DSV 2021 pic
09/01/2021

DSV bygger automatiserat logistiknav med Jungheinrich

DSV är ett danskt transport- och logistikföretag med verksamhet världen över. Med Jungheinrich har man byggt ett nytt, 16 000 kvadratmeter stort, logistikcenter söder om Oslo.

Det nya helautomatiserade lagret har 35 000 pallplatser som driftas av nio förarlösa smalgångstruckar av typen Jungheinrich EKX 516a. Logistiklösningen inkluderar även 25 000 ytterligare pallplatser i ett manuellt lager.

  • Nio automatiserade smalgångstruckar av modell EKX 516a
  • Nytt lager på 16 000 kvadratmeter med 60 000 lagringsplatser
  • Svåra installationsförhållanden då epidemin gav stängda gränser

Smalgångstruckarna av typen EKX 516a har utrustats för manuell laddning vid slutet av ett skift, i tvåskiftsdrift. Truckarna rör sig automatiskt inne i 32 gångar som vardera är 80 meter långa i det tio meter höga höglagret. Jungheinrich levererade även lagerkontrollsystemet (Warehouse Control System, WCS) som kommunicerar med lagerstyrningssystemet hos DSV via ett gränssnitt.

Pallarna matas manuellt till det automatiserade lagret utan platskrävande rullbanor. Detta sparar tid, pengar och utrymme. Godset förs till kontrollpunkter av skjutstativtruckar före de automatiskt lagras i höglagret. Jungheinrich har även levererat stationerna för konturkontroll av pallarna, accesskontrollerna samt säkerhetsstaket och grindar.

"DSV investerar kontinuerligt i effektivisering och optimering av logistikprocesserna," berättar Ulf Erik Kruger Solheim, VD för DSV Solutions AS, om strategin bakom automatiseringsprojektet i Norge." Det långvariga samarbetet och vår mycket goda erfarenhet av Jungheinrich som partner var de avgörande faktorerna för att vinna kontraktet för Jungheinrich i detta projekt ”.

Sedan orden mottogs i november 2019, har Jungheinrich arbetat som generalentreprenör för helhetslösningar från en enda källa. Från planering och implementation till service.

För att inte äventyra planeringen behövde Jungheinrich tänka utanför boxen:

"Covid-restriktionerna och stängda gränser gjorde det utmanande att få de avsedda resurserna och expertisen till Norge, men vi har lyckats lösa situationen med hjälp av lokala resurser och fjärrstyrd teknik. Detta hade inte gått utan en lösningsorienterad approach och ett konstruktivt samarbete mellan DSV och Jungheinrich. Jag är stolt över hur vi alla har löst de utmaningar som Corona-restriktionerna har gett oss," berättar Jens Gjerlaug, chef över logistiksystem för Jungheinrich Norge.

Fler nyheter:

01/18/2022

JT Energy Systems está dando una nueva vida a las baterías de iones de litio usadas y producirá baterías neutras en CO2 en el futuro.

Läs mer

Estas fueron las primeras transpaletas de Litio que se entregaron al cliente KOBA.

Läs mer
12/09/2021

Jungheinrich está construyendo un nuevo centro logístico de última generación, para la empresa holandesa Prodrive Technologies.

Läs mer
11/19/2021

Jungheinrich está ampliando sus capacidades con una nueva planta en la ciudad checa de Chomutov.

Läs mer
11/10/2021

Jungheinrich registra un tercer trimestre sólido e impulsa la implementación de la estrategia 2025+

Läs mer
10/20/2021

Jungheinrich y Nico Rosberg unirán sus fuerzas para defender la movilidad eléctrica y la sostenibilidad.

Läs mer
10/11/2021

Puesta en marcha del SAGRILAFT/FPADM en JUNGHEINRICH COLOMBIA S.A.S.

Läs mer
10/07/2021

Jungheinrich Brasil se acercaa la neutralidad climática: por cada montacargas eléctrico que sustituye a uno de diésel o LPG, se plantan 20 árboles.

Läs mer

Con pasión, visión de futuro y espíritu innovador, en los últimos 60 años hemos ampliado y perfeccionado nuestra oferta de sistemas de estanterías.

Läs mer

Nuestras baterías de iones de litio ofrecen una eficiencia energética enorme con una vida útil larga.

Läs mer

Har du några frågor?