040 - 690 46 00 Telefon – Växel Välkommen att ringa vår växel för hjälp
Kontaktformulär
Nyhetsbrev
Jungheinrich_CEMAT_Kanzlerin_L1A0373
04/24/2018

Innovationstätt på CeMAT 2018

Under mottot "Your Connection to Success" presenterar Jungheinrich innovativa produkter och lösningar för Intralogistics 4.0 för de internationella branschbesökarna. På CeMAT 2018 är Jungheinrich återigen mässans största utställare. 

Även i år är Jungheinrich den största utställaren på Hannover Messe och CeMAT i Hannover, Tyskland. Jungheinrich presenterar skräddarsydda lösningar inom intralogistik som ger maximal nytta för kunderna. Mässnyheterna inkluderar innovativa autotruckar och nya förarassistanssystem. Den stora utställningsytan på över 5 500 kvadratmeter visar upp företagets breda produktportfölj. Den egenutvecklade litiumjontekniken har ett eget utställningsområde under tak i paviljong 33 och 34.

Världspremiär för nya automatiska smalgångstrucken EKKX 516a
På CeMAT 2018 visar Jungheinrich för första gången upp EKX 516a som är den senaste utvecklade autotrucken (AGV, automated guided vehicle). Den automatiska elektriska smalgångstrucken bygger på EKX 516 - väl beprövad och på marknaden mycket framgångsrik smalgångstruck med kapacitet på 1600 kg. Till detta har Jungheinrich lagt till automationskomponenter. Autotrucken kan användas för staplingsuppgifter på lyfthöjder upp till 13 meter. Med välbeprövad slingstyrning kombinerat med transpondrar, kan trucken positionera sig med hög precision. Den kan till och med byta arbetsgång själv. Alla processer sker automatiskt. Utrustad med en 80-volts synkron reluktansmotor, öppnar EKX 516a upp nya prestandadimensioner samtidigt som autotrucken har betydligt lägre energiförbrukning. I paviljong 34 får besökarna se Jungheinrich EKX 516a som del av en fullutrustad automatisk intralogistiklösning i kombination med AGV-plocktrucken EKS 215a. 
Utställningen öppnades på måndagen i närvaro av tyska förbundskanslern Angela Merkel och mexikanska presidenten Enrique Pena Nieto - och kan ses hela mässveckan.

Förarassistanssystem för högre säkerhet på lagret
Jungheinrich har som mål att öka skyddet för personal, maskiner, gods och lagerlokaler. Därför presenteras på CeMAT i år ett stort område med de senaste förarassistanssystemen. Detta visas utomhus på monterområdet 34. Nya zoneCONTROL ökar säkerheten vid de mest kritiska punkterna på lagret. Systemet består av en radiomodul på trucken och radioarmaturer som är installerade vid utvalda platser på lagret. Ett cirkulärt transmissionsfält upprättas runt armaturen. Beroende på avståndet till radioarmaturen, triggar radiomodulen en särskild respons av trucken - som att bromsa ner farten.

På CeMat presenteras nya assistanssystemet zoneCONTROL för allra första gången. Det baseras på UWB-radioteknologi (Ultra Wide Band), vilket ger hög noggrannhet på fem centimeter. Genom nya assistanssystemet addedVIEW, presenterar Jungheinrich ett system för god sikt i alla riktningar. Användandet av digitalkamerateknik ger mycket bättre bildkvalitet även under dåliga ljusförhållanden. Truckföraren kan välja mellan vy framåt, bakåt, uppåt eller delade skärmkombinationer. Utifrån körsituation och last, kan försämrad sikt kompenseras så bra som möjligt.

Jungheinrich utvecklar ett nytt plattformskoncept för assistanssystem som fokuserar på modularitet och möjligheten att kombinera olika system. Truckföraren ska få stöd av assistanssystemen - inte riskera bli överväldigad av osammanhängande information från olika system.  Därför visas systemen på samma display, samtidigt som de kan användas oberoende av varandra.

ETV 216i: första skjutstativtrucken med litiumjonteknik
En riktig höjdpunkt i Jungheinrichs monter på CeMAT är möjligheten att upptäcka litiumjonvärlden för truckar. Här kan alla besökare se exakt hur Jungheinrich låter sina energiexperter sätta nya milstolpar för branschen inom elektromobilitet. Som nya skjutstativtrucken Jungheinrich ETV 216i. Det är världens första skjutstativtruck med ett permanent installerat litiumjonbatteri som standard. Jungheinrich har konsekvent utnyttjat fördelarna med den platsbesparande och effektiva batteritekniken i utformandet av trucken vilket gett en revolutionär truckdesign.

ETV 216i har betydligt bättre förarergonomi, större rörelsefrihet och utmärkt sikt runtom trucken, även framåt gafflarna och nedåt hjularmarna. Allt detta sammantaget gör trucken extremt lättmanövrerad och säker på lagret. Genom den extra kompakta konstruktionen, uppnår trucken oöverträffad mobilitet på lagret. Som för alla litiumjontruckar, erbjuder Jungheinrich sina kunder en 100-procentig nöjdhetsgaranti för ETV 216i.

Kundnöjdhetsgaranti ger kunden trygghet
Företagets nöjdhetsgaranti för litiumjontruckar innebär att företagets kunder kan lämna tillbaka trucken och få full återbetalning inom de första 6 månaderna efter leverans. Kunderna kan snabbt och enkelt byta tillbaka till traditionell batteriteknik närsomhelst. Jungheinrich garanterar en enkel batteribytesprocess utan risk.

Innovativ batteriteknik vann IFOY Award
En ytterligare innovation inom batteriteknik från Jungheinrich är batteriladdningssystemet SLH 300i, som vann årets IFOY Award i sin kategori. Detta system gör det möjligt att ladda såväl blysyrabatterier som litiumjonbatterier via en och samma batteriladdningsmodul, vilket gör det smidigt att ha båda batterityperna i mixad drift. Laddaren ger maximal flexibilitet för personalen. Batteriladdningssystemet imponerar med sitt breda spänningsområde, stort antal valmöjligheter och höga effektivitet. Genom ett väl genomtänkt utbud av varianter, kan optimalt pris-prestanda-förhållande uppnås med laddaren för alla applikationer. SLH 300 finns från 15-320 A för 24 V, 48 V och 80 V.

Andra produktnyheter från Jungheinrich på CeMAT 2018 inkluderar easyPILOT Follow som vann årets IFOY Award i sin kategori samt den nya, stora 28-tons-dragtrucken EZS 7280.

Har du några frågor?