040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
Stage De Korrel Beheer
Kompaktlagring för ökad effektivitet

ECS sparar utrymme och sänker kostnaderna

Den ökande efterfrågan gjorde att ECS Paneermeel i Nederländerna fortsatte öka produktionen – och snart började man få platsbrist för tonvis av brödsmulor. Vi hittade en lösning genom ett djupstaplingssystem som gav kunden det nödvändiga ytterligare lagerutrymmet och dessutom ökade effektiviteten.

FIFO principen

ECS Paneermeel Industrie B.V., är ett dotterbolag till det holländska företaget De Korrel Beheer B.V., som är en av Europas största tillverkare av brödsmulor. Utöver standardvaror levererar livsmedelsföretaget även skräddarsydda produkter, såsom spannmål av särskild storlek och speciella blandningar. Efterfrågan har ökat markant, så att produktionen snabbt nådde rekordnivåer på 25 miljoner kilo om året. ECS kunde inte lagra denna stora mängd i sitt lager i Barneveld. De vände sig till oss för att hitta en lösning där man kunde expandera kapaciteten och även öka effektiviteten och flexibiliteten på lagret. Dessutom var det viktigt för ECS att FIFO-principen (First-In First-Out) implementerades på lagret. Vår lösning: ett djupstaplingssystem med UPC (Under Pallet Carrier).

John Dokter
VD för ECS Paneermeel Industrie B.V.

“Vi är mycket mer flexibla tack vare UPC-lösningen från Jungheinrich.“

Effektivare lagring med UPC

Lagerstrukturen på ECS bestod främst av drive-in ställage. Den nya helhetslösningen bestående av ett skyttel ställage, en truck och en pallskyttel, har flera fördelar. Det möjliggör bland annat högdensitetslagring och halvautomatisk pallagring, vilket gör denna lösning högst kostnadseffektiv. Kärnan i detta djuplagringssystem är själva UPCn. Genom att man kan köra in under pallarna med vanliga gafflar går det att lagra in och plocka ut gods i enlighet med FIFO-principen. Genom att fylla upp raderna i omgångar ger UPCn optimal prestanda. För att undvika downtime, kan operatören kontrollera UPCn under tiden som driftterminalen är integrerad i en hållare inom operatörens räckhåll på trucken. ECS får många fördelar genom betydligt högre inlagringseffektivitet.

Flexibelt och säkert

“Tack vare detta djuplagringssystem med UPC från Jungheinrich, kan vi lagra en hel batch i en enkel kanal utan några effekter på lagringsdensiteten på de övre eller lägre kanalerna. Vi är betydligt mer flexibla”, berättar ägaren John Dokter, när han förklarar varför ECS valde vår lösning. Även personalens trivsel och hälsa var av stor vikt för Dokter. Halvautomatiserade lösningar ger betydligt högre säkerhet på lagret.

Har du några frågor?