040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
Motip_Dupli_Group_Jungheinrich (1)
06/22/2017

Automatiskt lager till Motip Dupli Group

Motip Dupli Group bygger ett nytt lager i Wolvega i norra Nederländerna. Jungheinrich har fått uppdraget att förse den nya verksamheten med materialhanteringsutrustning; bland annat staplingskranar, en truckflotta och lagerstyrningssystem.

En av Europas ledande sprayfärgproducenter, Motip Dupli Group, investerar nu i ett nytt lager för förvaring av råmaterial och färdiga produkter. Byggnaden kommer bli 18 meter hög, 2 950 kvadratmeter stor och ligga i anslutning till Motip Duplis fabrik i nederländska Wolvega.
Jungheinrich har fått uppdraget att bygga det automatiserade lagret, initialt med 6 000 plockpositioner och dubbelt staplingsdjup. Plockningen utförs av tre automatiska staplingskranar. Truckar transporterar sedan godset mellan två plockningsområden och tre omlastningsstationer.

Motip Dupli Group valde även Jungheinrich som leverantör av lagerstyrningssystemet. Tillsammans med det integrerade kontrollsystemet Jungheinrich Warehouse Control System (WCS) styr Jungheinrich Warehouse Management System (WMS) all materialhanteringsutrustning i lagerområdet. Jungheinrich WMS är mycket flexibelt, vilket innebär att det lätt kan integrera framtida automatiska intralogistiklösningar i lagrets verksamhet.

Snabb tillväxt

Det nya lagret är resultatet av Motip Dupli Groups investering i snabb och hög tillväxt, med målet att dubbla produktionen vid fabriken i Wolvega på ett par år. Därför har koncernen ett kontrakt med Jungheinrich för eventuell expansion av det automatiska lagret med ytterligare två arbetsgångar, vilket ger ytterligare 4 000 plockpositioner.

Nederländernas största serviceorganisation

Detta är inte första gången Jungheinrich skapar intralogistiklösningar för Motip Dupli Group; de båda koncernerna har samarbetat under flera år. Därför har Jungheinrich också fått uppdraget att sköta underhållet av det automatiska lagret. Med sina 160 servicetekniker har Jungheinrich en av Nederländernas största teknikerkårer, vilket säkerställer snabb responstid för alla Motip Dupli Groups servicebehov.

Om Motip Dupli Group

Motip Dupli Group är Europas ledande leverantör av sprayfärg och lackstift. Koncernen äger varumärkena MoTip, DUPLI-COLOR, Presto och ColorMatic och är främst aktiv inom fordon-, DIY- och produktionsindustrin. Utbudet omfattar såväl högkvalitativ billackering som specialprodukter som bromsrengöring och silikonspray. MOTIP DUPLI Group producerar mer än 100 miljoner aerosoler och 3 000 ton kitt varje år, och omsätter över 200 miljoner euro. Fabriken i Wolvega har idag 300 anställda.

Har du några frågor?