040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
02/18/2020

Snabb mellanladdning med stationär energilagring

Nya energilösningar för litiumjondrivna truckflottor

Lagringssystem för högpresterande användning i befintlig infrastruktur

Intelligent övergripande energilösning förhindrar laddningstoppar

Trenden mot elektrifieringen av förbränningsdrivna truckar och konverteringen från blysyrabatterier till litiumjonteknik är just nu en av de största trenderna inom intralogistik. Användandet av industritruckar med litiumjonbatterier är särskilt attraktivt i flerskiftsdrift, eftersom snabba mellanladdningar under raster säkerställer hög trucktillgänglighet. För att förhindra stora laddningstoppar i strömnätet, erbjuder Jungheinrich nu intelligenta energilagringslösningar för inomhus- och utomhusdrift. Energilagringslösningarna gör att litiumjondrivna truckflottor kan användas och att dyra expansioner av strömnätet i befintliga lagerbyggnader kan undvikas. Energilösningarna kan leverera hög effekt till snabbladdande truckar med kort varsel. Det möjliggör laddning närsomhelst vid befintliga eluttag, även vid låg effekt.


Energilagring utomhus

Jungheinrich har utvecklat en kompakt laddningsstation som ett transportabelt energilagringssystem för utomhusdrift, särskilt för den kraftfulla motviktstrucken EFG P30i, förutom en utomhus-kapabel snabbladdare. Denna lösning gör att litiumjontrucken kan laddas snabbt utan behov av ett kraftfullt strömförsörjningssystem vid driftstället. Systemet kan enkelt transporteras till rätt plats och är särskilt utrustat för detta ändamål med en krankrok och truckfäste. Hela systemet för utomhuslagring består av batteri, konverterare, luftkonditionering, kontroll- och energihanteringssystem. Med detta plug-and-play system, i kombination med högfrekvensladdaren SLH 400i, kan EFG P30i laddas nästan varsomhelst. Laddaren SLH 400i är särskilt utformad för utomhusdrift och IP 54 certifierad. Den finns i versionerna 17 kW och 34 kW. En kompakt, ergonomisk laddningsstation för utomhusdrift finns som tillval. Den möjliggör enkel installation av flera laddningspunkter, till exempel nära ett lunchrum.


Energilagring inomhus

Jungheinrich har utvecklat ett modulärt energilagringssystem för inomhusdrift, särskilt med tanke på litiumjondrivna truckflottor inne i lager och produktionsanläggningar. I standardkonfigurationen, ger systemet laddningskapacitet från 41 till 280 kilowatt-timmar. Vid behov kan det utökas. Högkvalitativa battericeller från industrisektorn och kontinuerlig online-övervakning säkerställer maximal tillgänglighet. Systemet kan enkelt integreras till en befintlig infrastruktur eftersom det använder det befintliga elnätet. Därför kan en i många fall kostsam elnätsexpansion i befintliga lagerlokaler undvikas, laddningstoppar reduceras och höga elkostnader undvikas. Ytterligare användningskoncept så som intelligent batterihantering, tillhandahållande av energi för det allmänna elnätet, nödströmslösningar och integrationen av lokal vindkraft eller solceller är möjliga.

Har du några frågor?