040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
EFG- ungheinrich motviktstruck eltruck
10/06/2021

Ny generation elektriska motviktstruckar

Jungheinrich fortsätter sin framgångshistoria när det gäller elektriska motviktstruckar och kommer med en nylansering av 2- och 3-serien. Gaffeltruckarna har blivit grundligt optimerade inom områdena hydraulik, säkerhet och programvara.

Jungheinrich’s tre- och fyrhjuliga elektriska motviktstruckar kan transportera last på mellan 1300 och 2000 kilo på höjder upp till 7 meter. Med en toppfart på 17 km/t får truckarna jobbet gjort både inomhus och utomhus. Totalt gäller det tolv olika truckmodeller.

Med uppgraderingen har den hydrauliska prestandan för truckarna ökat med upp till 20 procent. Det ger ännu bättre hanteringskapacitet hos truckarna. Vi har testat 4-hjulstrucken EFG 320 som kan hantera fem ton mer i timmen. Den nya hydrauliken ger också högre effektivitet och prestanda när du arbetar med extrautrustning så som teleskopgafflar, roterande aggregat eller klämaggregat. Samtidigt har energiförbrukningen per hanterad pall sänkts med upp till tio procent. “Med de nya förbättringarna gör truckarna ett ännu bättre jobb med att täcka behoven hos våra kunder för att uppnå en mer effektiv och bärkraftig internlogistik", säger Thomas Angstenberger, produktchef för motviktstruckar på Jungheinrich.

Bättre säkerhet genom anpassad programvara

Genom uppgraderingen ökar Jungheinrich också säkerheten för motviktstruckarna i drift. En ny styrprogramvara övervakar permanent kör-, arbets-, hydraulik- och styrfunktionerna. Detta förbättrar säkerheten, ger färre olyckor och ökar produktiviteten för truckarna i drift. Dessutom bidrar också Jungheinrich’s egenutvecklade assistentsystem och säkerhetsfunktioner, så som automatisk parkeringsbroms, till den ökade säkerheten. Skydd mot kollisioner i utsatta lagerområden fås av funktionen zoneCONTROL.

PureEnergy och litiumjonbatterier ger ökad energibesparing

Truckarna är utrustade med toppmoderna trefasmotorer och det energibesparande PureEnergy- teknologikonceptet, utvecklat av Jungheinrich. Detta gör eltruckarna mycket effektiva. Dessutom drivs truckarna av modern litiumjonteknologi. Batterierna är enkla och snabba att stödladda och passar därför särskilt bra vid drift i flera skift. "Livstiden hos litiumjonbatterier är tre gånger så lång som för traditionella blysyrabatterier. Många av våra kunder väljer vår litiumjonteknologi och vi har anpassat vår produktion av motviktstruckar efter det. Litiumjonbatterier ger många fördelar i den dagliga driften jämfört med blysyrabatterier – till exempel mycket mindre behov av underhåll," säger Thomas Angstenberger.

Ergonomisk arbetsplats

God komfort avrundar totalpaketet för tre- och fyrhjulstruckarna. Både höjden och vinkeln på styrratten och kontrollerna kan justeras individuellt för att göra förarplatsen mer ergonomisk. Truckföraren har god sikt genom stativet och har alltid full kontroll på lasten.
Den största skillnaden mellan 2- och 3-serien ligger i konfigurationen och styrsystemet: Medan de trehjuliga eltruckarna har ett dubbelhjul baktill som gör dem lättmanövrerade, har de fyrhjuliga motviktstruckarna en högt upphängd bakaxel som säkrar god stabilitet på ojämna underlag och vid körning över hål.

Mer information om de 3-hjuliga motviktstruckarna:
https://www.jungheinrich.se/produkter/nya-truckar/motviktstruck/elektrisk-motviktstruck-eltruck/efg-213-215-216k-216-218k-218-220-455316

Mer information om de 4-hjuliga motviktstruckarna:
https://www.jungheinrich.se/produkter/nya-truckar/motviktstruck/elektrisk-motviktstruck-eltruck/efg-316-316k-318-318k-320-455318


Har du några frågor?