040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
Stage Rudolph
Högre effektivitet hos Rudolph Logistik

Serviceleverantör väljer AGV-system

Rudolph Logistik är en tillförlitlig serviceleverantör för kunder inom en mängd branscher. Investerandet I två AGV-system har optimerat lagarprocesserna.

Förarlös teknik och idealiskt integrerad via gränssnitt

För att säkerställa långsiktig, felfri “just-in-time” leverans för sina kunder samtidigt som man avlastar sina anställda, valde Rudolph Logistik Group i Lorsch, södra Hesse, en innovativ väg. Efter en åtta veckor lång planerings- och testfas beslutades att företaget skulle investera i två moderna AGV-system. Den stora fördelen med dessa förarlösa truckar är att de kan anpassas till en föränderlig miljö och bibehåller den nödvändiga flexibiliteten på lagret. Dessutom kan befintliga lagersystem och lagerplatser användas. Vårt Logistic Interface var ytterligare en fördel för Rudolph Logistik Group. Detta mellanprogram gör att AGV-systemet utan svårigheter kan kommunicera med kundens eget lagerstyrningssystem (WMS). AGV-systemet innebär en väsentlig avlastning för personalen på det 14 300 kvadratmeter stora distributionscentret med sina 10 600 pallplatser och 170 000 hyllfack-platser. Approximately 135 employees pack and dispatch roughly 430,000 items from here worldwide.

Markus Krumpholz
Projektledare vid Rudolph Logistik Group

“Tack vare dessa AGV-system, har vi kunnat göra våra interna processer effektivare och avlasta vår personal.“

Högre effektivitet, färre fel

The Rudolph Logistik Group är främst aktiva i följande branscher; bilindustrin, systemlaster och konsumentvaror. Interna processer ska ständigt förbättras och potentialen för ytterligare optimering utrönas. Detta fungerar utmärkt med AGV-systemet byggt på EKS 210a plocktruckarna, tillsammans med vårt Logistic Interface. Strax efter idrifttagningen märktes högre effektivitet i intralogistiska processer och en sänkning av antal fel inom interna transportprocedurer. Personalen kan lägga mer fokus på specialtransporter istället. Tilldelningen av transportordrar till individuella pallar sker via en streckkod som automatiskt avläses av AGV-trucken och rapporteras tillbaka till lagerstyrningssystemet (WMS) via Logistic Interface. WMS-systemet skickar sedan exakt lagerplats för respektive pall till trucken, igen via Logistic Interface. Pallen transporteras säkert till denna destination genom den optimala rutten och positioneras med stor exakthet.

Tekniskt ledarskap

"Sedan idrifttagningen har AGV-systemen tagit över några av de interna transporterna. Vid utgående gods, representerar de ungefär halva volymen. Dessutom hjälpte det intiutiva säkerhetssystemet hos AGV-systemet till att minska skador i distributionscentralen”, säger Markus Krumpholz, som ansvarar för projektledning och controlling vid Rudolph Logistik.

“Vi har sett systemet vid mässor och på Internet, samt på två produktionsanläggningar hos andra kunder till Jungheinrich”, berättar Thorsten Krämer, avdelningschef för regionen Rhein/Main/Neckar. ”Andra tillverkare har inte ett passande alternativ för våra krav. Dessutom behöver vi bara ha en och samma kontaktperson med Jungheinrich och får allt vi behöver från en och samma källa.”

Användandet av AGV-system från Jungheinrich visar även på drivkraften att använda framåtskridande teknologi och ger god erfarenhet för framtida större projekt.

Har du några frågor?