Team Rynkeby 2022
12/21/2021

Jungheinrich stödjer Team Rynkeby - God Morgon även 2022

Jungheinrich Svenska AB stödjer Team Rynkeby - God Morgons insamling till Barncancerfonden 2022

 

När världens största multinationella välgörenhetscykellag, Team Rynkeby - God Morgon cyklar till Paris i sommar för att stötta kampen mot barncancer blir det med hjälp av Jungheinrich. Totalt har välgörenhetscykellaget samlat in 230 miljoner kronor till svårt sjuka barn och är flera år i rad Barncancerfondens största enskilda bidragsgivare.

Jungheinrich Svenska AB har precis tecknat ett silversponsorskap med välgörenhetscykellaget, Team Rynkeby - God Morgon och fortsätter därmed sitt sponsorskap från tidigare år. Sponsorskapet går oavkortat till Barncancerfondens arbete med att utrota barncancer.

– Vi stödjer en viktig sak, då alla insamlade pengar går till barn med kritisk sjukdom och deras familjer genom Barncancerfonden och Barnlungfondens livsviktiga arbete. Det finns ett behov av att stödja och uppmärksamma området för att kunna fortsätta den livsviktiga forskningen, säger Carsten Duus, vd för Jungheinrich Sverige.

230 miljoner kronor till svårt sjuka barn

Det är den 21:e gången som Team Rynkeby - God Morgon cyklar till Paris för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. Cykellaget består av 2 250 motionscyklister och 350 servicedeltagare fördelat på 65 lokala lag från Danmark, Sverige, Finland, Norge, Färöarna, Island, Tyskland, Schweiz och Belgien.

Utöver det att deltagarna i Team Rynkeby - God Morgon ska komma i form inför cyklingen till Paris så ska de också samla in pengar till Barncancerfonden. Totalt har projektet i Sverige donerat 230 miljoner kronor till svårt sjuka barn, där merparten har gått till Barncancerfonden.

- Huvudparten av pengarna går till att finansiera forskning inom barncancer. Barncancer är fortsatt den sjukdom som tar flest barns liv i åldrarna 1-14 år och det är allt för många barn som får allvarliga biverkningar av behandlingen, säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager för Team Rynkeby - God Morgon Sverige.
Välgörenhetscykellaget kör till Paris under vecka 27 eller 28 sommaren 2022.

Om Team Rynkeby - God Morgon
Team Rynkeby - God Morgon är ett internationellt välgörenhetsprojekt som varje år cyklar till Paris för att samla in pengar till förmån för svårt sjuka barn. I Sverige går alla insamlade medel till Barncancerfonden och de insamlade medel som kommer in via Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet går till Barnhjärnfonden.

Första året, 2002, var det 11 cyklister som cyklade. Idag är det 2100 cyklister från: Sverige, Danmark, Norge, Finland, Färöarna, Island, Tyskland och Schweiz som arbetar med att samla in pengar och donationer för att stödja de lokala välgörenhetsorganisationerna.

Team rynkeby banner


Fler nyheter:

01/20/2022

Jungheinrich och Triathlon tar ett viktigt steg i genomförandet av sin hållbarhetsstrategi genom att investera i denna framtidsteknologi.

Läs mer
01/12/2022

Jungheinrich bygger ett helautomatiskt logistikcenter med arculee AMR för Prodrive Technologies.

Läs mer
12/21/2021

Jungheinrich fortsätter stödja Team Rynkeby - God Morgons insamling till Barncancerfonden 2022

 

Läs mer
12/15/2021

Jungheinrich har under 2021 sålt fler truckar i Sverige och Danmark än någonsin tidigare.

Läs mer
11/30/2021

Jungheinrich har som enda leverantör tecknat ramavtal med svenska försvaret för leverans av truckar och truckservice.

Läs mer
11/22/2021

Jungheinrich bygger ny fabrik i Chomutov, Tjeckien.

Läs mer
11/12/2021

Med uppköp av Autonomous Mobile Robots-företaget arculus satsar Jungheinrich ännu mer inom automation

Läs mer
10/20/2021

Jungheinrich och Formel 1 stjärnan Nico Rosberg slår sig samman för att förespråka e-mobilitet och hållbarhet. 

Läs mer


Har du några frågor?