040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
JT Werk
08/07/2019

Högst produktionskapacitet för litiumjonbatterier i Europa

JT Energy Systems – som delägs av Jungheinrich -  har genom förvärv bildat Europas största produktionscenter för litiumjonteknik inom intralogistik.

JT Energy Systems GmbH, som startades i början av 2019 av Jungheinrich AG och Triathlon Holding GmbH, utökar nu sin kapacitet. Företaget har förvärvat Solarworld-anläggningen i Freiberg, nära Dresden i Tyskland. Nu skapas Europas största produktionsanläggning för batterier och laddsystem inom intralogistik genom denna expansion av produktionskapaciteten. Målet är att möta den snabbt ökande efterfrågan på litiumjonteknik och laddsystem samt andra industriella applikationer inom intralogistik. Den aktuella produktionsökningen stärker Jungheinrichs framträdande position inom elektrisk mobilitet - särskilt inom litiumjonteknik.

Modulär produktion av hög automatiseringsgrad kommer att ske i Glauchau i Sachsen, Tyskland. Batterisystem och laddare kommer att monteras på den nyförvärvade anläggningen i Freiberg. Produktionstart i Freiberg är planerad till första kvartalet 2020. Cirka 200 nya arbetstillfällen kommer att skapas i det första skedet.

Ledningen för JT Energy Systems GmbH menar att efterfrågan ökar stort världen över på såväl eldrivna truckar som andra industriella applikationer för litiumjonbatterier och laddsystem. Genom förvärvet av anläggningen i Freiberg erhålls både den nödvändiga produktionskapaciteten och ett utmärkt läge för att möta efterfrågan med innovativa och hållbara lösningar.

Litiumjonteknik

Litiumjonbatterier har många fördelar jämfört med traditionella blysyrabatterier. De är intelligenta och kan kommunicera med truckar och laddstationer. Resultatet blir maximal effektivitet av såväl energiförbrukning som drift. Med litiumjonteknikens konstant höga prestanda blir det allt enklare att ersätta dieseltruckar med elektriska truckar. Andra fördelar med litiumjontekniken är den snabba laddningstiden, den underhållsfria konstruktionen och den långa livslängden. Snabba och korta mellanladdningar samt att man slipper tidsödande batteribyte innebär att truckparken kan utnyttjas i princip dygnet runt. Man slipper underhålla extrabatterier och det behövs inte längre särskilda laddningsrum med extra ventilation. Litiumjontekniken från JT Energy Systems producerar inte några gaser och garanterar maximal användarsäkerhet.

Har du några frågor?