040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
Stage Kundexempel
Högsta höglagret i Schweiz

EMS-Chemie utökade lagerkapaciteten på rekordtid - med Jungheinrich som partner

EMS-Chemie AG i Domat / Ems är en global aktör inom ett flertal sektorer. För att kunna fortsätta växa, anlitade de Jungheinrich för konstruktion och drift av sitt tredje höghöjdslager. Ett rekordprojekt - såväl i byggnadstid som i omfattning.

Expansion på begränsad yta

EMS-koncernen är en världsomfattande specialist inom polymermaterial och finkemikalie- och tekniksektorn. Innan projektet påbörjades med Jungheinrich hade företaget två höghöjdslager i Domat / Ems, Grisons. När EMS Chemie nu fortsatte att expandera, behövde lagerkapaciteten också utökas.

Vår uppgift var: Konstruktion av ett tredje höghöjdslager med 12 800 pallpositioner på minsta möjliga yta och på kortast möjliga tid under pågående drift. Tomten för byggnationen var bredvid en planerad väg. Lagringskapaciteten kunde endast uppnås genom att bygga uppåt och detta innebar att projektet fick ovanliga dimensioner. ”High Bay Warehouse 3” blev det högsta automatiska höglageret i Schweiz, med en yta på 44 x 15 meter!

Montering och driftsättning inom några veckor

Vårt uppdrag för kunden täckte planering, leverans, montering och driftsättning av lagret - och mer än så. Vi anpassade den befintliga transporttekniken i sändningshallen och integrerade vår nya byggnad i EMS Chemies komplexa lagerhanteringssystem. På bara 14 veckor använde vårt team i Domat / Ems 1 000 ton stål, 500 000 skruvar, 11 kilometer support balkar och 55 kilometer lastbärare. Eftersom varje pall ska bära en last upp till 1,3 ton är golvplattorna extremt tunga och 70 cm tjocka.

Hög prestanda krävdes av den teknik som användes vid konstruktion samt dimensionerna av hallen och schemaläggningen. De tunga bärplattformarna flögs in med helikopter. I slutändan krävde höjden på byggnaden och vindbelastningen speciella tillbehör. Båda våra stapelkranar lyftes in genom taköppningarna i mellanrummen i ställaget. Den största mobila kranen i världen användes för detta ändamål. Starten av projektet och konstruktionsfasen underlättades av den exceptionella kompetensen hos kundens projektledare. Han såg till att kommunikationen mellan alla berörda parter flöt utan problem. Alla bitar föll på plats - vilket innebär att expansionen kunde genomföras tio veckor före den utsatta tidsfristen!

Fullservice dygnet runt

Uppdrag slutfört? Ja, men inte helt och hållet. Vårt team säkerställer också att driften löper smidigt, även efter att lagret har satts i drift. EMS-Chemie AG tecknade ett supportavtal med Jungheinrich, inklusive nödtjänst 24 timmar om dygnet. Vi ansvarar för service och underhåll av fabriken med mer än 100 serviceingenjörer i hela Schweiz.

Andra har även läst:

Kontakta oss

Kontakta oss

Logistiksystem

Kontakta oss

Skräddarsydda Logistiklösningar
Skräddarsydda logistiklösningar

Letar du efter en helhetslösning för lagret? Vi hjälper dig i stort och smått att öka lagrets kapacitet till max. Kontakta våra experter!

Läs mer här

 


 

Har du några frågor?