040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
red dot 2022
06/21/2022

Jungheinrich´s ERE 225i vinner Red Dot Award

Ännu en utmärkelse för en kompakt truck!

Jungheinrich´s elektriska låglyftare ERE 225i vann Red Dot Design Award i Essen i Tyskland i går. Trucken imponerade på juryn med sitt exceptionella designkoncept, som unikt kombinerar smidighet, säkerhet, komfort och hållbarhet tack vare ett helt integrerat, kompakt litiumjonbatteri. Red Dot Award är den andra utmärkelsen av detta slag för ERE 225i på kort tid. Trucken vann iF Design Award i maj.

Med sitt litiumjonbatteri helt integrerat i truckens chassi är ERE 225i 270 mm kortare än tidigare modell. Detta minskar svängradien avsevärt. Föraren drar nytta av förbättrad manövrerbarhet, vilket möjliggör säkra transporter i de minsta utrymmena. Fasta sidoskydd ger också ett optimalt skydd som säkerställer en hög arbetskomfort.

"Syftet med vår produktdesign är att göra de viktigaste truckegenskaperna direkt igenkännliga och lätta att förstå. Kompakthet, hållbarhet, säkerhet och smidighet är tydligt uttalade löften när det gäller truckens prestanda”, säger Andreas Knie, industriell design på Jungheinrich. "Vi är mycket glada över att ha vunnit detta prestigefulla designpris med ERE 225i. Det är inte bara en enastående utmärkelse för oss som designteam utan också en uppskattning och motivation för alla som bidragit till skapandet av trucken."

ERE 225i är den överlägset mest kompakta trucken i sin klass. Som en del av Jungheinrich´s POWERLiNE, är ERE 225i helt CO2-neutral när den levereras till kunden, vilket möjliggör en särskilt hållbar intralogistik på lagret.

Sedan 1955 har Red Dot Award: Product Design valt ut världens bästa och mest innovativa produkter i över 50 kategorier årligen. Varje år väljer en internationell jury av oberoende experter från design, vetenskap och journalistik ut de produkter som sticker ut för sin designkvalitet från flera tusen användningsområden.


Har du några frågor?