040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
Stage Internorm
Holistisk lagerplanering för Internorm

Nytt ställagesystem från Jungheinrich utökar lagringskapaciteten

Skräddarsydda ställagesystem gör att Internorm utökar sin förvaring av högkvalitativa plastprodukter med 4 000 pallplatser.

För företaget Internorm i Damme, fick vi förtroendet att inreda och utrusta ett nytt lager med en skräddarsydd ställagelösning för förvaring av pallar och smådelar. Lagringskapaciteten utökades med cirka 4 000 pallplatser. 
Internorm har producerat syntetiska produkter I hög kvalitet sedan 1987. Produktutbudet sträcker sig från hjul och cylindrar till polyethenplast och en variation av gjutna plastdetaljer.

Produktionen separeras från lagerdelen

Bolagets stadiga tillväxt gjorde det nödvändigt att skilja produktionen från lagret och investera i ett helt nytt 4 200 kvadratmeter stort lager. 
Förvaring av plastprodukter krävde också ökat brandskydd. Vidare, förutom att lagra smådelar, europallar och längsgående gods, måste lagring av nätburar tas med i beräkningen. 
Efter omfattande planering med Jungheinrich togs beslutet om en kombination av pallställ med ett hyllplanssystem och grenställ.

Thorsten Trumme
Logistikansvarig för Internorm i Damme

“Den avgörande faktorn när vi valde Jungheinrich som partner var deras omfattande rådgivning och professionella samarbete under hela urvalsfasen.”

Holistisk planering

Jungheinrich valdes, som ledande leverantör av lagersystem inom intralogistik, för att konstruera och planera byggandet av det nya lagret holistiskt. Redan från början arbetade Jungheinrich i samarbete med Internorm för att analysera, planera och sedan bygga lagret. 
Den omfattande krav- och materialflödesanalysen resulterade i ett skräddarsyddat, specialanpassat ställagesystem.

Måttanpassat ställagesystem för Internorm

Det nya lagringssystemet från Jungheinrich byggdes på en golvyta på 3 000 kvadratmeter och omfattar en förvaringsarea på 4 200 kvadratmeter och utökar således lagringskapaciteten med cirka 4 000 pallplatser. 
Det skräddarsydda ställagesystemet består av pallställ, hyllplanssystem och grenställ, vilket garanterar både effektiv lagring av alla varor och smidig orderplockning.
Dessutom valde Internorm trucken Jungheinrich ETV Q  som, tack vare sitt elektriska styrhjulsystem, kan transportera laster upp till 8 meter på ett begränsat utrymme. 
Slutresultatet är imponerande - ett skräddarsyddat ställagesystem som ger större flexibilitet och lagringskapacitet.

Andra har även läst:

Har du några frågor?