040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
Stage Sauer
Automatiserat höglager

Kostnadseffektiv helhetslösning för Sauer

Sauer GmbH & Co utvecklar bland annat flaskor och behållare för kemi- och läkemedelsindustrin samt livsmedelsindustrin. Tekniska produkter så som barnstolar tillhör också deras portfolio. Vårt förslag innebär ett automatiserat höglager för snabba åtkomsttider och högt platsutnyttjande.

Smidig process

En utgångspunkt för investeringen i den nya logistiklösningen var den positiva delen som operatören spelade och motsvarande expansion av den nödvändiga utrustningen. Vårt förslag att implementera ett automatiserat höglager innebar att öka materialflödeskapaciteten med snabba åtkomsttider, låga felmarginaler och högt platsutnyttjande.

Norbert Manger
Ansvarig projektledare, Jungheinrich

“Fördelarna ligger främst i den höga materialflödeskapaciteten som uppnås av pallsystemsutrustningen och de teleskoperande gafflarna.”

Nytt lagerkoncept med automatiserad pallsystemsutrustning

Det nya lagerkonceptet är baserat på ett fullt automatiserat höglager med automatiserad pallsystemsutrustning, materialhanteringsutrustning och anslutning till vårt egenutvecklade WMS-system. Den automatiserade pallsystemsutrustningen är skapad för dubbel djupstapling. Det gör hanteringen mycket kostnadseffektiv, vilket är viktigt för att serva det automatiska lagret med över 25 500 lagerplatser i elva ställagenivåer. Dessutom levererade vi även alla rullbandslösningar. De tre delarna inom automatiserad pallställsutrustning, inkluderande teleskoperande gafflar, kommer från vårt dotterbolag MIAS.

Kort tillverkningstid och hög systemtillgänglighet

“Fördelarna ligger främst i den höga materialflödeskapaciteten som uppnås av pallsystemsutrustningen och de teleskoperande gafflarna.”, konstaterar Nobert Manger, ansvarig projektledare. Den korta implementationstiden på got under 12 månader, högt värde för pengarna, hög systemtillgänglighet och att systemet är intuitivt och lätt att använda, var alla välkomna fördelar.

Har du några frågor?