040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
Stage pfenning logistics
Logistiklösning för höga krav

88 truckar hos Pfenning Logistics

På det 20 hektar stora logistikcentret ägd av Pfenning Logistics, finns vår truckflotta som bas för effektiva materialflöden. Vid arbetstoppar utökas den redan 88 truckar starka flottan med ytterligare hyrtruckar.

Optimalt utnyttjande av plats i smala gångar

Pfenning Logistics GmbH är en logistikspecialist från Baden-Württemberg. Med en capexvolym på 100 miljoner Euro, byggde man ett nytt huvudkontor och 20 hektar stort logistikcenter i Heddesheim, under 2013. Godset lagras i två områden: Norra sektionen består mestadels av livsmedel och andra dagliga nödvändigheter, medan kemikalier lagras i den södra sektionen. I smalgångslagren flyttas över 5 000 pallar varje dag.

För att uppnå optimalt platsutnyttjande, blev vi anlitade vid ett tidigt stadium i utvecklingen av koncept för såväl utrymmet som truckflottan. Pfenning Logistics hade redan beslutat i grova drag att konceptet skulle innebära smalgångslager. Det krävdes smalgångstruckar som klarar långa transportavstånd med en enda batteriladdning. Det var viktigt på grund av kraven som följer med att hantera livsmedelsprodukter.

Christopher Granath
Chef för Process Engineering vid Pfenning Logistics

"The devices cope easily with two shifts. Energy recovery also contributes to this. This factor was decisive for us when making a purchase."

Ännu snabbare tack vare teleskopiska gafflar

Vid hjärtat av truckflottan finns 23 kombitruckar av modell EKX 515, som guidas mekaniskt i arbetsgångarna vid smalgångslagret. Christopher Granath, Chef för Process Engineering vid Pfenning Logistics: "Jungheinrich har gjort arbetsgångarna mycket smala för att uppnå ännu bättre platsutnyttjande. Dessutom är arbetsgångarna i norra och södra sektionen samma bredd, så de kan också betjänas av EKX 515". 

Smalgångstruckarna EKX 515 är anpassade till olika kravprofiler och har energiåtervinning vid drift. Kraften kommer från deras 80-volts starka 3-fas växelströms drivteknik och deras höga vridmoment, som säkerställer effektiv acceleration. Med lyfthöjd på 8,4 meter, lagrar truckarna gods på EU-pallar eller industripallar i norra sektionen. I södra sektionen, har de utrustats med triplexstativ för att kunna lyfta kemipallar upp till 14,4 meter. "Vi hade 16 av dem utrustade med teleskopgafflar för en stor kund från livsmedelsindustrin. Detta gör att vi får ännu snabbare materialflöden och produktivitet ", säger Granath.

Truckflottan innefattar även 65 lagertruckar av andra typer; skjutstativtruckar av modell ETV 216, elektriska motviktstruckar av modell EFG 220 och lagertruckar av modell ERE 225. Även här finns energiåtervinning vid sänkning av lasten. Vid flödestoppar, kan ytterligare hyrtruckar snabbt komma på plats.

Kraftfull batteristyrning

Christopher Granath berättar: "Baserat på bästa teknologi, valde vi Jungheinrich och deras smalgångstruckar, som vi redan hade erfarenhet av från andra platser. Att kunna köra länge på en enda batteriladdning var en förutsättning för oss. Dessa truckar klarar enkelt två skift på samma laddning. Ibland klarar de till och med tre skift, dygnet runt. Energiåtervinningen bidrar också till detta. Det var en avgörande faktor för oss vid valet av leverantör".

Har du några frågor?