040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
DSV 2021 pic
09/01/2021

DSV bygger automatiserat logistiknav med Jungheinrich

DSV är ett danskt transport- och logistikföretag med verksamhet världen över. Med Jungheinrich har man byggt ett nytt, 16 000 kvadratmeter stort, logistikcenter söder om Oslo.

Det nya helautomatiserade lagret har 35 000 pallplatser som driftas av nio förarlösa smalgångstruckar av typen Jungheinrich EKX 516a. Logistiklösningen inkluderar även 25 000 ytterligare pallplatser i ett manuellt lager.

  • Nio automatiserade smalgångstruckar av modell EKX 516a
  • Nytt lager på 16 000 kvadratmeter med 60 000 lagringsplatser
  • Svåra installationsförhållanden då epidemin gav stängda gränser

Smalgångstruckarna av typen EKX 516a har utrustats för manuell laddning vid slutet av ett skift, i tvåskiftsdrift. Truckarna rör sig automatiskt inne i 32 gångar som vardera är 80 meter långa i det tio meter höga höglagret. Jungheinrich levererade även lagerkontrollsystemet (Warehouse Control System, WCS) som kommunicerar med lagerstyrningssystemet hos DSV via ett gränssnitt.

Pallarna matas manuellt till det automatiserade lagret utan platskrävande rullbanor. Detta sparar tid, pengar och utrymme. Godset förs till kontrollpunkter av skjutstativtruckar före de automatiskt lagras i höglagret. Jungheinrich har även levererat stationerna för konturkontroll av pallarna, accesskontrollerna samt säkerhetsstaket och grindar.

"DSV investerar kontinuerligt i effektivisering och optimering av logistikprocesserna," berättar Ulf Erik Kruger Solheim, VD för DSV Solutions AS, om strategin bakom automatiseringsprojektet i Norge." Det långvariga samarbetet och vår mycket goda erfarenhet av Jungheinrich som partner var de avgörande faktorerna för att vinna kontraktet för Jungheinrich i detta projekt ”.

Sedan orden mottogs i november 2019, har Jungheinrich arbetat som generalentreprenör för helhetslösningar från en enda källa. Från planering och implementation till service.

För att inte äventyra planeringen behövde Jungheinrich tänka utanför boxen:

"Covid-restriktionerna och stängda gränser gjorde det utmanande att få de avsedda resurserna och expertisen till Norge, men vi har lyckats lösa situationen med hjälp av lokala resurser och fjärrstyrd teknik. Detta hade inte gått utan en lösningsorienterad approach och ett konstruktivt samarbete mellan DSV och Jungheinrich. Jag är stolt över hur vi alla har löst de utmaningar som Corona-restriktionerna har gett oss," berättar Jens Gjerlaug, chef över logistiksystem för Jungheinrich Norge.

Fler nyheter:

Llámenos a nuestros teléfonos con gusto atenderemos su llamada.

Läs mer

AMRs navigate freely within a defined area, avoid obstacles and orient themselves when picking up a load carrier by its position and alignment.

Läs mer
05/08/2023

Jungheinrich tuvo un buen comienzo en el año fiscal 2023. La entrada de pedidos en todas las áreas de negocio ascendió a 1.350 millones de euros.

Läs mer

Con un almacén perfectamente coreografiado el éxito se producirá de forma automática.

Läs mer

Automatizar con éxito con el socio ideal.

Läs mer
05/02/2023

El futuro de la intralogística: Jungheinrich presenta una nueva solución de robot móvil en LogiMAT

Läs mer
04/03/2023

Jungheinrich establece nuevos récords de ingresos.

Läs mer

Jungheinrich AG as the publisher of this site knows how important it is to you that your data is handled confidentially.

Läs mer

El almacén orquestado con virtuosismo no es ninguna utopía.

Läs mer
01/25/2023

Jungheinrich AG ("Jungheinrich") está adquiriendo el grupo Storage Solutions.

Läs mer

Har du några frågor?