Autotruck EKS215a press
05/09/2021

EKS 215a: Ny kompakt automatiserad plocktruck från Jungheinrich

• EKS 215a: Ny automatiserad plocktruck (AGV) för lagring av gods upp till sex meters höjd
• Nytt AGV-chassi ger en kompaktare truck och fler distributionsalternativ 
• Optimerat användargränssnitt ger intuitiv hantering: Felsökning, lastdetektering och alternativ för manuell kontroll

Jungheinrich presenterade en nyhet inom förarlösa truckar (AGV) vid sin globala, vitruella presskonferens INNOVATIONS & HIGHLIGHTS 2021. Nya automatiserade högplocktrucken EKS 215a plockar laster på 700 kg på en höjd av upp till sex meter. Det är en idealisk lösning för automatisering även på lite högre höjder. Trucken är baserad på ny design med extra kompakt AGV-chassi vilket gör den mindre och smidigare att hantera. Med Jungheinrich nya säkerhetskoncept kräver trucken mindre manövreringsyta och kan därför utföra fler uppdrag även där det tidigare inte gavs plats. processer kan automatiseras med nya EKS 215a, processer som för närvarande huvudsakligen utförs med motviktstruck och skjutstativtruck. Ett helt nytt gränssnitt mellan människa och maskin säkerställer verkligt intuitiv drift av trucken på lagret.

Ett gensvar på kundernas behov

”Nya EKS 215a är vårt svar på ett stort antal kundförfrågningar som relaterar till utrymmeskrav och flexibel användning. Trucken är mer kompakt, kraftfull och användarvänlig än någon tidigare, förklarar Manuela Schmidbauer, produktchef med ansvar för nya EKS 215a hos Jungheinrich. "Med en restlastkapacitet som är 40 procent högre än hos föregångaren, är detta den perfekta AGV:n för automatisering av interntransport och hantering av pallar i många lagergångar."

Kompakt och mångsidig

En speciell innovation med nya EKS 215a är det helt nydesignade AGV-chassit med extra kompakta dimensioner. Säkerhetsskannrar installeras under truckgolvet för att spara utrymme och förhindra att de skadas. Jungheinrich har lyckats minska den fysiska golvytan i EKS 215a till en längd på 131 mm och en bredd på 85 millimeter. Nio olika stativmodeller möjliggör individuella lösningar för varje applikation och de självbärande gafflarna ger mer mångsidighet i hanteringen.

Nytt gränssnitt mellan människa och maskin

Nya EKS 215a använder 24-voltsteknik, vilket resulterar i en kostnadsbesparing på upp till 30 procent i energisystemet. Laddningsprocesserna är automatiserade. Ett nytt gränssnitt mellan människa och maskin med pekskärm erbjuder ytterligare alternativ för interaktion mellan föraren och trucken. Statusen för EKS 215a visas för föraren i realtid, lättöverskådligt. I händelse av fel ger trucken en problembeskrivning i klartext och ytterligare specifika rekommendationer för åtgärder som gör det möjligt att enkelt eliminera fel som tidigare bara kunde lösas av en servicetekniker. Gränssnittet kan också användas för att definiera eller starta manuella körorder, vilket tidigare bara var möjligt centralt via kontrollstationen.

Skräddarsydd lösning för automatiserad intralogistik

Den nya modellen passar perfekt in i Jungheinrichs AGV-familj: Var och en av modellerna EREa, ERCa, EZSa och EKSa och alla automatiserade smalgångstruckar sticker ut med individuella styrkor och fördelar. ”Jungheinrich erbjuder sina kunder en omfattande och skräddarsydd lösning med sin långvariga expertis inom automatiserad intralogistik,” förklarar Schmidbauer. Trots alla nya funktioner och utvecklad specifikt utifrån kundkrav, består nya EKS 215a av över 90 procent beprövade standardkomponenter från Jungheinrich.

Till produktsidan:

EKS 215a
Automatiserad högplocktruck (AGV)

Exakt pallhantering tack vare lasernavigation

Läs mer


Tidigare pressreleaser:

01/20/2022

Jungheinrich och Triathlon tar ett viktigt steg i genomförandet av sin hållbarhetsstrategi genom att investera i denna framtidsteknologi.

Läs mer
01/12/2022

Jungheinrich bygger ett helautomatiskt logistikcenter med arculee AMR för Prodrive Technologies.

Läs mer
12/21/2021

Jungheinrich fortsätter stödja Team Rynkeby - God Morgons insamling till Barncancerfonden 2022

 

Läs mer
12/15/2021

Jungheinrich har under 2021 sålt fler truckar i Sverige och Danmark än någonsin tidigare.

Läs mer
11/30/2021

Jungheinrich har som enda leverantör tecknat ramavtal med svenska försvaret för leverans av truckar och truckservice.

Läs mer
11/22/2021

Jungheinrich bygger ny fabrik i Chomutov, Tjeckien.

Läs mer
11/12/2021

Med uppköp av Autonomous Mobile Robots-företaget arculus satsar Jungheinrich ännu mer inom automation

Läs mer
10/20/2021

Jungheinrich och Formel 1 stjärnan Nico Rosberg slår sig samman för att förespråka e-mobilitet och hållbarhet. 

Läs mer


Har du några frågor?