040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
AVO
OPTIMERAD VÄGNING AV KRYDDOR

Autotruckar länken mellan kryddsilon hos AVO

‘Smak och Teknik’ är hemligheten bakom framgången hos AVO, en av Europas ledande kryddspecialister. Viljan att ständigt förnya sig gjorde att AVO optimerade sin intralogistik med hjälp av modern teknik.

Automatisering och optimering

Det fanns tre anledningar varför AGV truckar (automated guided vehicle) användes hos kryddtillverkaren AVO. Först för att man ville uppnå ännu högre noggrannhet i kryddvägningsprocessen, särskilt vid kryddblandningar. För det andra, för att man då till fullo kunde spåra recepten. Sist men inte minst, för att avlasta personalen från tråkiga, monotona och repetitiva transportuppgifter. Dessutom fanns kravet att kunna hantera mindre satser med olika komponenter utan att riskera någon kontaminering.

Goran Milosevic
Produktchef för AVO-Werke

”Vi förbluffades av hur lätt förarna tog till sig den nödvändiga kunskapen och hur snabbt de lärde sig utrustningen.”

Automated guided vehicle systems (AGV)

AVO har använt AGVer till transportuppgifter i kryddvägningsavdelningen under flera år. Deras uppgifter är att positionera uppsamlingscontainrar vid tappnings- och doseringssystem med stor noggrannhet.
AGVer som navigeras med laser - säkerställer optimerade rutter och i stort sett eliminerar transportskador. Med så hög tillgänglighet som 98 procent, ger de hög tillförlitlighet, minimala personalkostnader och standardiserade procedurer.
Ytterligare en fördel är att AGVer kan integreras till befintlig infrastruktur, vilket gör att verksamheten inte behöver vänta. En annan positiv effekt är att det inte behöver placeras någon fysisk arbetsgångsmarkering på marken tack vare lagernavigationssystemet.  Därför kan lagerlayouten med ett AGV-system ändras flexibelt vid behov.
Vi valde högplocktrucken EKS 210 som bastruck för AGV-systemet vid AVO-verken. Nyckelfaktorerna för beslutet var lastkapaciteten på 1000 kg, transporthastigheten på nio kilometer i timmen samt truckens utmärkta lättmanövrerbarhet, vilket är ovärderligt vid vägning av kryddor i trånga utrymmen.

Flexibilitet och autonomitet

Goran Milosevic, arbetsledare på AVO-verken: "Vi brukade flytta våra råmaterial mestadels för hand. När vi övervägde automatiserade processer, så blev ett förarlöst transportsystem rätt val." Den största skillnaden med automatisering är att istället för åtta råmaterial, kan AVO-verken nu istället dosera, väga och fylla 40 kryddor automatiskt.
På grund av detta är Goran Milosevic mycket nöjd med AGV-systemet och tillägger: "Jag skulle välja detta system igen utan tvekan. Jag blev förbluffad över hur snabbt och lätt våra operatörer tog till sig de nödvändiga nya kunskaperna och hur snabbt de lärde sig jobba ihop med de självstyrda maskinerna. Vi får till och med besök från andra företag som är intresserade av AGV-lösningar av Jungheinrich."

Andra har även läst:


Har du några frågor?