Call4Service
Kontaktformulär
040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Nyhetsbrev
Reference ATOMIC
11/17/2020

Skidtillverkaren Atomic satsar på automatisering

Atomic, tillverkaren av skidutrustning, expanderar sitt distributionscenter med automatiserat lagersystem för kartonger.

Atomic, en global tillverkare av skidutrustning, har nu expanderat distributionscenter i Altenmarkt, Österrike, med hjälp av Jungheinrich. Lösningen är ett automatiserat höglager för kartonger. En investering på 20 miljoner euro. Som helhetsleverantör har Jungheinrich varit del av projektet sedan juni 2019 och det färdigställdes inom utsatt tid trots extra COVID-relaterade utmaningar.


Atomic har haft stark tillväxt och behövde mer utrymme för global distribution av skidtillbehör och annan sportutrustning. Idag har man 58 600 lagerplatser i ett 24 meter högt, 60 meter långt och 26 meter brett och höglager i silodesign. Höglagret inkluderar stålkonstruktion och staplingskranar med lasthanteringsenheter för olika typer av lastbärarbredder. Dessutom har Jungheinrich levererat rullbanor med godsmottagande och plockstationer, kontrollsystemet, brandskyddsstängningar och logistikmjukvaran. Manuella truckar kommer att fortsätta användas för inkommande och utgående gods.


Jungheinrich lyckades minska lagret till fem arbetsgångar, från sju, med hjälp ett sofistikerat system som delar upp kartonger i storleksfamiljer och buntar dem i par. Totalt 37 lastenheter av olika storlekar, identifieras och lagras i åtta eller tio enheter per hyllfack.


Fokus ligger därför på automatiserad lagring och smarta rullbanor. Jungheinrich Warehouse Control System (WCS) kontrollerar processerna: Vid en del av den 400 meter långa rullbanan finns ett automatiserat system för igenkänning av kartonger som passerar en 3D-mätning och viktregistrering. Sensorer och flera kameror upptäcker också utbuktningar eller avböjningar vid konturkontroll och sortering.


Andreas Ausweger, VD för Jungheinrich i Österrike, berättar: "Vi har en decentraliserat globalt nätverk av tekniker och specialister inte bara inom traditionella truckar utan även inom automatiserade lösningar". Det betyder att Atomic kan få hjälp snabbt vid behov.


Kaja Slizowska, projektledare vid Atomic, sammanfattar: "Atomic har lång tradition inom skidbranschen, men är också ett framtidsorienterat företag. Nya teknologier, inklusive automation, spelar en viktig roll i produktion och logistik".


Fler nyheter:

01/19/2024
Mikkel Sort ny försäljningsdirektör

Mikkel Sort har den 1 januari 2024 tillträtt som ny försäljningsdirektör för Sverige och Danmark på Jungheinrich.

Läs mer
11/01/2023
EcoVadis hållbarhetscertifikat 2023: Jungheinrich "Topp 1%"

EcoVadis platinacertifikat 2023: Jungheinrich tillhör fortsatt den översta procenten av världens mest hållbara företag.

Läs mer
10/14/2022
EcoVadis hållbarhetscertifikat 2022: Jungheinrich "Topp 1%"

EcoVadis platinacertifikat 2022: Jungheinrich tillhör fortsatt den översta procenten av världens mest hållbara företag

Läs mer

Har du några frågor?