskapacitet och öka varugenomströmningen: Det var Coca-Colas uppdrag till Jungheinrich. Lösningen för den Hamburg-baserade intralogistiskexperten föll på det 42 meter höga och 60 meter långa höglagret i silo-konstruktion. Det garanterar maximalt utrymmesutnyttjande samtidigt med hög hanteringskapacitet. Det automatiska höglagret omfattar totalt fyra gångar och ger plats för upp till 14 000 dryckespallar, som kan förvaras i dubbeldjup. Alla processer i höglagret är helautomatiserade. Jungheinrichs experter utformade det med möjlighet till expansion: Ytterligare gångar kan läggas till vid senare tillfälle utan komplikationer, allt under pågående drift.

Den nya lagerlösningen från Jungheinrich förbättrar också transportvägen från produktionen. För detta ändamål har intralogistiskexperter genomfört modifieringar och utökat befintliga transportörsystem: Ett monorail-system med en bro är nu hjärtat i Radzymin-anläggningen. Den transporterar färdiga dryckesflaskor till alla tillgängliga lagringsplatser - både i det nya höglagret och i automatlagren. Jungheinrichs skräddarsydda intralogistikkoncept möjliggör ett optimalt materialflöde mellan de olika områdena i anläggningen.

Szymon Matulka, BU Engineering Manager Poland & Baltics vid Coca-Cola HBC:

”Anläggningen innebär något speciellt för oss. Med det automatiska höglagret och de förbättrade transportvägarna sätter vi nya standarder när det gäller effektivitet och säkerhet. På detta sätt säkerställer vi en konsekvent hög tillgänglighet för våra produkter.”

Dessutom ger lagrings- och plockmaskiner från MIAS, en partner till Jungheinrich, hastighet till det automatiska palllagret: Tack vare specialanordningar sker transport och hämtning av varor som väger upp till sju ton med hög hastighet. Även här kan ytterligare enheter integreras om det behövs. Dessutom har det befintliga lagerhanteringssystemet (VMS) ersatts av ett nytt. I framtiden kommer Coca-Cola HBC endast att använda ett WMS för hela lagret, ett system som inkluderar olika intralogistiska lösningar. Det kommer att användas för att hantera alla anläggningar och processer. Programvaran hjälper till att identifiera möjliga optimeringar, till exempel distribution av varor till de olika lagerområdena.

Lech Sowinski, projektledare Technical Sales ASRS vid Jungheinrich:

”För oss på Jungheinrich innebär toppmodern intralogistik effektiva och ekonomiska lagerkoncept. Det är precis vad lösningen vi konstruerade för Coca-Cola HBC i Polen erbjuder. Det nya lagret optimerar materialflödet på bästa sätt för kunden. Eftersom Jungheinrich är helhetsleverantör, har vi uppnått snabb integration och optimal kommunikation mellan systemen.”

Fler nyheter:

05/20/2022

Pilotprojekt i Norge för CO2-neutral service. 

Läs mer
05/17/2022

Med 1 160 kvadratmeter monteryta är Jungheinrich återigen den största utställaren på LogiMAT.

Läs mer
05/16/2022

Samarbete med K.Hartwall om LiftLiner® vagntågssystem.

Läs mer
02/17/2022

Med den nya anläggningen, som täcker 5 000 kvadratmeter, möter företaget den ökande efterfrågan för begagnade truckar och skapar kapacitet för ökad tillväxt.

Läs mer
02/16/2022

Jungheinrich är “Topp 1%”; ett av de mest hållbara företagen över hela världen.

Läs mer
01/21/2022

Jungheinrich och Triathlon tar ett viktigt steg i genomförandet av sin hållbarhetsstrategi genom att investera i denna framtidsteknologi.

Läs mer
01/12/2022

Jungheinrich bygger ett helautomatiskt logistikcenter med arculee AMR för Prodrive Technologies.

Läs mer
12/21/2021

Jungheinrich fortsätter stödja Team Rynkeby - God Morgons insamling till Barncancerfonden 2022

 

Läs mer
12/07/2021

Jungheinrich har under 2021 sålt fler truckar i Sverige och Danmark än någonsin tidigare.

Läs mer
11/30/2021

Jungheinrich har som enda leverantör tecknat ramavtal med svenska försvaret för leverans av truckar och truckservice.

Läs mer
11/22/2021

Jungheinrich bygger ny fabrik i Chomutov, Tjeckien.

Läs mer
11/12/2021

Med uppköp av Autonomous Mobile Robots-företaget arculus satsar Jungheinrich ännu mer inom automation

Läs mer
10/20/2021

Jungheinrich och Formel 1 stjärnan Nico Rosberg slår sig samman för att förespråka e-mobilitet och hållbarhet. 

Läs mer
10/06/2021

Jungheinrich fortsätter sin framgångshistoria när det gäller elektriska motviktstruckar och kommer med en nylansering av 2- och 3-serien. 

Läs mer
09/24/2021

Utnyttja tillgängligt utrymme till fullo, skapa ny lagringskapacitet och öka varugenomströmningen: Det var Coca-Colas uppdrag till Jungheinrich.

Läs mer
09/01/2021

Med Jungheinrich har DSV byggt ett nytt, 16 000 kvadratmeter stort, logistikcenter söder om Oslo.

Läs mer
08/20/2021

Jungheinrich automatiserar materialförsörjningen för Audi's motorproduktion i Györ, Ungern.

Läs mer
05/10/2021

Staplaren har en chassilängd på bara 1 065 mm (L2 dimension) och är därmed den mest kompakta trucken i sin klass.

Läs mer
05/10/2021

Nya automatiserade högplocktrucken EKS 215a plockar laster på 700 kg på en höjd av upp till sex meter. 

Läs mer
03/29/2021

Codorníu har gett Jungheinrich i uppdrag att automatisera palltransporterna på sin anläggning i San Sadurni De Noya i nordöstra Spanien.


Läs mer


Har du några frågor?