Forsvaret3
11/30/2021

Jungheinrich tecknar ramavtal med Försvarsmakten

Jungheinrich har som enda leverantör tecknat ramavtal med svenska försvaret för leverans av truckar och truckservice.

Försvarsmaktens yttersta uppgift är att bevara landets frihet och skydda rätten för medborgarna att själva välja hur man vill leva. Svenska försvaret hjälper även andra nationer där det finns konflikter, bland annat för att öka Sveriges egen säkerhet. Försvarsmakten har en viktig roll även i fredstider. Genom att hela tiden utveckla sin verksamhet och öva den militära förmågan skapas en stabil vardag för alla som bor i Sverige.

Försvarsmakten har upphandlat ramavtal för anskaffning av flera olika typer av truckar. Från ledstaplare till motviktstruckar, vilka ska användas för freds- och insatsproduktion.

Forsvaret1

- Miljön där truckarna används är normalt traditionella förråd och lagerutrymmen både över och under jord, utomhus och inomhus men även ombord på fartyg, säger Lars Eriksson, strategisk inköpare vid Försvarsmakten.

För att upprätthålla att Försvarsmaktens maskinpark alltid är funktionsduglig har även underhåll, reservdelar och tillbehör till alla olika typer och fabrikat av truckar upphandlats.

- Regelbunden service och underhåll på vår materiel är en viktig del för oss i att skapa en trygg arbetsplats, säger major John Hamrin vid Arméstaben, Försvarsmakten.

- Jungheinrich har dagligen arbetat för hög kvalitet och säkerhet i våra produkter, tjänster och processer - i över 60 år. Ramavtalet med Försvarsmakten visar på ett förtroende för vår förmåga att leverera truckar och truckservice som håller hög tillförlitlighet och flexibilitet, säger Carsten Duus, VD för Jungheinrich i Sverige.

Avtalet möjliggör en samordnad och enad leverans såväl av truckar som truckservice, till alla Försvarsmaktens platser där truckar används.

- Vi får som enda leverantör det fulla ansvaret för att det svenska försvarets truckar alltid rullar, över hela Sverige, konstaterar Joakim Klintestam, försäljningsdirektör för Jungheinrich i Sverige.

Forsvaret2

Fler nyheter:

01/20/2022

Jungheinrich och Triathlon tar ett viktigt steg i genomförandet av sin hållbarhetsstrategi genom att investera i denna framtidsteknologi.

Läs mer
01/12/2022

Jungheinrich bygger ett helautomatiskt logistikcenter med arculee AMR för Prodrive Technologies.

Läs mer
12/21/2021

Jungheinrich fortsätter stödja Team Rynkeby - God Morgons insamling till Barncancerfonden 2022

 

Läs mer
12/15/2021

Jungheinrich har under 2021 sålt fler truckar i Sverige och Danmark än någonsin tidigare.

Läs mer
11/30/2021

Jungheinrich har som enda leverantör tecknat ramavtal med svenska försvaret för leverans av truckar och truckservice.

Läs mer
11/22/2021

Jungheinrich bygger ny fabrik i Chomutov, Tjeckien.

Läs mer
11/12/2021

Med uppköp av Autonomous Mobile Robots-företaget arculus satsar Jungheinrich ännu mer inom automation

Läs mer
10/20/2021

Jungheinrich och Formel 1 stjärnan Nico Rosberg slår sig samman för att förespråka e-mobilitet och hållbarhet. 

Läs mer


Har du några frågor?