Nico Rosberg
10/20/2021

Gemensam spurt mot e-mobilitet och hållbarhet: Nico Rosberg blir ny Brand Ambassador för Jungheinrich

Jungheinrich och Nico Rosberg slår sig samman för att förespråka elektrisk mobilitet och hållbarhet. Hållbarhetsentreprenören och världsmästaren i Formel 1 2016 kommer att representera logistikexperten Jungheinrich som varumärkesambassadör.


"Nico Rosberg är inte bara en ikon inom motorsporten - som investerare och visionär delar han Jungheinrich´s passion för klimatsmart, hållbar teknik", förklarar Dr Brzoska, styrelseordförande i Jungheinrich AG. Den tidigare racerföraren är en av grundarna av Greentech Festival, en global plattform för framtidsinriktad teknik inom mobilitet, hälsa, jordbruk, ekonomi, mode och energi. Sedan pensioneringen har Rosberg varit en synlig förespråkare för elektrisk mobilitet och hållbara affärsmetoder. ”Vi behöver nya visioner och smart teknik för vår planet. Detta innebär att man driver elektrifiering och koldioxidminskning framåt på alla områden i vår ekonomi - särskilt inom mobilitet”, säger Rosberg. "Jag tar förarsätet tillsammans med Jungheinrich, i loppet mot e-mobilitet."

Jungheinrich har drivit utvecklingen inom elektrisk mobilitet sedan starten, och är en pionjär och utvecklare av litiumjonteknik. För exakt tio år sedan var Jungheinrich det första intralogistikföretaget i världen att lansera en serieproducerad truck med integrerad litiumjonteknik.

"Vår strävan att skapa hållbara värden förenar oss med Nico Rosberg", förklarar Dr Brzoska. ”Nico ger ett ansikte åt vårt engagemang och vårt arbete. Därutöver vill vi tillsammans utveckla idéer och arbeta med konkreta lösningar och applikationer för elektrifieringslösningar, energieffektivitet och hållbarhet. Detta för att visa vad som är möjligt på framtidens lager. Tillsammans med vår nya varumärkesambassadör Nico Rosberg kommer vi att göra detta engagemang för våra kunder och allmänheten ännu mer centralt i vårt arbete.”

Foto: Tom Ziora/Nico Rosberg


Om Nico Rosberg

Nico Rosberg föddes 1985 i Wiesbaden, Tyskland, son till världsmästaren i Formel 1 ™ Keke Rosberg. Nico tävlade i F1 i elva år och tog titeln som världsmästare 2016. Sedan pensioneringen från Formel 1 har han inlett en karriär som hållbarhetsföretagare och investerare i grön teknik och mobilitet. Baserat i Monaco hanterar hans team ett stort antal projekt med stöd av ett dedikerat team av internationella experter i Monaco, Storbritannien och Tyskland. Rosberg har investerat i många framgångsrika nystartade företag som Lilium, Volocopter, What3Words, Tier och Formula E. År 2018 blev Rosberg erkänd för sitt engagemang för hållbar innovation med miljöpriset "GreenTec Entrepreneur of the Year". Ett år senare grundade han GREENTECH FESTIVAL, en global plattform för ledande grön teknik och en hållbar livsstil. År 2020 grundade Rosberg Rosberg X Racing för att tävla i Extreme E, en tävlingsserie som belyser klimatförändringarnas påverkan och främjar antagandet av elfordon i strävan efter en lägre koldioxidutveckling för planeten.

www.nicorosberg.com

Fler nyheter:

11/30/2021

Jungheinrich har som enda leverantör tecknat ramavtal med svenska försvaret för leverans av truckar och truckservice.

Läs mer
11/22/2021

Jungheinrich bygger ny fabrik i Chomutov, Tjeckien.

Läs mer
11/12/2021

Med uppköp av Autonomous Mobile Robots-företaget arculus satsar Jungheinrich ännu mer inom automation

Läs mer
10/20/2021

Jungheinrich och Formel 1 stjärnan Nico Rosberg slår sig samman för att förespråka e-mobilitet och hållbarhet. 

Läs mer
10/05/2021

Jungheinrich fortsätter sin framgångshistoria när det gäller elektriska motviktstruckar och kommer med en nylansering av 2- och 3-serien. 

Läs mer
09/23/2021

Utnyttja tillgängligt utrymme till fullo, skapa ny lagringskapacitet och öka varugenomströmningen: Det var Coca-Colas uppdrag till Jungheinrich.

Läs mer
09/01/2021

Med Jungheinrich har DSV byggt ett nytt, 16 000 kvadratmeter stort, logistikcenter söder om Oslo.

Läs mer
08/19/2021

Jungheinrich automatiserar materialförsörjningen för Audi's motorproduktion i Györ, Ungern.

Läs mer

Har du några frågor?