040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
E-handel
FRAKTPROCESS INOM E-HANDEL EFFEKTIVT AUTOMATISERAD

AGV-system ger hög effektivitet vid frakt

För en amerikansk pionjär inom e-handel har Jungheinrich automatiserat transporterna och ökat tillförlitligheten i processen.

Företaget gav oss i uppgift att automatisera palltransporter från orderplockområdet till packstationerna längs en rutt på 500 meter. Målet var att avlasta de anställda med dessa tidigare manuellt utförda transporter.


Företaget driver nio logistikcenter i Tyskland. I vissa fall kan man leverera inom bara två timmar efter beställning. Korta implementationstider och hög tillförlitlighet var därför viktiga baskrav för automatiseringen.

Reducering av transportrutter för personalen 

Personalen skulle avlastas med särskilda transportuppgifter så som förflyttning av fullt packade gods till utleverans. Returnerandet av tomma pallar till packstationerna automatiserades också.

Julius Hartje
Senior Operations Manager

”Våra medarbetare har inte bara lärt sig hur man använder systemet, utan också hur harmoniska processerna har blivit och hur AGV har avlastat dem.”

Automatiserade processer avlastar de anställda

Jungheinrich löste detta problem med ett AGV-system (Automated Guided Vehicle) i flexibel blanddrift med både förarlösa truckar och manuellt körda truckar. Systemet består av fem ERC 215a AGV-truckar för laster upp till 1,5 ton.

Lasernavigation ger hög precision I den automatiska driften.
Alla truckar är utrustade med personskyddssystem.

Installation med IT-anslutning

Mjukvaran Jungheinrich Logistics Interface gör att AGV-truckarna kan manövreras via en surfplatta. Jobbordrar knappas enkelt in på plattan. AGV-truckarna får och hanterar ordrarna i en fullt automatiserad sekvens.
Den befintliga WLAN-strukturen användes för att kommunicera med autotruckarna (ERC 215a). 


Kundens investering i det nya automatiserade logistikcentrat betalade sig på mindre än ett år, samtidigt som de anställdas repetitiva transportarbete har avlastats och därmed minskats markant.


I korthet – det automatiserade systemet är en investering som har lönat sig för alla.

Andra har även läst:

Har du några frågor?