DSV 2021 pic
2021-09-01 09:00

DSV bygger automatiserat logistiknav med Jungheinrich

DSV är ett danskt transport- och logistikföretag med verksamhet världen över. Med Jungheinrich har man byggt ett nytt, 16 000 kvadratmeter stort, logistikcenter söder om Oslo.

Det nya helautomatiserade lagret har 35 000 pallplatser som driftas av nio förarlösa smalgångstruckar av typen Jungheinrich EKX 516a. Logistiklösningen inkluderar även 25 000 ytterligare pallplatser i ett manuellt lager.

  • Nio automatiserade smalgångstruckar av modell EKX 516a
  • Nytt lager på 16 000 kvadratmeter med 60 000 lagringsplatser
  • Svåra installationsförhållanden då epidemin gav stängda gränser

Smalgångstruckarna av typen EKX 516a har utrustats för manuell laddning vid slutet av ett skift, i tvåskiftsdrift. Truckarna rör sig automatiskt inne i 32 gångar som vardera är 80 meter långa i det tio meter höga höglagret. Jungheinrich levererade även lagerkontrollsystemet (Warehouse Control System, WCS) som kommunicerar med lagerstyrningssystemet hos DSV via ett gränssnitt.

Pallarna matas manuellt till det automatiserade lagret utan platskrävande rullbanor. Detta sparar tid, pengar och utrymme. Godset förs till kontrollpunkter av skjutstativtruckar före de automatiskt lagras i höglagret. Jungheinrich har även levererat stationerna för konturkontroll av pallarna, accesskontrollerna samt säkerhetsstaket och grindar.

"DSV investerar kontinuerligt i effektivisering och optimering av logistikprocesserna," berättar Ulf Erik Kruger Solheim, VD för DSV Solutions AS, om strategin bakom automatiseringsprojektet i Norge." Det långvariga samarbetet och vår mycket goda erfarenhet av Jungheinrich som partner var de avgörande faktorerna för att vinna kontraktet för Jungheinrich i detta projekt ”.

Sedan orden mottogs i november 2019, har Jungheinrich arbetat som generalentreprenör för helhetslösningar från en enda källa. Från planering och implementation till service.

För att inte äventyra planeringen behövde Jungheinrich tänka utanför boxen:

"Covid-restriktionerna och stängda gränser gjorde det utmanande att få de avsedda resurserna och expertisen till Norge, men vi har lyckats lösa situationen med hjälp av lokala resurser och fjärrstyrd teknik. Detta hade inte gått utan en lösningsorienterad approach och ett konstruktivt samarbete mellan DSV och Jungheinrich. Jag är stolt över hur vi alla har löst de utmaningar som Corona-restriktionerna har gett oss," berättar Jens Gjerlaug, chef över logistiksystem för Jungheinrich Norge.

Fler nyheter:

2021-09-23 05:00

Jungheinrich está construyendo una solución de automatización para Coca-Cola HBC en su planta de Radzymin en Polonia. 

Läs mer
2021-07-26 07:00

Jungheinrich automatiza las operaciones en Wacker Neuson

Läs mer

Jetzt kommt die nächste Revolution in Ihr Lager: der weltweit erste Elektro-Hochhubwagen mit fest verbauter Lithium-Ionen-Batterie.

Läs mer

Con la potencia de iones de litio de Jungheinrich superará fácilmente a sus competidores.

Läs mer

Nuestras baterías de iones de litio ofrecen una eficiencia energética enorme con una vida útil larga.

Läs mer

Trátese de tareas de apilado, almacenamiento o transporte: también para sus aplicaciones especiales encontrará al empleado idóneo.

Läs mer

Una inspección exhaustiva resulta más decisiva para la compra de una carretilla elevadora de ocasión que para la adquisición de una carretilla elevadora nueva.

Läs mer

Webinar:

Transformando los Equipos de su Operación Logística a Energía Eléctrica

19-AGO-21 - 9:00 a 10:00 a.m COL

Inscríbase:  https://fcld.ly/b86jsw2

Läs mer
2021-08-12 05:00

Jungheinrich ha entregado 57 montacargas contrabalanceados eléctricos a BLG Logistics Group en Erfurt (Alemania).

Läs mer

Tenemos la solución ideal para sus necesidades logísticas. Conozca nuestros equipos listos para entrega inmediata. 

Läs mer

Har du några frågor?