040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
Stage Wahl&Co
Effektiv lagerverksamhet

Problemfria lagerprocesser med höglager hos Wahl & Co

Det familjeägda transport- och logistikföretaget Wahl GmbH & Co i Bielefeld erbjuder logistiktjänster för industrier och detaljhandeln. När Wahl byggde nytt höglager, valde man våra truckar och assistanssystem.

Smarta lösningar för intralogistik

Den viktigaste uppgiften för ett logistikföretag är att reagera snabbt och flexibelt till kundens önskemål. En smidig process är därför av högsta prioritet för Wahl & Co. Följande krav måste därför beaktas vid utrustandet av höglagret på 15 000 pallar: Optimalt samarbete mellan processer, från inkommande gods till utgående gods; optimal assistans till truckförarna för att förebygga fel; enkel integration av truckarna i befintligt WMS (Warehouse Management System).

Jörn Wahl-Schwentker
VD på Wahl GmbH & Co KG

“Våra truckförare supportas på ett utmärkt sätt av Jungheinrich’s assistanssystem vid förflyttning av pallar till inlagring i höglagret.”

Intelligent teknologi ger smidiga processer

Våra kompakta och högpresterande smalgångstruckar och skjutstativtruckar samt vårt prisvinnande logistikgränssnitt imponerade på Wahl & Co. Valet föll på skjutstativtruckar av modell ETV 214 med halvautomatiskt liftNAVIGATION höjdförval. Det gör att truckföraren bara behöver scanna koden på hyllan efter transport av pallen till avlämningsstationen. WMS-systemet skickar sedan ordern, som översätts till ett språk som skjutstativtrucken förstår – via logistikgränssnittet. Truckföraren ser då målet på dataterminalen; samtidigt som trucken får veta rätt målhöjd. Truckföraren behöver då bara använda lyftspaken så gör liftNAVIGATION höjdförvalet att gafflarna hamnar på rätt hyllnivå. Detta förebygger skador på ställaget.


Två kombitruckar av modell EKX 515 var också del av leveransen. Dessa når hög transporthastighet. De är utrustade med assistanssystemet warehouseNAVIGATION och får plockorder från WMS-systemet via logistikgränssnittet. För att inlagra och hämta gods, behöver truckföraren bara accelerera – eftersom trucken redan vet de rätta plockplatserna. Detta sparar mycket tid och ökar effektiviteten markant. Dessutom skickas hela plockordern automatiskt tillbaka till WMS-systemet via logistikgränssnittet. Truckföraren behöver inte längre scanna plockplatserna, och smalgångslagret kan implementeras utan etiketter.

Optimal support för lagerprocesser

Jörn Wahl-Schwentker, VD på Wahl & Co, är imponerad över höglagerteknologin: “Våra truckförare assisteras utmärkt av Jungheinrich’s assistanssystem vid förflyttning av pallar till rullbanden och till inlagring i höglagret. Som resultat har vi uppnått hög nivå av processäkerhet och produktivitet. Vi imponerades även av hur enkelt truckarna kunde integreras med vårt lagerstyrningssystem (WMS). Det var ingen ansträngning att göra de nödvändiga anpassningarna.”

Har du några frågor?