Call4Service
Kontaktformulär
040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Nyhetsbrev
Rumänien press
02/17/2022

Jungheinrich öppnar ny rekonditioneringsfabrik för truckar


•    Rekonditioneringsfabrik för begagnade truckar i Ploiești (Rumänien)
•    Expansion av återtillverkningskapacitet på grund av växande efterfrågan
•    Minskad resurs- och energiförbrukning med begagnade truckar 

Jungheinrich öppnar sin andra rekonditioneringsfabrik för begagnade truckar i Ploiești, Rumänien. Med den nya anläggningen, som täcker 5 000 kvadratmeter, möter företaget den ökande efterfrågan för begagnade truckar och skapar kapacitet för ökad tillväxt. I Ploiești kommer låglyftare och elektriska motviktstruckar rekonditioneras för den europeiska marknaden. Med denna investering föregår Jungheinrich med exempel på den cirkulära ekonomin inom intralogistik och förser marknaden med hållbara rekonditionerade truckar.  


Jungheinrich är den första producent av truckar att ta på sig utmaningen av rekonditionerade truckar på industriell nivå med premiumkvalitet. Företaget lovar att dess "JUNGSTARS" – det officiella namnet på de rekonditionerade truckarna – är likvärdiga med nya truckar efter rekonditioneringen. Med den rekonditioneringsfabrik som nu öppnar i Ploiești, Rumänien, expanderar Jungheinrich sin rekonditioneringskapacitet ytterligare. Förutom den redan existerande rekonditioneringsfabriken i Dresden, Tyskland, så blir Ploiești-fabriken den största rekonditioneringsfabriken som Jungheinrich har. Genom öppnandet av denna nya fabrik för begagnade truckar, utökar Jungheinrich kapaciteten med 25 procent till 2025.


"Den generella utvecklingen mot hållbarhet reflekteras i den ständigt ökande efterfrågan för våra rekonditionerade begagnade truckar. En bra lösning, särskilt för miljömedvetna kunder, eftersom vi med rekonditionering av begagnade truckar sparar ungefär 80 procent koldioxid jämfört med nyproduktion. Under Corona-pandemin, väljer många även begagnade truckar för att de är billigare men ändå högpresterande truckar. Optimalt för låg till medium drift eller som stand-by truckar" berättar Tino Alban, fabrikschef för Dresden-anläggningen inom Jungheinrich.


Den unika rekonditioneringsprocessen som följs för Jungheinrich begagnade truckar utförs utifrån en standardiserad procedur och är samma för alla truckar, baserat på sex steg. Under processen, rekonditioneras truckarna till en teknisk och visuell nivå så de verkar „som nya”. Jungheinrich's 5-stjärniga princip säkerställer att varje truck har rekonditionerats i enlighet med de högsta standarderna inom säkerhet och hållbarhet, samt klarar de striktaste kvalitetskontrollerna. Medan komponenter så som ramar, motorer och växellådor rekonditioneras, ersätts istället alla säkerhetsrelaterade delar och slitdelar med originalreservdelar. Genom återtillverkning på ett resurs- och energisparande sätt, utökar Jungheinrich livscykeln för truckarna med två till tre driftperioder samtidigt som produktion av nya delar minimeras. Idag återanvänds 94 procent per truck.


Tino Alban igen: "Den noggranna rekonditioneringsprocessen gör att även våra begagnade JUNGSTARS truckar har premiumnivå – precis som våra nyproducerade truckar."

Har du några frågor?