Call4Service
Kontaktformulär
040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Nyhetsbrev
Trumpf referens
12/03/2020

Jungheinrich donerar truck till Hamburger Tafel

Elektrisk låglyftare av typ EJE 220 för Hamburger Tafels centrallager

Livsmedel och mat till fler än 30 000 socialt utsatta människor per vecka

Jungheinrich har stöttat Hamburger Tafel under manga år

På grund av coronapandemin kunde aktieägarmötet för koncernen Jungheinrich AG inte hållas som brukligt det här året. Även den efterföljande middagen ställdes in. Jungheinrich har i år istället donerat pengarna som sparades till Hamburger Tafel, i form av en truck. Trucken sattes i arbete så snart den nådde centrallagret i Hamburg-Tonndorf.

"Hamburger Tafel är en fantastisk institution som många människor är beroende av, varje dag. Vi vill stötta det viktiga arbete som de engagerade medarbetarna och de frivilliga utför, speciellt i dessa prövande tider. Denna gång genom att bidra med en truck”, förklarar dr Lars Brzoska, styrelseordförande i ledningsgruppen för Jungheinrich AG. Jungheinrich har stöttat Hamburger Tafel under många år och flertalet truckar från Jungheinrich är i drift vid Tafels centrallager.

Den nya elektriska låglyftaren EJE 220 har kapacitet att lyfta laster upp till två ton, till höjden 4,8 meter. Julia Bauer, styrelsemedlem vid Hamburger Tafel, berättar: "En fantastiskt generös idé av Jungheinrich att använda pengarna man sparar på detta sätt. Vi är väldigt tacksamma för trucken! Särskilt nu när vi märker stt fler och fler människor kommit till våra distributionsplatser under de senaste månaderna, vilket såklart ökat belastningen och tempot vid våra lager.”

Hamburger Tafel distribuerar mat till behövande människor, mat som av någon anledning inte ska säljas i butik. Föreningen samlar livsmedel och andra varor och distribuerar dem till sociala hjälporganisationer. På detta sätt förses fler än 30 000 människor varje vecka med mat och andra produkter. Hamburger Tafel har ett centrallager med kyl- och frysanläggningar och det är här trucken från Jungheinrich kommer att komma till nytta.


FLER NYHETER FRÅN JUNGHEINRICH:

01/19/2024
Mikkel Sort ny försäljningsdirektör

Mikkel Sort har den 1 januari 2024 tillträtt som ny försäljningsdirektör för Sverige och Danmark på Jungheinrich.

Läs mer
11/01/2023
EcoVadis hållbarhetscertifikat 2023: Jungheinrich "Topp 1%"

EcoVadis platinacertifikat 2023: Jungheinrich tillhör fortsatt den översta procenten av världens mest hållbara företag.

Läs mer
10/14/2022
EcoVadis hållbarhetscertifikat 2022: Jungheinrich "Topp 1%"

EcoVadis platinacertifikat 2022: Jungheinrich tillhör fortsatt den översta procenten av världens mest hållbara företag

Läs mer

Har du några frågor?