040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
Nya platsbesparande dragtrucken EZS 130 från Jungheinrich
12/02/2019

Ny dragtruck för trånga utrymmen: Jungheinrich EZS 130

Uppdaterad version med mycket kompakt design - bara 600 mm bred

Förbättrat platsutnyttjande och optimerad ergonomi

Integrerat 130Ah litiumjonbatteri för utökad användning över många skift

Jungheinrich har släppt en uppdaterad version av den mycket smala dragtrucken Jungheinrich EZS 130. Med en bredd på endast 600 mm, är trucken utformad som en platsbesparande dragtruck med släpvagnar för att lätt transportera små delar. Dragtrucken är idealisk för transport av bagagevagnar på flygplatser. Med sin 24-V drivmotor med trefas växelströmsteknik, som nu är ännu kraftfullare, kan EZS 130 dra en mängd olika typer av släpvagnar med totalvikt på upp till 3 ton.

Den imponerade drivtekniken hos EZS 130 ger ökad effektivitet och samtidigt utmärkt energibalans. Dynamisk bromsning med energiåtervinning möjliggör långa distributionstider. Jungheinrich erbjuder EZS 130 både med traditionella blysyrabatterier och med branschledande litiumjonteknik. Litiumjonbatteriet för EZS 130 kan enkelt och snabbt laddas under arbetsraster. Med den integrerade 24-V laddaren kan man enkelt ladda i vanliga vägguttag.

Ståplattformen på trucken kunde utökas med 70 mm utan att behöva ändra de grundläggande truckmåtten. Den nya låga ståplattformen gör att man kan kliva på och av trucken snabbt och bekvämt. Ramen på EZS 130 är gjord av höpkvalitativ stålplåt och kommer nu med en välvd chassiplatta på frontkåpan. Det finns många typer av ryggstöd att välja mellan utifrån behov, inklusive integrerade sittmöjligheter. Det avlastar benen under längre pass. Det höjdjusterbara fällbara sätet, till exempel, ger förbättrad körkomfort, särskild vid längre transporter, så att arbetet blir mindre uttröttande. Den elektroniska styrningen sker med den vertikalt justerbara styrratten Jungheinrich jetPILOT. Assistanssystemet curveCONTROL gör EZS 130 särskilt säker genom automatisk anpassning av hastigheten vid kurvtagning och sänkning av hastigheten vid behov. Det finns tre valbara körprogram att välja mellan via softkey.

Integrerat LED-ljus ökar sikten vid dåligt upplysta områden. Tillvalet floor-spot reducerar risken för krockar i trånga utrymmen genom rött eller blått ljus på golvet.

En tvåtums-display visar batterinivå, hastighet, drifttider, körhastighet och felmeddelanden. Trucken kan aktiveras via pinkod eller med ett transponderkort (tillval). Jungheinrich erbjuder många tillval till EZS 130 för individuella anpassningsmöjligheter för att säkerställa mångsidig drift. Man kan välja olika för att passa olika sorters släpvagnar. Det är lätt att koppla och koppla från släpvagnarna genom tillvalet knappsats i ryggstöd för körning fram och bak.

EZS 130
Dragtruck (3,0t)

Anpassningsbar dragtruck för KLT-dragtåg.

Läs mer här
Effektiva och kompakta
Dragtruck

Kraftfull, kompakt och kräver nästan inget underhåll – elektriska dragtruckar och dragtåg från Jungheinrich.

Läs mer här

Kontakta oss idag för offert!

Har du några frågor?