Codornio 2021
2021-03-29 03:00

Förarlösa truckar för Codorníu

In i den automatiska framtiden med poppande korkar.

Codorníu, Spaniens ledande cava- och vinproducent, har gett Jungheinrich i uppdrag att automatisera palltransporterna på sin anläggning i San Sadurni De Noya i nordöstra Spanien.


  • Nio AGV-truckar av modellen Jungheinrich ERC 213a, med toppmodern säkerhets- och navigeringsteknik.
  • Halvautomatiserat materialflöde för effektiva transportprocesser.
  • Maximal trucktillgänglighet genom litiumjonteknik med automatisk laddning.

Som världens största producent av flaskjäst mousserande vin driver Codorníu totalt 14 produktionsanläggningar. För att klara den här höga produktionsvolymen stöds det delvis automatiserade och digitaliserade materialflödet av ett AGV-system (Automated Guided Vehicle) som garanterar tillförlitliga och processäkra interna transporter.

Jungheinrichs lösning för Codorníu är en effektiv kombination av manuell och automatiserad lagerdrift. Nio AGV:er levereras för detta ändamål. Den nya autotrucken Jungheinrich ERC 213a säkerställer smidig transport av varor mellan de olika lagerområdena, som tillsammans har över 6 000 lagringsplatser. Autotruckarna ser också till att pallarna staplas snyggt och med precision.

Med sin kompakta design är den förarlösa trucken ERC 213a idealisk för arbete i smala gångar. Den kan lyfta laster upp till 1 300 kg till en maximal lyfthöjd på 3 800 mm. Den elektriskt styrda, kraftfulla lyftmotorn säkerställer smidig, tyst lyftning och sänkning - även på förhöjda lyfthöjder. Truckarna styrs av en styrprogramvara och navigeras med laserteknik. För detta ändamål installeras reflektorer längs det 700 m långa spåret, som de förarlösa truckarna kan använda för att orientera sig.

För att maximera säkerheten vid kommande drift med både manuella truckar och fotgängare är varje förarlös truck utrustad med personliga säkerhetsskannrar. Den genomsöker ständigt lagermiljön för eventuella hinder och stannar automatiskt vid behov när de upptäcker en person.

Automatiseringslösningen fungerar här som ett anslutet system. Det nya autotruck-systemet (AGV) integreras enkelt i det befintliga lagerhanteringssystem (WMS) hos Codorníu, via Jungheinrich’s logistikgränssnitt. Detta möjliggör smidig kommunikation mellan anställda och materialhanteringsutrustningen och säkerställer transparenta lagerprocesser.

Samtidigt garanterar den avancerade litiumjontekniken höga hanteringshastigheter och maximal tillgänglighet, eftersom autotruckarna är utrustade med automatisk laddningsfunktion. Truckarna automatiserar standardiserade rutinuppgifter, vilket gör att personalen hos Codorníu kan arbeta mycket mer effektivt. Detta innebär stora tids- och kostnadsbesparingar och ger en effektiv resursanvändning samt god ergonomi för personalen.


Fler kundreferenser:

2021-05-09 22:00

Staplaren har en chassilängd på bara 1 065 mm (L2 dimension) och är därmed den mest kompakta trucken i sin klass.

Läs mer
2021-05-09 22:00

Nya automatiserade högplocktrucken EKS 215a plockar laster på 700 kg på en höjd av upp till sex meter. 

Läs mer
2021-03-29 03:00

Codorníu har gett Jungheinrich i uppdrag att automatisera palltransporterna på sin anläggning i San Sadurni De Noya i nordöstra Spanien.


Läs mer
2021-03-01 06:15

Med omedelbar verkan kommer alla Jungheinrichs anläggningar i Tyskland att drivas uteslutande med grön elkraft.

Läs mer
2020-12-21 23:00

Nu när året 2020 snart är till ända blickar vi tillbaka på ett historiskt år. 

Läs mer
2020-12-02 23:30

Vi vill stötta det viktiga arbete som de engagerade medarbetarna och de frivilliga utför, speciellt i dessa prövande tider.

Läs mer
2020-11-17 10:00

Atomic, tillverkaren av skidutrustning, expanderar sitt distributionscenter med automatiserat lagersystem för kartonger.
Läs mer
2020-11-10 23:00

Jungheinrich delar ut en extrabonus till sin personal. Mitt under Corona-krisen, lagom till jul.

Läs mer

Har du några frågor?