040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
PM_10_WP_2020_Magazino
09/28/2020

Strategisk investering i robotteknologi

Den strategiska investeringen i robotspecialisten Magazino är ett samarbete om att utveckla automatiseringsprogramvara. En gemensam lösningskompetens ger bättre möjligheter för automatiserad internlogistik.

Jungheinrich AG, med bas i Hamburg, har just köpt en andel i Magazino, ett specialistföretag inom robotik baserat i München. Samtidigt slöts ett brett, strategiskt samarbetsavtal om att kombinera kompetenser för mobil automation.


‘Magazino är ett innovativt ungt företag med enastående kompetens inom navigations- och kontrollprogram för mobil automation. Denna investering följer vår strategi inom automation och kommer starkt bidra till expansionen av vår verksamhet inom automatiserade truckar’, berättar Dr Lars Brzoska, koncern-VD för Jungheinrich AG.


Automatisering är en av de största tillväxtdrivarna inom intralogistiksektorn. Jungheinrich förväntar tvåsiffrig tillväxtökning inom detta område under kommande år. Trenden drivs särskilt av den stadiga starka tillväxten inom e-handel och den globala bristen på logistikspecialister, särskilt truckoperatörer.


Magazino grundades 2014 med en mobil robot för orderplock, som kan navigera sig själv inom lagret och exakt fatta tag i rätt lådor. Systemet används på lager hos många olika e-handelsverksamheter och logistikföretag. ‘Genom att kontrollera roboten i denna komplexa miljö, har Magazino utvecklat globalt unik expertis som vi vill expandera i framtiden och integrera in i världen av Jungheinrich produkter’, berättar Dr Lars Brzoska.


‘Jungheinrich’s investering i Magazino visar den höga efterfrågan på robotmjukvaran ACROS.AI och våra robotar. Nu kommer Magazino ta en central roll inom mjukvara i den snabbt växande marknaden för mobila robotar, säger Frederik Brantner, VD och medgrundare av Magazino.


Jungheinrich lanserade sin första AGV (automated guided vehicle) så tidigt som 1962. Sedan dess, har koncernen blivit en av de ledande leverantörerna i den snabbt växande marknaden för automatiserad materialhantering. Med hjälp av intelligent mjukvara och state-of-the-art navigationsteknik, fortsätter Jungheinrich att expandera sina erbjudanden inom mobila automationslösningar.


Om Magazino:

Magazino GmbH designer och bygger intelligenta, mobila robotar som uppfattar sin miljö och fattar sina egna beslut. De automatiserade robotarna arbetar parallellt med människor och ger flexiblare och effektivare logistikprocesser inom e-handel, mode och produktionslogistik. Med över 100 anställda i München, har Magazino det största avancerade robotikteamet i Europa. Bland investerarna i Magazino finns Zalando.

Kontakta oss om du vill veta mer om våra lösningar:

Stage Dividender

Kontakta oss

Logistiksystem

Kontakta oss

Läs mer:

Vill du anpassa dina lagerprocesser för nya utmaningar? Vi utvecklar skräddarsydda logistiklösningar för dig.

Automatiska trucklösningar och helautomatiserade transporter står i fokus för våra förarlösa truckar (AGV). 

Den perfekta kombinationen av effektivitet och ekonomisk lönsamhet: Transportörsystem från Jungheinrich för optimal intralogistik.

Med ökad prestanda, flexibilitet och hållbarhet uppnår du ett effektivt och säkert flöde av varor och material med det automatiska lagret.

Är du efter kompletta lösningar för ditt lager? Vi erbjuder det kompletta paketet, från pallsystem till trucklösningar. Från en och samma leverantör.

Industri 4.0 och Internet of Things (IoT) för ditt lager: Jungheinrich WMS och vårt prisbelönta Logistic Interface garanterar optimerade processer.


 

Har du några frågor?