Brasilien

Jungheinrich återplanterar regnskog i Brasilien: 20 nya träd för varje eltruck

  • Jungheinrich driver grön intralogistik framåt i Brasilien
  • 20-års jubileumskampanj: lägre koldioxidutsläpp genom återplantering av skog och främjandet av eltruckar

Jungheinrich tar intralogistiken ett steg närmare klimatneutralitet i Brasilien: för varje eltruck som ersätter en dieseltruck eller gasoltruck, planteras 20 träd. Jungheinrich driver därmed både minskning av växthusgasutsläpp inom intralogistik och återplantering av skog i Brasilien.

Jungheinrich har funnits i Brasilien i 20 år. Under mottot “miljön vinner dubbelt” har man nu skapat en kampanj för användande av eltruckar: För varje eltruck som levereras som ersätter en dieseltruck eller gasoltruck – planteras 20 nya träd i Atlantskogen på Brasiliens östkust.

På den brasilianska marknaden är varannan motviktstruck fortfarande en förbränningsdriven truck. Att jämföra med Europa, där andelen dieseltruckar och gasoltruckar nu är nere på 18 procent. “Den höga andelen förbränningsdrivna truckar i Brasilien gav oss möjlighet att verkligen göra skillnad med denna kampanj och bidra till att skydda miljön,” förklarar Vigold Georg, regionchef för Jungheinrich i Latinamerika.

Med denna kampanj vill Jungheinrich vägleda de brasilianska kunderna på vägen mot grönare intralogistik och visa på eltruckarnas fördelar inom produktivitet och miljö. Med mottot ‘miljön vinner dubbelt, kan brasilianska företag nu stötta miljön på två sätt. Först, sänker de koldioxidutsläppen genom att byta från en förbränningsdriven motviktstruck till en eltruck. En elektrisk motviktstruck med litiumjonbatteri har i snitt 52 procent lägre koldioxidutsläpp än en dieseltruck. Sedan bidrar varje planterat träd med att absorbera CO2 och därmed att motverka klimatförändringarna,” berättar Vigold Georg.

Plantorna är inhemska arter från lokala odlare. Planteringen sköts tillsammans med Copaiba Environmental Association, en brasiliansk miljöorganisation som är specialiserad på återbeskogning i Atlantskogen. Enligt WWF är detta en av de mest artrika och mest hotade regnskogarna på jorden.

Fler nyheter:

2021-10-05 22:00

Jungheinrich fortsätter sin framgångshistoria när det gäller elektriska motviktstruckar och kommer med en nylansering av 2- och 3-serien. 

Läs mer
2021-09-23 22:45

Utnyttja tillgängligt utrymme till fullo, skapa ny lagringskapacitet och öka varugenomströmningen: Det var Coca-Colas uppdrag till Jungheinrich.

Läs mer
2021-09-01 09:00

Med Jungheinrich har DSV byggt ett nytt, 16 000 kvadratmeter stort, logistikcenter söder om Oslo.

Läs mer
2021-08-19 22:00

Jungheinrich automatiserar materialförsörjningen för Audi's motorproduktion i Györ, Ungern.

Läs mer
2021-05-09 22:00

Staplaren har en chassilängd på bara 1 065 mm (L2 dimension) och är därmed den mest kompakta trucken i sin klass.

Läs mer
2021-05-09 22:00

Nya automatiserade högplocktrucken EKS 215a plockar laster på 700 kg på en höjd av upp till sex meter. 

Läs mer
2021-03-29 03:00

Codorníu har gett Jungheinrich i uppdrag att automatisera palltransporterna på sin anläggning i San Sadurni De Noya i nordöstra Spanien.


Läs mer
2021-03-01 06:15

Med omedelbar verkan kommer alla Jungheinrichs anläggningar i Tyskland att drivas uteslutande med grön elkraft.

Läs mer

Har du några frågor?