040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
JT press jan 22
01/21/2022

Jungheinrich bygger batterilagringsfabrik med mål att producera 100 procent CO2-neutrala batterier

JT Energy Systems bygger 25 MW batterilagringssystem: Jungheinrich och Triathlon tar ett viktigt steg i genomförandet av sin hållbarhetsstrategi genom att investera i denna framtidsteknologi.

  • Den största batterilagringsfabriken i Sachsen, Tyskland
  • Återvinning och återbruk av använda litiumjonbatterier
  • Intelligent sammankoppling av elektromobilitet med energiomställningen

JT Energy Systems ger använda litiumjonbatterier ett nytt liv och kommer att producera CO2-neutrala batterier i framtiden: Tillsammans med Triathlon bygger Jungheinrich en batterilagringsfabrik med hög flexibilitet, med en toppeffekt på 25 MW. Anläggningen är den största av sin typ i Sachsen och en av de mest kraftfulla i Tyskland. Det storskaliga lagringssystemet består bland annat av använda litiumjonbatterier från truckar och bilar. I framtiden kommer anläggningen att användas till att producera 100 procent CO2-neutrala batterier i enlighet med specifika krav. Uppgiften för mega-batteriet är mellanlagring av regenerativ elektricitet, stabiliseringen av elnätet och att tillhandahålla toppeffekt vid akut behov. Projektet implementeras av experterna på batterilagring i stor skala, lokala Tricera Energy GmbH. Med detta ambitiösa projekt driver de inblandade företagen energiomställningen framåt och lyfter fram den stora potential som ligger i elektromobilitet och energiomställning. Återvinningen av förbrukade fordonsbatterier i stationära lagringssystem är en väsentlig del av Jungheinrichs hållbarhetsstrategi - för effektiv och ekonomisk resursanvändning i vår cirkulära ekonomi.

Återanvändningen av litiumjonbatterier efter många års användning i elfordon är ett otroligt effektivt, hållbart och resursbesparande bidrag till energiomställningen. De använda energimodulerna klassificeras av JT Energy Systems och renoveras vid behov för att säkerställa maximal livslängd. På grund av den kraftiga ökningen av andelen elfordon under de senaste åren, förväntar sig JT Energy Systems att ett växande antal batterikapaciteter kommer att få ett andra liv i stationära lagringsanläggningar i framtiden.

"Elektromobiliteten upplever en boom just nu. Mer än 1 miljon elektriska truckar från Jungheinrich används över världen idag. En snabbt växande del av dessa är utrustade med toppmodern litiumjonteknik. Litiumjonbatterier är särskilt hållbara. De kan vanligtvis användas under en längre tid än de många år som tjänar som energikälla på truckar. Stationära energilagringssystem som det i Freiberg är den naturliga konsekvensen av att använda litiumjonbatterier för ett andra liv och ger därmed ett betydande bidrag till energiomställningen", förklarar Reinhild Kühne, VD för JT Energy Systems.

JT Energy Systems grundades gemensamt 2019 av den globala intralogistikspecialisten Jungheinrich och batteritillverkaren Triathlon. Det gemensamma företaget producerar energisystem för elfordon med industriella tillämpningar. Företaget är baserat i Freiberg, Sachsen, och betjänar den snabbt växande efterfrågan på innovativa och hållbara energi- och batterisystem. Företaget har särskild expertis inom reparation och upparbetning av använda litiumjonbatterier. För att klassificera och utvärdera batteriernas återstående livslängd använder sig företaget av kunskapen från Dresden-baserade NOVUM engineerING GmbH. Ett företag som specialiserar sig på AI-baserad batteriövervakning.

Det storskaliga batterilagringssystemet planeras och byggs av det lokalt baserade partnerföretaget Tricera Energy GmbH. Det planeras vara färdigt till hösten 2022. Företaget är specialiserat på stationär lagringsteknik och industriella lagringslösningar. JT Energy Systems, och dess aktieägare Jungheinrich och Triathlon, tar ett viktigt steg i genomförandet av sin hållbarhetsstrategi genom att investera i denna framtidsteknologi.

Bildtext: "I Freiberg, Sachsen, bygger JT Energy Systems ett stationärt lagringssystem med återvunna litiumjonbatterier, med en toppeffekt på 25 MW."

Fler nyheter

10/14/2022

EcoVadis platinacertifikat 2022: Jungheinrich tillhör fortsatt den översta procenten av världens mest hållbara företag

Läs mer
08/31/2022

Jonas Giuliano har utsetts till ny Finance Director för Jungheinrich i Sverige och Danmark. 

Läs mer
08/29/2022

Hållbarhetsentreprenör och formel 1-världsmästare Nico Rosberg är varumärkesambassadör för Jungheinrich

Läs mer
08/09/2022

Jungheinrich levererar sin 100 000:e truck med litiumjonbatteri. 

Läs mer
07/30/2022

Jungheinrich är officiell supporter till årets upplaga av Stockholm Pride, som hålls mellan den 1 och 7 augusti.  

Läs mer
06/21/2022

Jungheinrich´s elektriska låglyftare ERE 225i vann Red Dot Design Award med sitt exceptionella designkoncept.

Läs mer
06/07/2022

Jungheinrich förvärvar Industrial Truck Sales New Zealand Forklifts (ITS Forklifts) och etablerar sin 41:a försäljningsenhet, i Nya Zeeland.

Läs mer
05/30/2022

Jungheinrich´s elektriska låglyftare ERE 225i vinner den världskända utmärkelsen iF Design Award i kategorin "Automobiles and Vehicles".

Läs mer
05/25/2022

Pilotprojekt i Norge för CO2-neutral service. 

Läs mer
05/23/2022

Med 1 160 kvadratmeter monteryta är Jungheinrich återigen den största utställaren på LogiMAT.

Läs mer
05/16/2022

Samarbete med K.Hartwall om LiftLiner® vagntågssystem.

Läs mer
02/17/2022

Med den nya anläggningen, som täcker 5 000 kvadratmeter, möter företaget den ökande efterfrågan för begagnade truckar och skapar kapacitet för ökad tillväxt.

Läs mer
02/16/2022

Jungheinrich är “Topp 1%”; ett av de mest hållbara företagen över hela världen.

Läs mer
01/21/2022

Jungheinrich och Triathlon tar ett viktigt steg i genomförandet av sin hållbarhetsstrategi genom att investera i denna framtidsteknologi.

Läs mer
01/12/2022

Jungheinrich bygger ett helautomatiskt logistikcenter med arculee AMR för Prodrive Technologies.

Läs mer
12/21/2021

Jungheinrich fortsätter stödja Team Rynkeby - God Morgons insamling till Barncancerfonden 2022 

Läs mer
12/15/2021

Jungheinrich har under 2021 sålt fler truckar i Sverige och Danmark än någonsin tidigare.

Läs mer
11/30/2021

Jungheinrich har som enda leverantör tecknat ramavtal med svenska försvaret för leverans av truckar och truckservice.

Läs mer
11/22/2021

Jungheinrich bygger ny fabrik i Chomutov, Tjeckien.

Läs mer
11/12/2021

Med uppköp av Autonomous Mobile Robots-företaget arculus satsar Jungheinrich ännu mer inom automation

Läs mer


Har du några frågor?