040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
EKS215a
10/05/2020

Wegmann Automotive väljer automatisering från Jungheinrich

Jungheinrich skapade en automatiseringslösning för Wegmann Automotive med stapelkranar för höglager, AGVer och effektivt smådelsplock med hissautomater.

Jungheinrich bygger ett nytt logistikcenter för Wegmann Automotive vid deras huvudkontor i Veitshöchheim, Tyskland. Projektet ska driftsättas i slutet av 2021. Wegmann Automotive är den globala marknadsledaren för bland annat balansvikter för bilproduktion. Företaget är den exklusiva leverantören till Formula 1 och levererar till alla kända bilmärken samt ledande detaljhandelsföretag.


Det nya logistikcentret har utformats till att använda automatiserade lagersystem för att öka produktiviteten med snabba åtkomsttider. Procenten felplock hålls lågt samtidigt som utnyttjandet av lagerytan optimeras. Jungheinrich är helhetsleverantör och sköter allt från detaljerad processplanering till leverans av ny utrustning. Hjärtat i den nya lagerlösningen är ett höglager med automatiserat flöde via conveyor-teknologi.s Stapelkranar från Jungheinrich dotterbolag MIAS ger automatiserad lagring med kontrollenheter och visualisering.


AGVer från Jungheinrich sköter materialflödet genom logistikcentret. Trefas växelströmsteknik ger långa drifttider. Autotruckarna navigeras med laserteknologi med reflektorer längs lagergångarna. AGVerna får all information via Jungheinrich Logistics Interface. Detta gränssnitt sammankopplar truckarna direkt med kundens affärssystem.


Den nya automatiseringslösningen inkluderar även hissautomater som ger optimalt platsutnyttjande. För effektiv smådelsplockning, är hyllorna och lådorna direkt kopplade med kundens affärssystem genom Jungheinrich Logistics Interface. Det ger optimal processtransparens.


Wegmann Automotive’s nya logistikcenter kommer att hantera internt och externt inkommande gods, lagring, orderplock och utleveranser – allt med den senaste tekniken och utrustningen. Jungheinrich kommer fortsätta sköta service och underhåll samt reservdelsförsörjning för all materialhanteringsutrustning.

Har du några frågor?