040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
PI_10_2019_FP_BOI_SLH 300i
07/01/2019

”Best of Industry” pris för tvärteknisk batteriladdare

Passar både blysyrabatterier och litiumjonbatterier.

Stora effektuttag som stöds med många valbara alternativ och hög effektivitetsnivå.

Stor bredd av spänning för nät och truckar med nätverksalternativ.

Tyskland: Batteriladdningssystemet Jungheinrich SLH 300 utsågs till vinnare vid Best of Industry Award i kategorin Operating Technology. SLH 300 visar på en ny generation högfrekvensladdare som passar både blysyrabatterier och litiumjonbatterier. Juryn underströk vikten av tvärteknisk sammankoppling och stöd för flertalet laddningstekniker. Enligt juryn kombinerar SLH 300 det bästa av två världar. Batteriladdaren har utvecklats inhouse hos Jungheinrich och producerats vid fabriken i norra Hamburg (Norderstedt).  


Ett noga utvalt omfång av versioner säkerställer att enheten ger optimalt värde för pengarna vid varje enskild applikation: SLH 300 finns med stöd för 15–320A och fungerar för truckspänningsklasser och många olika nationella nätspänningsstandarder. Användaren får maximal flexibilitet och laddaren kan anpassas till exempel med grafisk display eller automatisk Aquamatik elektrolytpåfyllningsenhet. Detta är en unik funktion bland jämförbara produkter på marknaden: smart elektrolytpåfyllning med en nivåsensor som känner av när fyllningsnivån är för låg och får batteriladdaren att sända Aquamatik-signalen. Detta triggar sedan en automatisk elektrolytpåfyllning vilket ökar servicelivet för batteriet och sänker kostnader för användaren.

Det går också att integrera andra nätverksalternativ – så som en telematikmodul utvecklad inhouse som kan användas för uppgifter så som att överse strömförbrukning över hela truckflottor så nära som möjligt för att optimera energianvändandet.

Laddningssystemet är också mycket enkelt att installera. SLH 300 är ett modulärt system Alla enheterna är skapta för att väggfästas eller installeras som stående laddare. Den kompakta och lätta batteriladdaren kan börja användas direkt efter den har installerats. Det smarta driftkonceptet säkerställer att enheterna är lättanvända och LED-statusindikatorn syns även på avstånd.

Har du några frågor?