040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
PI_33_2018_FP_Capron_Neustadt_JH_[MAM-38065]
07/07/2018

Ny logistiklösning för produktion av husbilar

Transportbandsteknik för godsmottagning och produktionsanslutning. Kontrollteknologi och visualisering. Jungheinrich WMS hanterar interna materialflödet.

En tysk producent av husbilar, Erwin Hymer Group, har anlitat Jungheinrich för att expandera lagerkapaciteten vid sin produktionsanläggning i Neustadt, Tyskland. Lösningen som Jungheinrich tagit fram innebär ett pallställslager för enkelt eller dubbelt djup. Utrustningen har en lastkapacitet på två ton och kommer från MIAS, ett dotterbolag till Jungheinrich. De olika produktionsområdena matas via kanaler för staplings och hämtning. Det nya “in-house” pallställslagret fungerar som en buffert för råmaterial, köpta delar och extramaterial. Den projektspecifika materialhanteringsteknologin från Jungheinrich transporterar de speciallastbärarna till Godsmottagning, Produktion och Utgående gods. Beroende på kraven, används speciallastbärare antingen med dimensionerna 1.15 x 1.25 m eller 2.5 x 1.25 m. Dessa tillhandahålls automatiskt vid Godsmottagning. Efter lastning, lagras de i det nya automatiska höglagret.

Övervakningen och kontrollen för hela det interna materialflödet sker via Jungheinrich WMS. Detta säkerställer processäkerhet, transparens och effektiv lagerstyrning. Jungheinrich Warehouse Management System utsågs till “Best Factory Software 2018” i Tyskland. Detta tack vare den stora kundnyttan systemet ger och hur enkelhet det är att integrera i redan existerande system. 

Har du några frågor?