Trumpf referens
12/02/2020

Jungheinrich donerar truck till Hamburger Tafel

  • Elektrisk låglyftare av typ EJE 220 för Hamburger Tafels centrallager
  • Livsmedel och mat till fler än 30 000 socialt utsatta människor per vecka
  • Jungheinrich har stöttat Hamburger Tafel under manga år

På grund av coronapandemin kunde aktieägarmötet för koncernen Jungheinrich AG inte hållas som brukligt det här året. Även den efterföljande middagen ställdes in. Jungheinrich har i år istället donerat pengarna som sparades till Hamburger Tafel, i form av en truck. Trucken sattes i arbete så snart den nådde centrallagret i Hamburg-Tonndorf.

"Hamburger Tafel är en fantastisk institution som många människor är beroende av, varje dag. Vi vill stötta det viktiga arbete som de engagerade medarbetarna och de frivilliga utför, speciellt i dessa prövande tider. Denna gång genom att bidra med en truck”, förklarar dr Lars Brzoska, styrelseordförande i ledningsgruppen för Jungheinrich AG. Jungheinrich har stöttat Hamburger Tafel under många år och flertalet truckar från Jungheinrich är i drift vid Tafels centrallager.

Den nya elektriska låglyftaren EJE 220 har kapacitet att lyfta laster upp till två ton, till höjden 4,8 meter. Julia Bauer, styrelsemedlem vid Hamburger Tafel, berättar: "En fantastiskt generös idé av Jungheinrich att använda pengarna man sparar på detta sätt. Vi är väldigt tacksamma för trucken! Särskilt nu när vi märker stt fler och fler människor kommit till våra distributionsplatser under de senaste månaderna, vilket såklart ökat belastningen och tempot vid våra lager.”

Hamburger Tafel distribuerar mat till behövande människor, mat som av någon anledning inte ska säljas i butik. Föreningen samlar livsmedel och andra varor och distribuerar dem till sociala hjälporganisationer. På detta sätt förses fler än 30 000 människor varje vecka med mat och andra produkter. Hamburger Tafel har ett centrallager med kyl- och frysanläggningar och det är här trucken från Jungheinrich kommer att komma till nytta.


FLER NYHETER FRÅN JUNGHEINRICH:

01/20/2022

Jungheinrich och Triathlon tar ett viktigt steg i genomförandet av sin hållbarhetsstrategi genom att investera i denna framtidsteknologi.

Läs mer
01/12/2022

Jungheinrich bygger ett helautomatiskt logistikcenter med arculee AMR för Prodrive Technologies.

Läs mer
12/21/2021

Jungheinrich fortsätter stödja Team Rynkeby - God Morgons insamling till Barncancerfonden 2022

 

Läs mer
12/15/2021

Jungheinrich har under 2021 sålt fler truckar i Sverige och Danmark än någonsin tidigare.

Läs mer
11/30/2021

Jungheinrich har som enda leverantör tecknat ramavtal med svenska försvaret för leverans av truckar och truckservice.

Läs mer
11/22/2021

Jungheinrich bygger ny fabrik i Chomutov, Tjeckien.

Läs mer
11/12/2021

Med uppköp av Autonomous Mobile Robots-företaget arculus satsar Jungheinrich ännu mer inom automation

Läs mer
10/20/2021

Jungheinrich och Formel 1 stjärnan Nico Rosberg slår sig samman för att förespråka e-mobilitet och hållbarhet. 

Läs mer

Har du några frågor?