Call4Service
Kontaktformulär
040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Nyhetsbrev
Ecovadis2 2022
02/16/2022

Jungheinrich utsett till "topp 1%": Ett av världens mest hållbara företag

Får platinastatus för sitt CSR-arbete!

- Jungheinrich är “Topp 1%”; ett av de mest hållbara företagen över hela världen
- Över genomsnittet inom miljö, mänskliga rättigheter och hållbara upphandlingar
- Får platinacertifikat för transparent hållbarhetsengagemang av kreditinstitutet EcoVadis

Jungheinrich lever upp till sitt företagsansvar – mer – än nästan några andra företag. Som erkännande av detta arbete, har koncernen nu tilldelats det högsta hållbarhetscertifikatet – platina – av kreditinstitutet EcoVadis. Som en av världens ledande institutioner för att bedöma CSR-arbete och företagsansvar, ger EcoVadis bara platinastatus till den allra översta procenten av alla certifierade företag. Totalt har EcoVadis analyserat hållbarhetsengagemanget hos över 85 000 företag.


Dr Lars Brzoska, koncern-VD för Jungheinrich: “Jungheinrich skapar hållbart värde. För oss, som familjeägt företag, betyder detta i konkreta termer att vi kombinerar socialt och ekologiskt ansvar med lönsam tillväxt. Vi formar framtidens intralogistik och lager. Att få platinastatus av EcoVadis är ett stort erkännande för oss och samtidigt en förpliktelse att fortsätta på denna väg in i framtiden.”


EcoVadis hänvisar till företagets intensiva hållbarhetsåtgärder som skäl för tilldelandet av platinacertifikat till Jungheinrich. Framför allt i kategorierna miljö, arbete och mänskliga rättigheter, samt hållbara upphandlingar. Till exempel, åtog sig Jungheinrich för flera år sedan att följa sin egen företagskod för arbete och mänskliga rättigheter för alla sina säljbolag i 40 länder världen över. Koncernen är även engagerad i att följa Paris-klimatavtalets 1.5-gradsmål och har tillkännagett sin intention att uppnå klimatneutralitet som koncern. I detta sammanhang, har Jungheinrich också anslutit sig till det välrenommerade Science Based Targets-initiativet. Koncernen använder redan enbart grön el för alla sina anläggningar i Tyskland. Övergången till grön el för de internationella kontoren och fabrikerna pågår för närvarande. Jungheinrich har även börjat utrusta olika platser med solcellssystem för att generera sin egen solenergi. 

Detta är den tredje utmärkelsen i rad som Jungheinrich får av EcoVadis. Koncernen har redan erhållit guldcertifikat för 2019 och 2020. Företaget fortsätter kontinuerligt att driva sitt engagemang för hållbarhet in i framtiden. Som nästa steg, kommer hållbarhetsprinciper utökas ytterligare i produktutvecklingsprocessen, samtidigt som samarbetet med leverantörer intensifieras.

Mer om EcoVadis här

Har du några frågor?