Codornio 2021
03/29/2021

Förarlösa truckar för Codorníu

In i den automatiska framtiden med poppande korkar.

Codorníu, Spaniens ledande cava- och vinproducent, har gett Jungheinrich i uppdrag att automatisera palltransporterna på sin anläggning i San Sadurni De Noya i nordöstra Spanien.


  • Nio AGV-truckar av modellen Jungheinrich ERC 213a, med toppmodern säkerhets- och navigeringsteknik.
  • Halvautomatiserat materialflöde för effektiva transportprocesser.
  • Maximal trucktillgänglighet genom litiumjonteknik med automatisk laddning.

Som världens största producent av flaskjäst mousserande vin driver Codorníu totalt 14 produktionsanläggningar. För att klara den här höga produktionsvolymen stöds det delvis automatiserade och digitaliserade materialflödet av ett AGV-system (Automated Guided Vehicle) som garanterar tillförlitliga och processäkra interna transporter.

Jungheinrichs lösning för Codorníu är en effektiv kombination av manuell och automatiserad lagerdrift. Nio AGV:er levereras för detta ändamål. Den nya autotrucken Jungheinrich ERC 213a säkerställer smidig transport av varor mellan de olika lagerområdena, som tillsammans har över 6 000 lagringsplatser. Autotruckarna ser också till att pallarna staplas snyggt och med precision.

Med sin kompakta design är den förarlösa trucken ERC 213a idealisk för arbete i smala gångar. Den kan lyfta laster upp till 1 300 kg till en maximal lyfthöjd på 3 800 mm. Den elektriskt styrda, kraftfulla lyftmotorn säkerställer smidig, tyst lyftning och sänkning - även på förhöjda lyfthöjder. Truckarna styrs av en styrprogramvara och navigeras med laserteknik. För detta ändamål installeras reflektorer längs det 700 m långa spåret, som de förarlösa truckarna kan använda för att orientera sig.

För att maximera säkerheten vid kommande drift med både manuella truckar och fotgängare är varje förarlös truck utrustad med personliga säkerhetsskannrar. Den genomsöker ständigt lagermiljön för eventuella hinder och stannar automatiskt vid behov när de upptäcker en person.

Automatiseringslösningen fungerar här som ett anslutet system. Det nya autotruck-systemet (AGV) integreras enkelt i det befintliga lagerhanteringssystem (WMS) hos Codorníu, via Jungheinrich’s logistikgränssnitt. Detta möjliggör smidig kommunikation mellan anställda och materialhanteringsutrustningen och säkerställer transparenta lagerprocesser.

Samtidigt garanterar den avancerade litiumjontekniken höga hanteringshastigheter och maximal tillgänglighet, eftersom autotruckarna är utrustade med automatisk laddningsfunktion. Truckarna automatiserar standardiserade rutinuppgifter, vilket gör att personalen hos Codorníu kan arbeta mycket mer effektivt. Detta innebär stora tids- och kostnadsbesparingar och ger en effektiv resursanvändning samt god ergonomi för personalen.


Fler kundreferenser:

10/20/2021

Jungheinrich och Formel 1 stjärnan Nico Rosberg slår sig samman för att förespråka e-mobilitet och hållbarhet. 

Läs mer
10/05/2021

Jungheinrich fortsätter sin framgångshistoria när det gäller elektriska motviktstruckar och kommer med en nylansering av 2- och 3-serien. 

Läs mer
09/23/2021

Utnyttja tillgängligt utrymme till fullo, skapa ny lagringskapacitet och öka varugenomströmningen: Det var Coca-Colas uppdrag till Jungheinrich.

Läs mer
09/01/2021

Med Jungheinrich har DSV byggt ett nytt, 16 000 kvadratmeter stort, logistikcenter söder om Oslo.

Läs mer
08/19/2021

Jungheinrich automatiserar materialförsörjningen för Audi's motorproduktion i Györ, Ungern.

Läs mer
05/09/2021

Staplaren har en chassilängd på bara 1 065 mm (L2 dimension) och är därmed den mest kompakta trucken i sin klass.

Läs mer
05/09/2021

Nya automatiserade högplocktrucken EKS 215a plockar laster på 700 kg på en höjd av upp till sex meter. 

Läs mer
03/29/2021

Codorníu har gett Jungheinrich i uppdrag att automatisera palltransporterna på sin anläggning i San Sadurni De Noya i nordöstra Spanien.


Läs mer

Har du några frågor?