040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
EJD222_[MAM-53288]
02/03/2020

Ny universalstaplare för dubbelpallshantering

Minskad L2 dimension för bättre manövrerbarhet

Stora mastvariation i tre masttyper

Nya klasser: 2.2 ton med initiallyft, 1 ton med dubbelpallshantering

Jungheinrich presenterar en ny multifunktionell staplare i EJD 222-serien. Trucken är optimal för dubbelpallshantering på lyfthöjder upp till 2 905 mm med maximal lyftkapacitet på upp till 2.2 ton i initiallyft och 1 ton i dubbelpallshantering. Nyheter är den stora mastvariationen i tre masttyper och den förbättrade manövrerbarheten genom den förkortade L2 dimensionen.


Hög produktivitet i trånga utrymmen

L2 dimension har förkortats med 49 mm till det kompakta måttet 783 mm, vilket gör trucken ännu mer lättmanövrerad i trånga utrymmen och ger hög produktivitet. Med dubbelpallshanteringen kan EJD 222 uppnå betydligt högre arbetskapacitet än konventionella staplare. Extra knappar vid sidan av trucken för lyft av gafflar för enkel positionering av pallen finns som tillval. Nya EJD finns med litiumjonbatteri förutom konventionellt blysyrabatteri. Genom att välja ECO-läge vid konstant hastighet, uppnås hög energieffektivitet.


Individuellt anpassningsbara lösningar

Jungheinrich erbjuder en stor bredd av anpassningsmöjligheter; beroende på applikation och behov, kan rätt truck skapas för kunden. Med 12 olika master i tre utformningar (enkel mast, tvåstegs teleskoperande mast, trestegs teleskoperande mast) kan väljas. Med teleskopisk teknik kan höga lyfthöjder uppnås trots den låga höjden med masten nedfälld. Det gör att staplaren kan användas i trånga utrymmen och lager. Körhastigheten kan också anpassas utifrån behov. Drivmotorn för dubbelpallstrucken accelererar staplaren till en ergonomisk hastighet på 5.6 km/h. Staplaren kan nå en maxhastighet på upp till 6 km/h. Två parallella stötdämpare möjliggör att vikt i rörelse snabbt tas upp och säkerställer dubbel stabilitet.Fokus på säkerhet

Utöver produktivitet och energieffektivitet har fokus varit på på säkerhet för föraren, trucken och godset. En sänkt batterikåpa förbättrar sikten över gaffelspetsarna. Displayen och access systemet är nära till hands. Reflexer gör trucken synlig på lagret. Tillvalet med en 4-stegs ledarm med fotskydd finns tillgänglig för att sänka hastigheten I kritiska områden. Assistanssystemet speedCONTROL förhindrar att trucken rullar bakåt vid lutningar.


Har du några frågor?