040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
ICA Borlänge stage
med Jungheinrich som partner

ICA Borlänge satsar på litiumjontruckar

Med Jungheinrich som partner har ICA genomfört ett lyckat projekt vid sin lagerenhet i Borlänge. Idag rullar ca. 200 truckar med litiumjonbatterier istället för de tidigare med bly-syra-batterier. Med satsningen har ICA ökat effektiviteten väsentligt.

I filmen berättar ICA mer om projektet och samarbetet:

Patrik Myrsell
Chef Verksamhetsstöd

"Investeringen räknar vi hem på drygt två år och det är jättebra!"

100 truckar hos ICA Borlänge, levererade av Jungheinrich, har konverterats från bly-syra-batteridrift till litiumjon-batteridrift, under pågående drift. Ytterligare 100 litiumjontruckar har kompletterat truckparken. Investeringen räknar ICA hem på två år! Patrik Myrsell som är chef för verksamhetsstöd vid ICA Borlänge berättar i filmen om den smidiga konverteringen av truckarna, om Jungheinrich som partner och om fördelarna i effektivitet med litiumjonbatterier.

Patrik Myrsell
Chef Verksamhetsstöd

"Framförallt lockades vi av att arbetsmiljön var otroligt mycket bättre och dessutom blir det mycket effektivare för oss."

ICA Borlänge 1

Jungheinrich har hjälpt Ica genom hela processen att byta ut alla truckar till litiumjonbatterier. Henrik Svensson på Jungheinrich berättar: 

- Vi har bistått ICA med att framtidssäkra deras truckpark. De är nu mer anpassningsbara och flexibla vid toppar i produktionen, högtider osv, när de behöver utöka sina arbetsskift. Det kan de göra med litiumjonbatterier men det var inte möjligt med de gamla bly-syra-batterierna.

För att lyckas med ett så här stort projekt utan att störa driften hade vi dedikerad personal från både ICA och Jungheinrich, berättar Henrik. En annan viktig nyckel till att projektet blev lyckat var att vi gjorde en långtgående och detaljerad förstudie ett halvår innan projektet startade, med tester, så när vi väl skulle starta var alla väl införstådda med vad som skulle göras.

ICA Borlänge3
Patrik Myrsell
Chef, verksamhetsstöd

"I och med att vi fått bort alla dessa batteribyten har vi sett att den totala produktiviteten har ökat väsentligt!"

ICA Borlänge4

Våra lösningar för ICA Borlänge:

Kontakta oss om du vill veta mer!

Andra läste även dessa artiklar:

Logistikprocesserna i det danska lagret i Holstebro optimerades för bästa möjliga platsutnyttjande. 

Laserkontrollerade AGV-system hanterar transporterna i samband med kryddvägning hos tillverkaren AVO.

Det fanns inte plats för de 25 miljoner kilo brödsmulor som producerades varje år. Vi kunde tillgodose behovet av lagringsutrymme och öka effektiviteten.

Allting är hållbart på detta företag, från produkterna till lagerlogistiken. 

Med Jungheinrich som partner har ICA genomfört ett lyckat projekt vid sin lagerenhet i Borlänge. Med satsningen har man ökat effektiviteten väsentligt.

Stark försäljning och ökat produktionsutbud krävde automationslösningar för Nutkao. Vi hade den perfekta lösningen.

I det halvautomatiska kompaktlagret med pallskyttlar hos pastatillverkaren Erfurter Teigwaren GmbH, arbetar personalen ihop med autotruckar.

Lantmännen Unibake ville minska utsläpp och kostnader. Med lösning från Jungheinrich drivs nu även alla truckar i kyllagren med energieffektiv litiumjonkraft.

Den magiska formeln är dels en ny återförsäljare och dels upprensning, omstrukturering och effektivisering av lagret.

Keges Grosshandel såg fördelar för miljön, personalen och effektiviteten i verksamheten med litiumjontruckar och tog steget att förnya sin truckpark.

Tack vare en agil och kraftfull hyrflotta kan HelloFresh i Australien leverera sina välkända matlådor med färska ingredienser, världen över. 


Har du några frågor?