040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
Immersive_Award_2018
07/31/2018

Prisbelönt VR-utbildning inom truckar

Hela truckflottan kan ses som verklighetstrogna 3D-modeller. Chansen att lära sig av misstag helt riskfritt. Virtuell utbildning som är oberoende av tid och plats.

Jungheinrich vann guld i kategorin "Customer Project" vid det prestigefyllda Immersive Learning Award 2018. Juryn tyckte att användandet av virtual reality (VR) hos Jungheinrich Training Centre tydligt demonstrerade hur nya teknologier snabbt och effektivt kan bli framgångsrika i en utbildningsmiljö. Jungheinrich använder VR till såväl introduktionsutbildningar som vidareutbildningar av servicetekniker över hela Europa. Som del av den prisbelönta VR-utbildningen, placeras serviceteknikerna i ett virtuellt lager där de kan få djupgående erfarenhet av utvalda truckmodeller i olika arbetssituationer. Detta gör det möjligt för utbildarna att öva ett brett spektrum av scenarier med sina elever, i ett säkert utrymme utan risk för skador hos varken personal eller lagermiljö. Jungheinrich har lyckats öka flexibiliteten genom utbildningen och samtidigt spara pengar i form av personaltid och resekostnader.

Thomas Diwan, chef för Jungheinrich Training Centre, förklarar: "De som tar del i VR-utbildningen glömmer helt att de är i en virtuell miljö. Allt ser verkligt ut. Erfarenheten visar att agerande och lärdomar som sker under en VR-utbildning sedan sitter bättre i verkliga situationer senare i arbetsvardagen och att antalet fel som görs blir betydligt mindre. Jungheinrich planerar därför att expandera vår VR-utbildning. Priset är ytterligare ett bevis för att vi är på rätt spår."

Idén bakom VR-utbildningen kom från två anställda hos Jungheinrich när de spelade datorspel. Tillsammans med kollegor utvecklade de ett praktiskt koncept för att använda VR inom utbildning. Eleverna får använda särskilda VR-glasögon för att kunna se ett virtuellt lager. De olika utbildningsenheterna låter dem se olika truckmodeller från alla sidor, testa funktioner, titta inuti truckarna och utföra reparationer med lämpliga verktyg. Alla serietruckar från Jungheinrich kan ses som en 3D-modell i verklig storlek och alla komponenter kan plockas isär individuellt. Det är också möjligt att gå igenom logistiska funktioner och processer i nära till verkliga förhållanden. VR gör det därför möjligt att lära från sina misstag i en helt riskfri miljö.

Har du några frågor?