040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
PM_11_FP_2020_Liebherr
10/20/2020

Automatisering av reservdelslogistiken för Liebherr med höglager

Höglager: Med ett 30 meter högt helautomatiserat lager ska en av världens ledande producenter av mobilkranar förse världen med reservdelar.

Från juni 2023 skall en av världens ledande tillverkare av mobilkranar hantera sin världsomspännande distribution av reservdelar på nytt sätt; med ett 30 meter högt helautomatiserat höglager för pallar och lådor, levererat av Jungheinrich.


Mobilkrangiganten samarbetar med Jungheinrich för att bygga ett nytt reservdelslager vid huvudkontoret i Baden-Württemberg i sydvästra Tyskland.


Hjärtat i logistiklösningen är ett automatiserat höglager för pall med totalt 18 000 platser fördelat på 6 krangångar. Silobygget med 80 meters längd, 75 meters bredd och en höjd på 30 meter, får en imponerande storlek. Dessutom kommer ett automatiserat miniload smådelslager med två gångar i trefaldigt djup– med totalt 40 000 lagerplatser.


Med dessa två lagertyper uppnås maximalt platsutnyttjande för Liebherr’s distribution av reservdelar och samtidigt ökas produktiviteten. Företaget vill med det nya lagret sätta nya standarder avseende kvalitet, funktionalitet och säkerhet samt säkerställa konsistent hög tillgänglighet av sina produkter.


Lösningen som Jungheinrich har utvecklat för Liebherr, omfattar dessutom styrning och visualisering med Jungheinrich WMS (lagerstyrningssystem), som säkrar högt tempo vid insättning och uthämtning av reservdelar med hjälp av två lasthanteringsenheter i de helautomatiska processerna. Så säkrar Liebherr driften dygnet runt.


I dialog med Liebherr’s affärssystem övertar WMS-systemet kontrollen av det automatiserade lagret och även alla andra lagerprocesser i de manuella lagerområdena. Alla funktioner och lösningar är skräddarsytt för Liebherr’s specifika behov. Detta inkluderar bland annat förhandsplock av lådor med Pick-by-/Put-to-light. Dessutom sker en pick-and-pack-plockning i fraktlådor på samma sätt som förhandsplock av lådor och på en annan arbetsstation plockas båda från pall och godset blir konsoliderat med de förhandsplockade lådorna till kundens fraktlådor. Målet är maximal effektivitet och full översikt i all internlogistik i det centrala reservdelslagret hos Liebherr.


“Logistiklösningen vi har utvecklat för Liebherr star ut särskilt för sin höga flexibilitet. Lösningen kan enkelt expanderas och är därför redan utrustad för framtida tillväxt inom reservdelsverksamheten. Här har Jungheinrich gjort allt - från planering, projektutformning och konstruktion,” berättar Robert Schad, ansvarig projektledare från Jungheinrich.

Har du några frågor?