040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
KRACHT
02/24/2017

Kracht centraliserar intralogistiken

Pumptillverkaren Kracht har gett Jungheinrich uppdraget att bygga ett nytt centrallager vid huvudkontoret i Tyskland.

Projektet innefattar ett kombinerat automatiskt höglager med 5 100 pallplatser och smådelslager med 12 000 plockpositioner, samt lagerstyrningssystemet Jungheinrich WMS. Den kombinerade plockningen av pallar och smådelar ger optimal tillförsel till produktion- och transportområden.

Byggnationen av Krachts nya centrallager, som kommer bli 3 500 kvadratmeter stort, är redan igång i Werdohl i västra Tyskland. Det första spadtaget togs vid en ceremoni i juli 2016 och idag monteras stålramen för det 23 meter höga silolagret. Lagrets kärna är ett kombinerat automatiskt höglager med 5 100 pallplatser och smådelslager med 12 000 plockpositioner. I direkt anslutning till detta byggs ett staplingsområde som hanterar upp till 60 pallar och 140 smådelsbehållare i timmen. Lagret, som beräknas kosta drygt 7,8 miljoner euro, planeras tas i drift i månadskiftet maj/juni 2017.

Med investeringen vill Kracht centralisera lagerhållningen för all sin produktion. 
Målet är att fria upp 30 % av företagets produktionsytor för att optimera produktionsprocesserna och möjliggöra en expansion av maskinparken.

Huvudentreprenör för projektetet, som inkluderar byggnation av både pallställ och lagerbyggnad, är intralogistikleverantören Jungheinrich. Lösningen Jungheinrich levererar innefattar även tre automatiska staplingskranar tillverkade av Jungheinrichs dotterbolag MIAS; två för hanteringen av pallarna och en för hanteringen av smådelsbehållare, samt automatiserade rullband som transporterar gods från lagret till staplingsområdet. När lagret används kommer det dessutom styras med hjälp av lagerstyrningssystemet Jungheinrich WMS.

Om Kracht

Kracht är en familjeägd, internationell koncern med över 310 anställda vid huvudkontoret i Tyskland och ytterligare 85 i Kina, USA och Ungern. Kracht designar, tillverkar och säljer pumpar och flödesmätare för användning i vindkraftverk, vattenverk, mätning- och blandningssystem, samt provbänkar. Företaget erbjuder också produkter för mobil och industriell hydraulik, framtagna för användning i exempelvis anläggnings- och jordbruksmaskiner. 
Läs mer på www.kracht.eu

Har du några frågor?