040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
Mexico_Jungheinrich_ETV216i
06/06/2018

Rekordmånga litiumjondrivna truckar till Mexiko

Första skjutstativtrucken med fullt integrerat litiumjonbatteri. 19 litiumjondrivna skjutstativtruckar till ny bilfabrik norr om Mexico City. Totalt 118 litiumjontruckar till Centralamerika

Den mexikanska logistikserviceleverantören Seglo Logistics, som är ett dotterbolag till Schnellecke Group med huvudkontor i Tyskland, har beställt 19 skjutstativtruckar av den nya typen ETV 216i med litiumjondrift från Jungheinrich. Denna truckmodell är den första i världen med ett permanent installerat litiumjonbatteri. Beställningen är en del av ett stort avtal med totalt 118 litiumjondrivna truckar från Jungheinrich för Seglo Logistics. Utöver dessa skjutstativtruckar, innehåller ordern även 42 motviktstruckar av typen EFG 430 och EFG 220; 50 dragtruckar av typen EZS 350; och 6 lågplocktruckar av typen ECE 225.

De nya truckarna från Jungheinrich kommer att användas i en ny bilfabrik 42 mil norr om Mexiko City. Företaget Schnellecke Group är verksamma internationellt som logistikserviceleverantör specialiserade på bilindustrin. Deras portfölj innehåller bland annat transport och lager till förmontering och mervärdestjänster. Bilfabriken norr om Mexico City ska bli en förebild inom innovation där de senast tillgängliga teknologierna används.

Jungheinrich utnyttjade konsekvent fördelarna med den platsbesparande, effektiva litiumjonteknologin i utvecklandet av nya modellen ETV 216i. Därför har ergonomin kunna förbättrats signifikant med ännu bättre förarutrymme. Nya ETV 216i ger truckföraren mycket mer rörelsefrihet och utmärkt sikt runtom. Det gör trucken mycket lättanvänd och ger maximal säkerhet på lagret. Med särskilt kompakt design, blir trucken mycket lättförflyttad på lagret och bidrar till en högre produktivitet.

Har du några frågor?