040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
Stage GLX
Optimerat orderplock

Nytt distributionscenter med skräddarsytt lagersystem

Modern helhetslösning för intralogistiken hos GLX Global Logistic Service eliminerar flaskhalsar och ökar väsentligt lagringskapaciteten.

Jungheinrich anpassade intralogistiken hos det nya GLX Global Logistic Service GmbH distributionscentret i Freienbrink nära Berlin, exakt till kundens specifika krav.

GLX Group är ett framgångsrikt och växande företag inom Supply Chain Management med verksamhet på fler än sex platser. Tack vare den starka tillväxten har GLX lager nått sina kapacitetsgränser och ett nytt logistikcenter krävdes för att eliminera flaskhalsar.

Förändrade marknadsvillkor kräver mer lagringskapacitet

Jungheinrich fungerade som fullserviceleverantör, kontaktperson och projektledare i byggandet av nya distributionscentret för GLX-koncernen. Med allt från en enda leverantör. Tillsammans med kunden utvecklades en helhetslösning för intralogistiken. 
Målet var en kraftig ökning av lagringskapacitet och effektivitet.

Roland Becker
Managing Director

"Lagerutförande och materialflöde är perfekt anpassade till våra krav. Vi har nu ett skräddarsytt lagringssystem inklusive ett orderplockningssystem."

Gemensamt utvecklad lösning

Det nya och 15 000 kvm stora distributionscentret ligger sydost om Berlin, varifrån GLX nu driver European HUB för sina kunders reservdelslogistik och after sales-tjänster.

I hyllsystemet lagras och hämtas små fack och behållare i fyra lagergångar med ca 10 500 förvaringsutrymmen, som drivs av två induktivstyrda plocktruckar från Jungheinrich av modellen EKS 210.
Ett bredgångsställage ger också cirka 15 000 förvaringsutrymmen där skjutstativtruckar utför arbetet. Totalt används 20 Jungheinrichtruckar för transport inom lagret, som är 140 meter långt och 110 meter brett.
Hyllsystemet erbjuder dessutom en speciallösning för brandskyddet på lagret. Man slipper därmed använda sprinkler system i det. 

Effektivare processer och snabbare plock

Ökningen av såväl volymen av varor som den övergripande kapacitet samt de effektivare processerna och kortare plockningstider säkerställer att GLX-koncernen är perfekt positionerad för framtida tillväxt. 
Kunden överväger redan att ansluta direkt till SAP-systemet med Jungheinrich warehouseNavigation. 
Slutsats: En lösning som är perfekt anpassad till kundens behov och som dessutom är framtidssäker för företagets kommande behov.

Andra har även läst:

Har du några frågor?