Call4Service
Kontaktformulär
040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Nyhetsbrev
Carsten
12/22/2020

2020 - ett historiskt år som enade Jungheinrich

Nu när året 2020 snart är till ända blickar vi tillbaka på ett historiskt år.  

Ska vi minnas 2020 med ett enda ord, blir det detta: Enande.

Jungheinrich har gått igenom extra mycket i år – det har enat oss.

Coronakrisen kom tidigt under 2020 och har onekligen gett oss många extra utmaningar och tankeställare under året. I början av året hade få kunnat föreställa sig  att det skulle bli en världsomfattande pandemi och de effekter den skulle få. Jungheinrich har visat prov på stor motståndskraft, god beredskap och handlingskraft. Vår fantastiska personal har gått samman och enats under extraordinära förhållanden, såväl globalt, nationellt som lokalt.

Även om Coronakrisen följt oss som en skugga under hela året – så har även andra stora saker hänt för Jungheinrich. 2020 har varit en historisk milstolpe för Jungheinrich i Sverige och i Danmark, som det första verksamhetsår som länderna enats om samma VD och samma ledningsgrupp. Synergieffekterna har varit många och då är det ändå bara början. Mycket utvecklingspotential finns för framtiden.

Från 2020 tar vi med oss styrkan vi upptäckte i oss själva - med ett enat Jungheinrich - in i nästa år. Vi ser med förväntan och tillförsikt fram mot ett starkt gult lysande 2021. Året då vi får Corona-vaccin och får uppleva nya spännande milstolpar för vår verksamhet.

The future is bright and yellow.

Nedan följer en intervju med vår VD Carsten Duus och vår försäljningsdirektör Joakim Klintestam - där de ser tillbaka på året som gått och fram emot nästa år.  Vi önskar alla medarbetare, kunder, samarbetspartners och kontakter en riktigt välförtjänt god jul och ett lysande gott nytt år!


Hur har det gått för Jungheinrich i år?

Joakim:
Det har gått bra under 2020, speciellt om man ser på förutsättningar vi haft under året.
Vi har inte behövt permittera någon personal under 2020, vi har istället satsat på att utbildat våra medarbetare de perioder vi haft lite mindre belastning.

Carsten:  
Jungheinrich har i 2020 haft full fokus på att stötta våra kunder, som ju har olika behov. Det har skapat ännu starkare relationer med våra kunder, med oss som partner till deras verksamhet.


JK-Orebro

Hur ser det ut inför nästa år?

Joakim:
Vi ser positivt på 2021, det händer mycket på marknaden och många kunder ser ljusare på nästa år. Vår bredd på Jungheinrich gör att vi står starkt på marknaden, även om truckmarknaden saktat ner, ser vi en positiv trend på våra ställage och automationsprojekt.
 

Carsten:
Automation, automation och automation... Marknaden skriker på lösningar som kan göra dem mer flexibla, mindre sårbara och mer ”agile”.


Hur har Corona-krisen påverkat Jungheinrich? Vilka utmaningar har funnits, hur har ni löst dem?

Joakim:
Vi har - som de flesta andra bolag – fått ställa om hur vi håller möten, både internt och externt. Den största utmaningen har varit att säkerställa att vi kan förse våra kunder med maskiner och service, utan att riskera vår eller kundernas säkerhet. Vi har löst detta med noggranna rutiner, bra och tydlig kommunikation både internt och externt.

Finns det något positivt att hämta som stärker Jungheinrich även för framtiden, ”post-Corona”?

Carsten:
Alla har varit superflexibla, stöttat varandra och visat att vi är ett starkt företag även i krävande tider.

Kan du nämna något från året som gått som du minns med ett leende?

Joakim:

Att alla våra anställda har gjort allt de kan för att vi ska kunna driva vår dagliga verksamhet under annorlunda förutsättningar. Det är inte lätt för någon i dessa tider och det gläder mig att se hur våra medarbetare gör det lilla extra för att vi skall lyckas.

Vad ser du fram emot nästa år?

Carsten:

Att träffa mina kollegor, utveckla organisationen och ge de nyanställda ännu bättre förutsättningar för framgång.



Fler nyheter:

01/19/2024
Mikkel Sort ny försäljningsdirektör

Mikkel Sort har den 1 januari 2024 tillträtt som ny försäljningsdirektör för Sverige och Danmark på Jungheinrich.

Läs mer
11/01/2023
EcoVadis hållbarhetscertifikat 2023: Jungheinrich "Topp 1%"

EcoVadis platinacertifikat 2023: Jungheinrich tillhör fortsatt den översta procenten av världens mest hållbara företag.

Läs mer
10/14/2022
EcoVadis hållbarhetscertifikat 2022: Jungheinrich "Topp 1%"

EcoVadis platinacertifikat 2022: Jungheinrich tillhör fortsatt den översta procenten av världens mest hållbara företag

Läs mer

Har du några frågor?