040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
LogiMAT 2017
02/03/2017

Störst på LogiMAT

Under parollen “Connectivity for your business” ställer Jungheinrich ut på LogiMAT 2017. Intralogistikleverantören, som är mässans största utställare, fokuserar på digitalisering och nätverksintegrering, automatisering, säkerhet och energieffektivitet och visar färdiga lösningar för Industri 4.0.

Vid årets upplaga av branschmässan LogiMAT, som hålls 14 - 16 mars i tyska Stuttgart, ställer Jungheinrich ut integrerade lösningar för Industri 4.0 under parollen ”Connectivity for your business”. Med en utställningsyta på 804 kvadratmeter är Jungheinrich ännu en gång mässans största utställare.

Intralogistikleverantörens monter kommer finnas i hall 9 (monterplats 9B05) och fokusera på de komplexa utmaningar som uppstår inför Industri 4.0 och de stora trenderna digitalisering, nätverksintegrering och automatisering av materialhantering. I montern kommer mässbesökare kunna uppleva en mängd olika lösningar som visar på hur många olika typer av verksamheter kan uppdateras och effektiviseras genom den senaste tekniken för materialhanteringsutrustning, logistiksystem, mjukvaror och IT-lösningar.

Höjdpunkter på LogiMAT 2017

Trucknyheter
Jungheinrich monter kommer innehålla en mängd nyheter, bland annat en ny eldriven ledtruck från ERE-serien. Den är effektivare än samtliga truckar i sin klass, samtidigt som den har marknadens mest kompakta mått och högsta produktivitet. Här visas även EMD 115i, världens kortaste universalstaplare, som drivs med litiumjonbatteri och är intralogistikleverantörens nominerade i kategorin för lagertruckar inför IFOY 2017. 
Fyrvägstrucken ETV Q20/Q25 har fått ett nytt utseende, baserat på samma prisbelönade designkoncept som plocktrucken ECE 225, vilket kommer lanseras under LogiMAT 2017. ETV Q-serien passar för arbete i särskilt trånga utrymmen, då den effektivt lyfter gods som är upp till 12 meter långt till höjder på 10,7 meter med hjälp av justerbara gafflar.
Jungheinrich visar även på sin styrka inom förarlösa truckar och ställer ut nya EZS 350a, en automatisk dragtruck som är lätt att integrera i redan existerande lagermiljöer och passar särskilt bra för standardiserade transportuppdrag. Trucktillverkaren visar också EKS 215a, som effektivt hanterar specialgods och slutna pallar tack vare fribärande gafflar. Dessutom kan den användas i samma miljö som manuellt styrda truckar och gående personal, helt utan ökad säkerhetsrisk.

Digitalisering, nätverksintegrering och automatisering
Ett ständigt ökande antal företag väljer att optimera sin lagerverksamhet genom automatisering och digitala lösningar. Därför fokuserar Jungheinrich på trenderna kring Industri 4.0 och utvecklar kontinuerligt nya innovativa lösningar för detta. Med sitt lagerstyrningssystem Jungheinrich Warehouse Management System (WMS) erbjuder Jungheinrich såväl instegslösningar som moduler för optimerade transportrutter och optimerad access, som dessutom enkelt integreras med redan existerande, applikationsanpassade lagerstyrningssystem. 
ISM Online, Jungheinrichs prisbelönade fleet management-system, gör det enkelt att effektivt kontrollera internlogistiken. Under 2017 kommer systemet dessutom utvecklas med moduler för åtkomstkontroll, samt batteri- och underhållshantering; funktioner som bidrar till ytterligare kostnadssänkningar och ökad effektivitet. Digitala lösningar som det IFOY-nominerade Indoor Positioning-systemet, som gör det enkelt att lokalisera var i lagret truckarna befinner sig, och verktyg som StartSafe, som effektiviserar funktionskontrollen av trucken innan den används, avrundar utbudet av lösningar för processoptimering och ökad driftsäkerhet i Jungheinrichs monter.

Säkerhet
Säkerhet har länge varit en viktig fråga för Jungheinrich. Varje år sker över 12 000 olyckor som involverar materialhanteringsutrustning – bara i Tyskland. Därför har intralogistikleverantören tagit fram en mängd assistanssystem för att effektivt förebygga olyckor, med målet att samtlig utrustning ska avsluta varje skift utan skador på varken truck, gods eller förare. Med minskad mängd skador kommer dessutom en sänkt driftkostnad, varför Jungheinrich erbjuder ett brett utbud av skyddssystem, inklusive kameror som reagerar på gående personal, förarassistanssystem och digitala lösningar, så som den nya säkerhetslösningen SAFEwalk.

Energieffektivitet
Jungheinrichs materialhanteringsutrustning är bland den mest energieffektiva i branschen, vilket understryks av företagets unika 2Shifts1Charge-garanti. Genom att använda litiumjonteknik stärks denna topplacering ytterligare. År 2017 kan nästan alla intralogistikleverantörens truckar beställas med litiumjonteknik som tillval, varför Jungheinrich kommer expandera den egna produktionen av litiumjonbatterier. Idag är Jungheinrich den enda tillverkaren som erbjuder allt – från laddningsstationer via energilagring till driftenheter – från en och samma leverantör.

Har du några frågor?