040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
Bohus valde Jungheinrich som helhetsleverantör
09/10/2020

Nytt centrallager: Bohus valde automationslösning

Planering, projektdesign och realisation från en och samma källa - Jungheinrich

Automationslösning med höglager, miniload och logistikmjukvara

Jungheinrich WCS med anslutning till kundens affärssystem

Bohus är Norges ledande möbel- och inredningskedja. Företaget finns på 60 platser i Norge och har även en webbutik. För att anpassa verksamheten till de stora förändringarna på marknaden, investerar man nu i innovativ IT och nätverkslösningar så väl som framtidsrustad lagerlogistik. Företaget har anlitat Jungheinrich för att konstruera ett nytt centrallager i Lillestrom nära norska huvudstaden Oslo. Logistiklösningen inbegriper omfattande automationslösningar med höglager, miniload, rullbanesystem och logistikmjukvara. Driften ska starta under 2021.

Vid utformandet av lagret var målet att Bohus skulle få så mycket hanteringsflexibilitet som möjligt för deras stora bredd av produktkategorier och godsstorlekar. Därför inbegriper lösningen ett manuellt lager med plats för 2 000 pallar, ett helautomatiskt höglager med 10 000 förvaringsplatser i tre körbanor för eu-pallar, samt 1 200 ytterligare förvaringsplatser för specialpallar med måtten 2 600 mm x 1 260 mm i två ytterligare körbanor. Stapelkranar med teleskopiska gafflar från Mias, dotterbolag till Jungheinrich, tar över in- och utstapling. Två Jungheinrich STC 2B1A miniloads kommer användas i ett automatiserat lager med totalt 22 000 förvaringsplatser. Alla system kontrolleras av Jungheinrich’s WCS, som är kopplat till kundens affärssystem.

Bohus_referens_2

“Möbelindustrin är en konservativ och utmanande bransch. Under 50 år har  Bohus utvecklats till Norges ledande nationella möbelkedja. Vi säljer form, färg och design, så det är svårt att passa in vissa av våra produkter i rektangulära kartonger. Därför behöver vi flexibla logistiklösningar. Jungheinrich tog fram en unik lösning för oss, som vi ser fram emot att börja använda,” säger Håkon Bredde-Prytz, VD för Bohus Logistikk AS.

“Detta projekt representerar en milstolpe för Jungheinrich Norge. Här kan vi demonstrera att vi är en helhetsleverantör inom intralogistik. Bohus får allt från oss, som enda leverantör. Allt från truckar till fullt automatiserat höglager,” säger Arild Drageset, VD för Jungheinrich Norge.

Har du några frågor?